Bij een ramp in uw omgeving, wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert.

Als er een noodsituatie bij u in de buurt is, ontvangt u een tekstbericht op uw mobiel. Hierin staat wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.

Weet wat u moet doen

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer. Als u een NL-Alert ontvangt, informeer dan ook de mensen in uw directe omgeving. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Zo werkt NL-Alert

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van 'cell broadcast'. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. U ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

Stel uw mobiel in

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Zelf NL-alert instellen op uw mobiel? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid.