Op bedrijventerrein Aviation Valley is op maandag 4 en woensdag 6 september een integrale controle uitgevoerd naar illegale bedrijfsactiviteiten. Dit gebeurde op zeven verschillende locaties. De Gemeente Beek, Politie, Kmar, Belastingdienst en Arbeidsinspectie willen zo voorkomen dat de boven- en onderwereld zich met elkaar mengen.

Criminelen maken voor illegale activiteiten steeds vaker gebruik van de diensten van legale bedrijven. Dit effect noemen we ondermijning en dat kan tot onveilige situaties leiden. Reden voor de samenwerkende overheden om bedrijven op Aviation Valley te controleren op de arbeidswet, fraude, (brand)veiligheid, bouwregels en bestemmingsplannen.

Tijdens de onaangekondigde controles werden vrijwel geen overtredingen geconstateerd. Op één locatie op Aviation Valley bleek de brandveiligheid niet in orde. Dit bedrijf moet zo spoedig mogelijk veiligheidsmaatregelen nemen en wordt opnieuw gecontroleerd.

Burgemeester Christine van Basten: “Met een integrale controle houden we het vestigingsklimaat voor ondernemers op Aviation Valley goed en veilig. Deze keer hebben we gelukkig weinig overtredingen geconstateerd, maar dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. We blijven voortdurend aandacht houden voor mogelijke ondermijnende activiteiten op de Beekse bedrijventerreinen.”

Help mee om ondermijning te voorkomen of te ontdekken!

De burgemeester doet daarbij ook een beroep op ondernemers en omwonenden. Zij kunnen meehelpen om ondermijning te voorkomen of te ontdekken. Wanneer ondernemers of omwonenden vermoedens hebben van illegale activiteiten - op bedrijventerreinen of op andere plaatsen in de gemeente - dan kunnen zij dat melden bij de politie.
• Bij spoed: bel 112
• Geen spoed, wel politie: 0900-8844
• Anoniem melden? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
• Of vul anoniem het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ook bij de Gemeente Beek kan onraad worden gemeld door een e-mail te sturen naar info@gemeentebeek.nl met vermelding van uw naam, adres en woonplaats.