De Keramiek Kring Limburg exposeert van 1 tot en met 29 maart in het gemeentehuis van Beek. De expositie heet ‘Laot mich mer’ en wordt op vrijdagavond 1 maart om 20.00 uur geopend door cultuurwethouder Marcel Meurkens. 

De Keramiek Kring Limburg is een samenwerkingsverband van professionele keramisten uit de Euregio. Donnie van Bree, Ingrid Breuers, Carla Dijk, Lei Hannen, Hay Hilkens, Dawaa Huizinga, Jozien en Frans Ingenhut, Saskia Keijzers, Arjan Markenstein, Natascha Rieter, Anja van Rijen, Marianne Rijvers, Edith Tergau, Frans Thevis, Yanette Wald, Lidwien van Wersch, John Willens en Carla Wolfs presenteren hun werken.

Vakmanschap

De tentoonstelling biedt een brede en creatieve variëteit aan technieken en vakmanschap. De stijlen bewegen zich tussen figuratief en abstract, tussen gedetailleerd en monumentaal. De keramisten gebruiken verschillende bewerkingsmethoden: ze draaien, gieten, modelleren of bouwen hun werken beetje bij beetje op. Ook de stooktechnieken variëren: van het Japanse Raku stoken en hout stoken tot oxiderend of reducerend stoken. 

De opening vindt plaats op vrijdag 1 maart om 20.00 uur in de bovenhal van het gemeentehuis. De expositie wordt geopend door wethouder Marcel Meurkens en muzikaal omlijst door Flamencozangeres Annemiek Kusters. De opening is voor iedereen vrij toegankelijk. 

Openingstijden

De expositie kan tot en met 29 maart tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden bezichtigd. Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Op woensdag ook van 14.00 tot 19.00 uur.