De prijzen van energie zijn flink gestegen. Dit merken we aan onze energierekening. Daar wil de Gemeente Beek iets aan doen. De gemeente biedt corporatiehuurders met lage inkomens en hoge energierekeningen in slecht geïsoleerde woningen een helpende hand om hun energiekosten te verlagen. 

U heeft een brief ontvangen

Heeft u in 2022 de eenmalige energietoeslag ontvangen? Dan ontvangt u met de post een brief over de energiebespaaractie. Hierin staat wat de actie inhoudt en hoe u zich kunt aanmelden.

Er is een energiecoach van de woningcorporatie bij u aan de deur geweest

U komt automatisch in aanmerking voor de actie en hebt de mogelijkheid om zich aan te melden.

Treft u een flyer en contactkaart van de energiebespaaractie op uw deurmat

Dan was u niet thuis tijdens de aanbelactie en zijn deze achtergelaten om u informatie te verstrekken over de actie. Hierin staat vermeldt wat de actie inhoud en hoe u zich kunt aanmelden.

U heeft niks ontvangen

Als u geen brief heeft ontvangen en er is niemand bij u aan de deur geweest. Dan kunt u alsnog in aanmerking komen als u een laag inkomen, hoge energierekening of laag energielabel heeft. Meld uzelf aan en er wordt nagegaan of u in aanmerking komt. U ontvangt daarna bericht.

Een energiecoach komt graag bij u langs

Indien u nog meer wilt besparen op uw energierekening dan kunt u gratis advies krijgen van een onafhankelijke energiecoach. Tijdens een keukentafelgesprek geeft de coach tips gericht op uw woonsituatie waarmee u meer kunt besparen op uw energierekening. U kunt samen met de coach gratis energiebesparende producten uitkiezen ter waarde van €90, die voor u het meest geschikt zijn.  Tot slot bekijkt de coach of er bij u thuis een sterk verouderd witgoedapparaat* vervangen kan worden door een nieuw, zuiniger exemplaar.

Gratis zuiniger witgoedapparaat

Als u in aanmerking komt voor een gratis nieuw witgoedapparaat, dan wordt het ophalen van het oude apparaat en het plaatsen van het nieuwe apparaat op een ander moment gedaan. Let op! Een energiecoach is nodig om uw witgoedapparatuur te inventariseren.

Maakt u geen gebruik van de energiecoach? Dan hebt u géén recht op een gratis witgoedapparaat. Alleen apparaten van zes jaar of ouder mogen worden vervangen. U mag uw oude apparaat niet behouden.

Let op! Voor de actie geldt: op = op. 

De energieklusser helpt met aanbrengen van de bestelde producten

Vindt u het moeilijk om energiebesparende producten zelf in uw huis te installeren? Dan kunt u gebruikmaken van een zogenoemde energieklusser. Deze klusser helpt u graag bij het installeren van de producten die met u zijn besteld. U kunt bij de coach aangeven hier gebruik van te willen maken.

Welkom in het Groene Huis

Aan de Markt in Beek is het Groene Huis gevestigd. Hier kunt u tot en met 31 december 2023 terecht met al uw vragen op het gebied van energie besparen en duurzaamheid. Bekijk de openingstijden van Het Groene Huis op: www.gemeentebeek.nl/hetgroenehuis

Aanmelden

Wilt u gebruik maken van een energiecoach? Meld u aan voor deze actie via www.energiebespaaractie.nl(externe link)

Liever bellen of heeft u een vraag? Dat kan door te bellen naar Dubbel-Duurzaam onder vermelding van de energiebespaaractie: 041-2667823.

Wilt u geen coach over de vloer, maar wel extra energiebesparende producten? Dat kan!

Als u geen gebruik wilt maken van de energiecoach, maar u wilt wel extra energiebesparende producten wilt bestellen, dan kan dat!  Ga naar www.energiebespaaractie.nl(externe link) of bel naar 041- 266 78 23 en meld u aan. U wordt opgebeld om een afspraak te maken waarbij u aangeeft alleen energiebesparende producten te willen bestellen.

De medewerker controleert of u in aanmerking komt. Hierna ontvangt u een code om energiebesparende producten t.w.v. €90.- te bestellen op: www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente-beek