Om vrijwilligers te beschermen tegen de gevolgen van een ongeluk tijdens het vrijwilligerswerk, heeft de gemeente Beek een vrijwilligersverzekeringspakket afgesloten.

De gemeente heeft de verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers. Vrijwilligers hoeven dus niet zelf een verzekering af te sluiten, maar zijn automatisch meeverzekerd. Dat betekent dat de gemeente ook de premie betaalt.

Voor wie is de vrijwilligersverzekering?

De vrijwilligersverzekering is voor elke vrijwilliger die namens een organisatie niet verplicht en onbetaald werk doet voor andere mensen. Het gaat om vrijwilligers die actief zijn in de gemeente of voor een organisatie uit de gemeente. Vrijwilligers die een vrijwilligersvergoeding krijgen komen ook in aanmerking voor de verzekering.

Een uitzondering geldt voor vrijwilliger brandweerlieden en politiemedewerkers. Zij kunnen geen gebruik maken van de vrijwilligersverzekering.

Wat zit in het verzekeringspakket?

De gemeente heeft een verzekeringspakket afgesloten met de volgende dekking:

  • Ongevallenverzekering. 
  • Persoonlijke eigendommenverzekering.
  • Aansprakelijkheidsverzekering. 
  • Verkeersaansprakelijkheidsverzekering. 
  • Bestuurdersaansprakelijkheidverzekering. 
  • Rechtsbijstandverzekering.

Mantelzorgers

Mantelzorgers komen in aanmerking voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers. Voor de overige verzekeringen zijn mantelzorgers uitgesloten.

Ik ben vrijwilliger en heb schade opgelopen. Wat moet ik doen?

Vrijwilligers die tijdens het vrijwilligerswerk schade hebben opgelopen moeten het schadeaangifteformulier vrijwilligerspolis invullen. Dit formulier kan onderaan deze pagina worden gedownload. Hier kunnen gedupeerden ook een voorbeeld van het schadeaangifteformulier downloaden. Het ingevulde formulier wordt via email, info@gemeentebeek.nl, naar de gemeente gestuurd. De gemeente stuurt de claim door naar de verzekeraar.

De verzekeraar wikkelt de schade af. De gemeente krijgt van de verzekeraar bericht over hoe de claim is afgehandeld. Het kan zijn dat er sprake is van een eigen risico. Daarover zal de verzekeraar contact met de gedupeerde opnemen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de vrijwilligersverzekering? Neem dan contact op met de gemeente via e-mail: info@gemeentebeek.nl of telefoonnummer: 046 - 43 89 222.