Handige websites voor ondernemers

Als ondernemer wilt u graag op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen en voor u belangrijke zaken. Op deze pagina hebben we een aantal handige links  naar relevante websites voor u verzameld. 

 • Grensinformatiepunt

  Als u de grens over gaat om te wonen, werken, studeren of ondernemen in België, Duitsland, of Nederland krijgt u te maken met regels en verplichtingen in dat land.

 • Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf

  IMK staat voor ondernemers klaar met starten, overname, financiering en álle andere uitdagingen die u tegenkomt als ondernemer.

 • Kamer van Koophandel

  KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijke thema's op ondernemersgebied. Hun wettelijke taken zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van ondernemers.

 • LIOF

  LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg en ondersteunt innovatieve ondernemers met advies, netwerk en financiering. 

 • LIOF-toerisme: voor ondernemend en innovatief Limburg

  Via het programma van LIOF genaamd LimburgToerisme kunnen zij helpen om een innovatief idee of proces een stap verder te brengen en zo een bedrijf te laten groeien. Zij richten zich op ondernemers in de sector toerisme & recreatie.

 • MKB Limburg

  MKB Limburg behartigt de belangen van kleine en middelgrote ondernemingen en stimuleert onderlinge contacten door middel van activiteiten en bijeenkomsten. Op de website leest u tevens het laatste nieuws op het gebied van het Midden- en Kleinbedrijf in Limburg. 

 • Ondernemersklankbord

  Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. 

 • Ondernemersplein

  Op het ondernemersplein van de Kamer van Koophandel geven overheidsinstanties antwoord op al uw ondernemersvragen. U vindt er informatie over wetgeving en belastingregels, maar ook over subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie.  

 • Starterscentrum Limburg 

  De website van het Starterscentrum Limburg is in het leven geroepen om startende ondernemers te adviseren bij het opzetten van een eigen bedrijf.

 • Stichting Groene Economie Limburg (SGEL)

  Stichting Groene Economie Limburg is actief bezig het Limburgse MKB te ontzorgen bij de overgang naar duurzame energie. Zij helpen MKB’ers met energie-en kostenbesparing om zo klaar te zijn voor een toekomst zonder fossiele energie.

 • Werkgevers Servicepunt Zuid-Limburg

  WerkgeverServicepunt Zuid-Limburg is het startpunt als u vragen heeft over de arbeidsmarkt. Als ondernemer kunt u namelijk kosteloos gebruik maken van alle kennis over de regionale arbeidsmarkt.