Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft Mats Erkens (9) uit Beek benoemd tot de nieuwe kinderburgemeester van Beek. Juul Pricken (10) uit Beek werd als locoburgemeester geïnstalleerd. Dat gebeurde donderdagavond 8 december tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Beek. Mats neemt de voorzittershamer over van Linn Kerbusch die afzwaaide als de eerste kinderburgemeester van Beek.

Naast een nieuwe kinderburgemeester installeerde Van Basten-Boddin gisteren ook een gloednieuwe kinderraad. De nieuwe leden van de kinderraad zijn: Tygo Janssen, Juul Pricken (tevens locoburgemeester), Rutger Peters, Eline Smits, Jaimy Schiffelers, Liam Boosten, Cas Roozen, Fleur Gelissen, Maud Bruijnzeel en Xavi Smits. Er werd afscheid genomen van: Clint Zelis, Maud Vlaspoel, Cyriel Limpens, Joanie Habets, Wes Blokhuis, Joep Janssen, Luuk Peters, Mirthe Cortenraad, Eva den Dulk, Gracia Boma en Mel Minkenberg.

Burgemeester Van Basten-Boddin: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Mats. Ik weet zeker dat hij de stem van de jeugd van Beek goed kan vertegenwoordigen. Daarbij zal hij uitstekend worden geholpen door de nieuwe Beekse kinderraad. Het is belangrijk dat jonge mensen meedoen in de lokale democratie want zij zijn de toekomst.”

De Gemeente Beek bedankt oud-kinderburgemeester Linn en alle oud-kinderraadsleden voor hun tomeloze inzet voor de Beekse gemeenschap en wenst Mats en de nieuwe kinderraadsleden veel succes en plezier in het komende jaar.