Per 1 augustus is het in de gemeente Beek mogelijk om uw rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. U dient hiervoor een afspraak in te plannen.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlenging van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorie├źn. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die gemaakt is door een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden via de locatiewijzer op https://www.rdw.nl/particulier/locatiewijzer(externe link).

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen(externe link).

Let op, u betaalt dus 2 keer kosten, 1 keer voor de foto en daarna voor de aanvraag van het rijbewijs. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis na het maken van een afspraak via https://internetafspraken.gemeentebeek.nl/Internet_Afspraken.