Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

 • Winnaars Brilliant Business Awards 2020 bekend

  (09-07-2020)

  Ondanks de coronabeperkingen zijn ook in 2020 de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award gaat naar het internationaal opererende  Netpresenter in Beek, de Robijn is voor de kleinschalige dagbesteding Bella Vita in Beek en de Parel is gewonnen door fitnessstudio My35’ in Sittard.

  lees meer
 • Perscommuniqué Stichting de Haamen en Gemeente Beek

  (08-07-2020)

  Gemeente Beek en Stichting De Haamen werken dit jaar samen aan een nieuw lokaal stichtingsbestuur. Het huidige model met een Raad van Toezicht, maakt plaats  voor een directiemodel. Daarmee volgen beide partijen de aanbevelingen van een evaluatie van Stichting de Haamen, die begin dit jaar in opdracht van de gemeente is uitgevoerd.

  lees meer
 • Nieuwe noodverordening met ingang van 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (02-07-2020)

  Naar aanleiding van de versoepeling in de maatregelen voor de Corona-aanpak is er ook voor Zuid-Limburg weer een nieuwe noodverordening van kracht. Deze noodverordening geldt met ingang van 1 juli 2020.

  lees meer
 • Burgemeester sluit pand na vondst hennepplantage

  (25-06-2020)

  Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft woensdag 24 juni 2020, een pand gesloten aan het Onze Lieve Vrouweplein in Beek. In het pand trof de politie op 9 mei jongstleden een in werking zijnde hennepplantage aan. De plantage bestond uit 120 hennepplanten en bevond zich in de kelder. Het pand gaat voor de duur van drie maanden op slot. 

  lees meer
 • Westelijke Mijnstreek werkt samen aan woonwagenbeleid

  (24-06-2020)

  Vandaag wordt het rapport ‘Behoeftepeiling woonwagenstandplaatsen provincie Limburg’ gepubliceerd. In dat rapport wordt weergegeven wat de verwachte ontwikkeling is in de behoefte aan woonwagenstandplaatsen tot 2030. In heel Limburg wordt een aanvullende behoefte verwacht. Het onderzoek is te vinden op de websites van de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein. De drie gemeenten trekken samen op in de uitwerking die volgt op de behoeftepeiling.

  lees meer
 • Bouw BMV Spaubeek begint

  (24-06-2020)

  Wethouder Hub Hodzelmans en Paul Leurs en Jack Corten, directieleden van Jongen Bouwpartners, hebben gisteravond een handtekening gezet onder de bouw- en onderhoudsovereenkomst voor de Brede Maatschappelijke Voorziening in Spaubeek. En daarmee is - na een intensieve periode van plannen maken, vergunningen verlenen en contractonderhandelingen - de bouw van de BMV begonnen! 

  lees meer
 • Vacature: Gemeentesecretaris / Algemeen directeur gemeente Beek

  (19-06-2020)

  Wegens pensioen van de huidige gemeentesecretaris/algemeen directeur zoekt de gemeente Beek een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur.
  Een secretaris die investeert in vertrouwen en verbinding. Die duidelijk is, rolvast en koersvast.

  Die met trots en flair de zelfstandigheid van Beek uitdraagt. Die samenwerking en verbinding zoekt met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Die Beek positioneert in de regio.

  Lees meer ...

 • Ook uitgestelde betaling voor nieuwe belastingaanslagen BsGW

  (03-06-2020)

  Eind mei verzendt BsGW weer aanslagen. Deze keer aan belastingplichtigen die de aanslag om een of andere reden in februari nog niet ontvangen hebben. Het gaat hierbij om aanslagbiljetten met gecombineerd gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

  lees meer
 • Geen stookvergunningen als gevolg van droog weer

  (16-04-2020)

  Door het aanhoudende droge weer is er een verhoogd gevaar voor branden in bossen en heidegebieden in Limburg. Om deze reden zullen er gedurende deze periode van extreme droogte geen stookvergunningen worden verstrekt door de gemeente en van de reeds afgegeven stookvergunningen mag geen gebruik gemaakt worden. 

  lees meer
Archief