Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen in heel Nederland duizenden monumenten hun deuren voor het grote publiek tijdens Open Monumentendag. In Beek kunt u een bezoek brengen aan vijf monumenten die normaal gesproken niet of deels toegankelijk zijn. De deelnemende monumenten zijn te herkennen aan de blauwe vlag met het logo van Open Monumentendag.

Deelnemende monumenten in Beek

In Beek kunt u tijdens het weekend van Open Monumentendag een gratis bezoek brengen aan de volgende vijf monumenten:

  • Elsmuseum in Beek (alleen zondag 10 september);
  • Hervormde kerk in Beek (alleen zondag 10 september);
  • Sint-Martinuskerk in Beek (alleen zondag 10 september).
  • Sint-Hubertuskerk in Genhout (zaterdag 9 en zondag 10 september);
  • Sint Hubertusmolen in Genhout (zaterdag 9 en zondag 10 september).

De Sint-Martinuskerk: De scheve toren van Beek

De Sint-Martinuskerk aan de Burgemeester Janssenstraat 11 in Beek is een bijzondere deelnemer. De scheve kerktoren wordt hersteld en gerestaureerd. Op zondag 10 september komt u daar alles over te weten tijdens een presentatie over de restauratiewerkzaamheden. Ook kunt u de kerkschatten bekijken en de kerktoren beklimmen. Bovenin de kerktoren heeft u een prachtig uitzicht over het centrum van Beek. Bij mooi weer ziet u de Hubertusmolen in de verte draaien.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de deelnemende monumenten, de openingstijden tijdens de open monumentendagen of een overzicht van alle geopende monumenten bekijken? Ga dan naar de website van de Open Monumentendagen in Beek: www.openmonumentendag.nl/beek(externe link)