De ondernemers in het centrum van Beek blijven intensief samenwerken voor een levendig en aantrekkelijk centrum. De BIZ-regeling ondersteunt en faciliteert deze doelstelling. Ondernemers spraken zich in de draagvlakmeting uit vóór een verlenging van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor de periode 2021 - 2025. 91% van de ondernemers die een stem heeft uitgebracht, was vóór het voortzetten van de BIZ. In totaal stemde ruim 68% van de Beekse ondernemers.

Met de BIZ investeren ondernemers samen in de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het centrum onder leiding van Centrummanagement Beek. De gezamenlijke geldpot stelt de ondernemers in staat om samen acties en projecten op touw te zetten, waarmee zij het centrum van Beek op de kaart blijven zetten. Henk Smeets (voorzitter Centrummanagement) is erg blij met de uitslag: “Deze uitkomst geeft vertrouwen voor de toekomst. We zetten onze goede samenwerking voort. Alleen samen zorgen we er voor dat het centrum levendig en aantrekkelijk blijft om te ondernemen en te bezoeken.”

Gezamenlijk belang

Het centrum van Beek heeft een uniek aanbod aan speciaalzaken waar consumenten van ver buiten Beek naartoe komen. Zij komen niet alleen voor het specialistische aanbod, maar ook voor de persoonlijke aandacht en service. Burgemeester Christine van Basten-Boddin (portefeuille Economie) is zeer verheugd met de uitkomst: “De ondernemers geven hiermee een belangrijk signaal af. Deze uitslag, midden in de Coronacrisis, geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren moeten we ervoor zorgen dat het centrum van Beek, nu en in de toekomst, aantrekkelijk blijft. De BIZ is hierin een belangrijk instrument en bevordert deze samenwerking.”

Resultaten

De afgelopen vijf jaar heeft Centrummanagement Beek onder andere meegewerkt aan het aanpassen van het parkeerregime in het Beekse centrum. Daarnaast heeft Centrummanagement diverse acties geïnitieerd, zoals de spaarkaart-actie. Ook zorgen ze elk jaar voor de kerstversiering op de Markt.