Dinsdagmiddag 24 januari hebben wethouder Ralph Diederen en directeur Rob Haarmans van Jongen, samen met de toekomstige bewoners, de eerste schop in de grond gestoken voor het nieuwbouw project Heer van Beek. Aan de Maastrichterlaan worden 21 appartementen en vier penthouses gebouwd die in het voorjaar van 2024 worden opgeleverd.

Wethouder Ralph Diederen van Beek: “In Beek willen we ervoor zorgen dat er voor iedereen een goede woonplek is. In ons Bestuursakkoord hebben we aangegeven dat er tot en met 2026 minimaal 250 nieuwe woningen bijkomen, verspreid over alle kernen. We hebben daarbij extra aandacht voor levensbestendig wonen. ‘Heer van Beek’ levert aan dit alles een belangrijke bijdrage. Top dat de bouw is begonnen en de locatie van het voormalige Lampenpaleis een mooie, nieuwe invulling krijgt en weer tot leven komt.”

Duurzame en slimme details

“Het wordt fantastisch wonen op de hoek van de Maastrichterlaan en Proosdijstraat, een plek omringd door een veelzijdige groene omgeving”, aldus Rob Haarmans, directeur van Jongen, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de realisatie van het wooncomplex. “De appartementen en penthouses op deze statige en centraal gelegen locatie kenmerken zich door kwaliteit, wooncomfort en duurzaamheid. Ze voldoen aan de hoogste isolatienormen en zijn voorzien van duurzame en slimme details op het gebied van energie-, klimaat- en luchtbeheersing."