Wat is het?

Mantelzorgwaardering  over het jaar 2020

De gemeente Beek spreekt graag een blijk van waardering uit aan mantelzorgers voor hun zorg en inzet voor zorgvragers uit de gemeente Beek. Zorgvragers kunnen daarom voor hun mantelzorger een waardering aanvragen van € 100 over het jaar 2020. De indieningstermijn voor een aanvraag mantelzorgwaardering loopt tot en met 30 april 2021.

Welke voorwaarden zijn er?

 • De zorgvrager woont in de gemeente Beek. De mantelzorger mag in een andere gemeente wonen.
 • Er is sprake van mantelzorg als er minimaal acht uur per week en langer dan drie maanden mantelzorg wordt of is verleend.
 • Er kan jaarlijks maximaal één mantelzorgwaardering aangevraagd worden.
 • De mantelzorger staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek van Partners in Welzijn.
 • Aanvragen dienen voor 1 mei 2021 te zijn ingediend bij de gemeente Beek.

Heeft u iemand die voor u zorgt en zou u graag willen dat hij of zij daarvoor een mantelzorgwaardering ontvangt?  Dan leest u hieronder hoe dit kan.

 1. Als de mantelzorger staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek dan ontvangt hij of zij het aanvraagformulier vóór 1 maart 2021 automatisch thuis.
 2. Indien de mantelzorger nog niet staat ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, dient deze zich eerst te laten inschrijven en ontvangt hij of zij daarna een aanvraagformulier.

Inschrijven en/of meer informatie?

Inschrijven kan via de website https://www.steunpuntmantelzorg-wm.nl/, dan wel door rechtstreeks contact op te nemen met het steunpunt of bij een van de wijkteams. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over deze regeling en eventuele hulp bij het inschrijven.

Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek:

Medisch Maatschappelijk Centrum Beek
Van Sonsbeecklaan 3, 6191 JL Beek
Contactpersoon: Astrid Vermeulen
T 046 - 457 57 00
E-mail: astrid.vermeulen@piw.nl

Wijkteams:

 • Locatie Muziekschool 
  Dr. Stassenstraat 88 in Beek
 • Locatie wijkgebouw de Stegen
  Stegen 35 in Beek

Let op: In verband met de RIVM richtlijnen met betrekking tot Corona zijn de (vrije) inloopspreekuren van de Wijkteams voorlopig gesloten. U kunt voor dit onderwerp wel een persoonlijke afspraak maken via telefoonnummer 046-4575700.

De behandeling van de aanvragen vindt plaats na de indienperiode in volgorde van ontvangst. Het kan zijn dat het aantal aanvragen het beschikbare budget overschrijdt, waardoor niet alle aanvragers in aanmerking komen voor een mantelzorgwaardering 2020. Wacht daarom niet te lang met het indienen van de aanvraag.

Gestreefd wordt de mantelzorgwaarderingen 2020 voor 1 augustus 2021 uit te betalen aan de mantelzorgers.