Van 17 november tot en met 29 december 2023 exposeren kunstenaars, verbonden aan Stichting Fantastikè, onder de titel “VERBEELDING”, hun kunstwerken in het gemeentehuis van Beek.

De expositie wordt op vrijdag 17 november om 20.00 uur geopend door wethouder Marcel Meurkers. Jimmy Groen, deelnemend kunstenaar, en Bertille Soogelee, voorzitter van de stichting, verzorgen de inleiding. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen.

‘VERBEELDING’ is fantasie, droombeeld, illusie, vindingrijkheid, waanidee en begoocheling. Het vermogen om fantasieën, gevoelens en gedachten te ‘ver-beeld-en’ is het terrein van de kunstenaar. De kunstenaars, die in de 2 ateliers van fantastikè werken, zijn mensen die serieus bezig zijn met kunst en het verder ontwikkelen van een eigen stijl en thematiek. Daarbij zijn de persoonlijke, soms zeer ingrijpende ervaringen en periodes in hun leven, een belangrijke inspiratiebron én motivatie. Dit is in hun creaties vaak zichtbaar en invoelbaar: de wijze van hun emoties te ‘ver-beel-den’ en de kijker deelgenoot te maken.

De expositie is te bezichtigen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. En op woensdag van 14.00 tot 19.00 uur. De expositie is gesloten op 25 en 26 december.