Twee Beekse bedrijven spelen een belangrijke rol in de distributie van, en het onderzoek naar een coronavaccin. Maastricht Aachen Airport zal als zogeheten 'farma gecertificeerde luchthaven' vaccins gaan distribueren. Het onafhankelijk medisch onderzoekscentrum PT&R dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van onderzoeken naar de effectiviteit en werking van geneesmiddelen, is een van de centra die onderzoek uitvoert naar de effectiviteit van een coronavaccin.

Burgemeester Christine van Basten-Boddin is trots op het Beekse ondernemerschap tijdens deze coronacrisis: "Juist nu hebben we allemaal behoefte aan perspectief en het is bijzonder om te zien dat uitgerekend twee mooie Beekse bedrijven daar rechtstreeks aan bijdragen.”

MAA-directeur Jos Roeven: "Wij hebben veel ervaring met de distributie van onder andere geneesmiddelen, maar dit vaccin vraagt om nog iets extra’s. Bewaartemperaturen van bijvoorbeeld -70 graden Celsius vergt nogal wat. Het is een enorme uitdaging. Tegelijkertijd is het mooi dat we op deze manier iets kunnen betekenen voor de maatschappij."

PT&R-directeur Dr. Viviënne van de Walle: "Ons centrum doet al ruim 25 jaar onderzoek naar de effectiviteit en werking van diverse geneesmiddelen. Dit jaar staat natuurlijk in het teken van het coronavirus. In april kwamen de eerste corona gerelateerde vraagstukken en nu gaan we onderzoek doen naar de effectiviteit van een van de vaccins. Dit doen we door twee groepen mensen te vaccineren en hen dan goed te volgen: de ene groep krijgt een placebo, de andere het vaccin. De extreme tijdsdruk waaronder we werken in deze tijd maakt het hele proces extra interessant."

Met dit nieuws sluit de gemeente Beek de eigen Week van de Ondernemer af. "PT&R en Maastricht Aachen Airport zijn een inspiratie voor ons allemaal. Maar dat geldt eigenlijk voor alle ondernemers die in deze moeilijke tijd altijd op zoek gaan naar kansen.”

Meer informatie

Een interview met Christine van Basten-Boddin, Viviënne van de Walle en Jos Roeven is te bekijken op de Facebookpagina van de burgemeester van Beek: www.facebook.com/christinevanbastenboddin.