De prijzen van energie zijn flink gestegen. Dit merken we aan onze energierekening. Daar wil de Gemeente Beek iets aan doen. De gemeente biedt iedereen die in aanmerking komt voor de eenmalige energietoeslag en binnen 120 procent van de sociale norm valt een helpende hand om hun energiekosten te verlagen. 

Ontvang een gratis startpakket! 

Heeft u in 2022 de eenmalige energietoeslag ontvangen? Dan ontvangt u met de post een gratis pakket. met kleine energiebesparende producten. In het pakket zit onder meer een energiemeter, led-lamp, doorstroombegrenzer voor de douche en een thermometer. In het pakket vindt u ook een gebruiksaanwijzing met hoe u deze producten kunt gebruiken. 

Een energiecoach komt graag bij u langs

In het startpakket vindt u ook informatie over een energiecoach die gratis bij u langs kan komen. De coach geeft u advies over de mogelijkheden in uw woning om zoveel mogelijk energie te besparen. 
Daarnaast kunt u met de coach extra gratis energiebesparende producten uitkiezen die voor u het meest geschikt zijn.  En als kers op de taart kan de coach u adviseren over het gratis vervangen van een elektrisch apparaat in uw woning dat veel energie verbruikt zoals uw koelkast of uw wasmachine. Als dit apparaat meer dan zes jaar oud is dan wil de gemeente deze vervangen voor een energiezuinige variant. 

Let op: U komt alleen op advies van de energiecoach in aanmerking voor het vervangen van een witgoed-apparaat. Voor het vervangen van witgoed geldt op=op. 

Maak gebruik van de energieklusser

Vind u het moeilijk om energiebesparende producten zelf in uw huis te installeren? Dan kunt u gebruikmaken van een zogenoemde energieklusser. Deze klusser helpt u graag bij het installeren van de producten uit het startpakket en de producten die u nog bij besteld. 

Meld u aan voor deze actie via www.energiebespaaractie.nl of via telefoonnummer 041-2667823. 

Wilt u geen coach over de vloer, maar wel extra energiebesparende producten? Dat kan! 

Als u geen gebruik wilt maken van de energiecoach, maar u wilt wel extra energiebesparende producten wilt bestellen, dan kan dat!  Ga naar www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente-beek/ (externe link)en bestel uw producten. Gebruik daarbij de code die in uw startpakket zit.

Welkom in het Groene Huis

Aan de Markt in Beek is het Groene Huis gevestigd. Hier kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van energie besparen en duurzaamheid. Controleer wel even van tevoren of het Groene Huis geopend is: www.gemeentebeek.nl/hetgroenehuis