Word jij de nieuwe kinderburgemeester van Beek?

Lijkt het je leuk om mee te praten over onderwerpen die in de gemeente Beek spelen? De stem te worden voor alle kinderen in de gemeente? En samen met de burgemeester naar verschillende bijeenkomsten te gaan? Dan is de rol als kinderburgemeester misschien iets voor jou! Jouw voorganger Mats Erkens geeft dan graag zijn keten aan jou door.

Lees meer over je voorganger

De rol van de kinderburgemeester

Als kinderburgemeester vervul je een belangrijke rol als vertegenwoordiger van de jeugd in de gemeente Beek. Je maakt deel uit van de kindergemeenteraad, waar jullie gezamenlijke onderwerpen selecteren en bespreken die voor de Beekse jeugd van groot belang zijn. Tijdens deze vergaderingen ben jij als kinderburgemeester de voorzitter. Burgemeester Christine van Basten-Boddin waardeert jouw hulp enorm, omdat zij de stem en mening van de kinderen in Beek heel waardevol vindt. Ze zoekt iemand die namens alle kinderen van de gemeente Beek hun standpunt kan vertegenwoordigen.  Daarnaast zoekt de burgemeester iemand die het leuk vindt om bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten betrokken te zijn, zoals de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen (lintjes), dodenherdenking en vele andere activiteiten.

Wie ben jij?

- Je woont in gemeente Beek
- Je zit in groep 7 of 8
- Je vindt het leuk om met mensen om te gaan én iets voor ze te betekenen
- Je bent niet bang om je mening te geven
- Je staat graag op de voorgrond (maar je mag best een beetje verlegen zijn)
- Je wil graag meepraten over onderwerpen die in gemeente Beek spelen
- Je bent de voorzitter van de kindergemeenteraad
- Je gaat samen met de burgemeester naar verschillende bijeenkomsten en activiteiten

Herken je jezelf hierin? Solliciteer dan naar de rol als kinderburgemeester voor het schooljaar 2023-2024!

Zo kun je solliciteren

Stuur vóór 22 september 2023 jouw sollicitatie in de vorm van een brief, e-mail of filmpje naar de burgemeester via kinderburgemeester@gemeentebeek.nl of naar postadres (o.v.v. sollicitatie kinderburgemeester):

Gemeente Beek
Postbus 20
6190 AA Beek

Vertel hierin meer over:

Waarom je kinderburgemeester wil worden, hoe oud je bent, op welke school en in welke klas je zit. Verder mag je zelf bepalen wat je in je sollicitatie wil vertellen.

Hoe nu verder?

Alle aanmeldingen worden bekeken door de sollicitatiecommissie. Hierin zitten de burgemeester, een mentor en een begeleider van de kindergemeenteraad. De sollicitatiecommissie maakt een keuze welke kandidaten een sollicitatiegesprek krijgen. Deze gesprekken worden eind september / begin oktober gepland. Op basis van de gesprekken wordt een nieuwe kinderburgemeester gekozen.

De eerste vergadering / kennismaking met de kindergemeenteraad is op donderdagmiddag 5 oktober. De installatie van de kindergemeenteraad en kinderburgemeester is op woensdagavond 7 december.

Vragen? Neem dan contact op met Hanny Ras-Kluitenberg via hanny.ras-kluitenberg@gemeentebeek.nl of 06 – 20 95 63 07