Ruim 260 Beekse kinderen uit gezinnen met een krappe beurs zijn voor de feestdagen opnieuw verrast met speelgoedbonnen en fashioncheques. Het is de vierde keer dat de kinderen de tegoedbonnen ontvangen. De speelgoedbonnen, met een waarde van 50 euro, zijn opnieuw beschikbaar gesteld door het Beekse bedrijf A.S. Lifttechniek. De fashioncheques, met een waarde van 75 euro, worden aangeboden door de Gemeente Beek.

Andy Schatzinger, directeur A.S. Lifttechniek: “Voor kinderen die het hele jaar in armoede leven is de decembermaand bijzonder zwaar. Ook zij moeten met trots op school kunnen meepraten over wat ze van de kerstman hebben gekregen. Onze kleine bijdrage hierin is hun van harte gegund.”

Daar is wethouder Marcel Meurkens (minimabeleid) het roerend mee eens. “Kinderen die het niet breed hebben, kunnen vaak niet of moeilijk meedoen aan sociale activiteiten. Ieder kind uit een gezin met weinig inkomen krijgt daarom van ons een fashioncheque, zodat alle Beekse kinderen zich voor de feestdagen mooi en warm kunnen aankleden.”

Beide cadeaubonnen zijn door Stichting Leergeld aan de gezinnen verstrekt. De speelgoedbonnen kunnen bij alle Intertoys winkels worden verzilverd. De fashioncheques kunnen bij diverse modewinkels worden besteed.