Er zijn momenteel meerdere subsidies beschikbaar om uw woning, gebouw of leefomgeving te verduurzamen:

  • De Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE) is beschikbaar bij de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. Kijk voor meer informatie op de website van Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE).
  • De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE‘s) die twee of meer grote isolatiemaatregelen nemen, bijvoorbeeld spouwmuur- en dakisolatie. Kijk voor meer informatie op de website van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE.
  • De Subsidieregeling afkoppelen Hemelwater gemeente Beek is beschikbaar voor bedrijven, particuliere woningeigenaren en corporaties. De subsidie is bestemd voor het afkoppelen van het hemelwater van een bestaand verhard oppervlak (bijvoorbeeld dak of tuin). Kijk voor meer informatie op deze pagina.
  • De Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is beschikbaar voor het kopen of leasen van een (nieuwe of gebruikte) volledig elektrische personenauto. Kijk voor meer informatie op de website van RVO/SEPP.
  • Overig: Koopt u als particulier zonnepanelen? Dan kunt u de BTW op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen via de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst of kijk op de website van MilieuCentraal.
  • Overig: Salderingsregeling zonnepanelen - uw energiebedrijf streept de zonnepanelen elektriciteit die u aan het net levert weg tegen de elektriciteit die u op een ander moment van het net afneemt. Hierdoor ontvangt u belastingvoordeel. Let op: deze regeling wordt langzaam afgebouwd. Meer informatie vindt u op de website MilieuCentraal.
  • Overig: Voor het aanbrengen van isolatiemaatregelen geldt het lage btw-tarief op arbeidsloon. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Kijk voor meer mogelijkheden op de Energiesubsidiewijzer.

Bent u ondernemer? Of heeft u een eigen bedrijf? Voor zakelijke subsidies, leningen en andere faciliteiten voor het verduurzamen van uw pand en duurzaam ondernemen gaat u naar het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.