Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

 • In Beekse begroting is ruimte voor investeringsagenda van 1,3 miljoen

  (11-10-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders biedt vandaag de begroting 2020-2023 aan de gemeenteraad aan. De meerjarenbegroting is net als voorgaande jaren sluitend en wordt tijdens de raadsvergadering van 7 november behandeld. 

  lees meer
 • Extra kredietaanvraag BMV wordt maand uitgesteld

  (11-10-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek vraagt de raad niet in november maar in december een extra krediet voor de bouw van de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) in Spaubeek. De gemeente heeft enkele aanvullende gegevens van de aannemer nodig, om de definitieve bouwprijs vast te kunnen stellen.

  lees meer
 • Paden kerkhof Sint Martinus krijgen laag asfalt

  (09-10-2019)

  Het college van de gemeente Beek gaat de raad voorstellen bijna 30.000 euro beschikbaar te stellen voor het asfalteren van grindpaden op gemeentelijke begraafplaats Sint Martinus. De asfaltlaag is nodig omdat het aantal klachten over onkruidgroei op de grindpaden toeneemt. 

  lees meer
 • Workshop: Omgaan met agressie voor vrijwilligers

  (09-10-2019)

  Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met grensoverschrijdend en verbaal agressief gedrag. Het kan zijn dat mensen kritiek hebben op de situatie of op jou als vrijwilliger. Mensen kunnen hierdoor geïrriteerd raken, boos of zelfs woedend. Je kunt hierbij te maken krijgen met moeilijke situaties of situaties die je als dreigend of bedreigend ervaart. Meer kennis en tips over grensoverschrijdend en verbaal agressief gedrag kan je helpen in het omgaan met deze lastige situaties.

  lees meer
 • Gemeente Beek bezorgt nieuw reisdocument voortaan ook aan huis

  (08-10-2019)

  De gemeente Beek gaat een jaar experimenteren met een bezorgservice voor reisdocumenten. Per 1 januari 2020 biedt de gemeente haar inwoners de mogelijkheid om een aangevraagd reisdocument thuis bezorgd te krijgen. Dat kost wel wat extra: €14,52 om precies te zijn.

  lees meer
 • Zaterdag 16 november: informatiemiddag over dementie

  (03-10-2019)

  Op zaterdag 16 november aanstaande vindt er een informatiemiddag plaats over dementie. Wilt u meer weten over deze ziekte en wat dat betekent voor u of uw naaste? Kom dan van 13.00 tot 17.00 uur naar het Zorgcentrum Lemborgh in Sittard (Bradlystraat). Deelname is gratis.

  lees meer
 • Vrijdag 25 oktober Publieksbalie gemeente Beek beperkt geopend

  (03-10-2019)

  Het is op vrijdag 25 oktober a.s. niet mogelijk een uittreksel BRP/burgerlijke stand, VOG, reisdocument of rijbewijs aan te vragen of op te halen. Ook het melden van erkenning, geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap of overlijden is op vrijdag 25 oktober niet mogelijk. Voor alle overige zaken kunt u wel terecht bij de Publieksbalie van de gemeente.

  lees meer
 • Telefonische bereikbaarheid team Wmo en Jeugd wijzigt

  (01-10-2019)

  Om de dienstverlening naar inwoners die gebruik maken van een Wmo-voorziening of Jeugdhulp te verbeteren, is de bereikbaarheid gewijzigd. Casemanagers Wmo en Jeugd zijn vanaf 1 oktober op werkdagen van 9:00 uur tot 13:00 uur telefonisch bereikbaar in plaats van de hele werkdag. Inwoners die tussen 9:00 uur en 13:00 uur bellen worden meteen te woord gestaan. Daardoor kunnen verzoeken sneller afgehandeld worden. Daarnaast krijgen de casemanagers zo meer tijd voor huisbezoeken.

  lees meer
 • Vrijwilligersavond Beek op 20 november

  (27-09-2019)

  De twaalfde editie van de jaarlijkse vrijwilligersavond komt eraan. Op 20 november 2019 zal het Asta Theater weer volstromen met enthousiaste vrijwilligers die wederom een jaar hard hebben gewerkt voor hun vereniging, stichting of instelling. De vrijwilligersavond is bedoeld om deze mensen te bedanken voor hun inzet en in het zonnetje te zetten.

  lees meer
 • Herplant gestorven bomen Levensbomenbos Beek

  (23-08-2019)

  De gemeente vervangt in november kosteloos alle gestorven bomen in het Levensbomenbos in Beek. Bent u eigenaar van een gestorven eik, beuk, linde of zoete kers? Dan hoeft u dus niets te doen. 

Archief