Ruim 250 Beekse kinderen uit gezinnen met een krappe beurs zijn voor de feestdagen verrast met speelgoedbonnen en fashioncheques. Het is de derde keer dat de kinderen de tegoedbonnen ontvangen. De speelgoedbonnen, met een waarde van 50 euro, zijn opnieuw beschikbaar gesteld door het Beekse bedrijf A.S. Lifttechniek. De fashioncheques, met een waarde van 75 euro, worden aangeboden door de Gemeente Beek.

Andy Schatzinger, directeur A.S. Lifttechniek: “Ik ben ontzettend blij dat we opnieuw een lichtpuntje mogen brengen bij kinderen uit gezinnen met weinig financiële armslag. Alles is veel duurder geworden, dus hebben deze gezinnen het nog moeilijker, zeker met de feestdagen. Maar ieder kind verdient een cadeau onder de kerstboom.”

Daar is wethouder Thijs van Es (armoedebeleid) het roerend mee eens. “Kinderen die het thuis niet breed hebben, kunnen vaak niet of moeilijk meedoen aan sociale activiteiten. Daar proberen we het hele jaar door op verschillende manieren wat aan te doen en besteden er in aanloop naar de feestdagen extra aandacht aan. Ieder kind uit een gezin met weinig inkomen krijgt van ons een fashioncheque, zodat alle Beekse kinderen zich mooi en warm kunnen aankleden.”

Beide cadeaubonnen zijn door Stichting Leergeld aan de gezinnen verstrekt. De speelgoedbonnen kunnen bij alle Intertoys winkels worden verzilverd. De fashioncheques kunnen bij diverse modewinkels worden besteed.