Het is niet meer mogelijk om een levensboom te adopteren in het Beekse Levensbomenbos. 

  Opening uitbreiding Levensbomenbos

  Op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 11.00 uur vindt de officiële opening van de uitbreiding van het Beekse Levensbomenbos plaats. Inwoners die eind vorig jaar een levensboom geadopteerd hebben, ontvangen een persoonlijke uitnodiging. 

  De 319 levensbomen zijn door de gemeente in december 2021 aangeplant. De feestelijke opening van de uitbreiding van het Levensbomenbos, inclusief de onthulling van de plaquette en het overhandigen van de boomlabels, kon vanwege de maatregelen tegen corona helaas niet doorgaan in december 2021. 

  Wethouder Hub Schoenmakers (klimaat): “Met de uitbreiding van het Beekse Levensbomenbos gaat een grote wens in vervulling van veel inwoners. In het Levensbomenbos komen mensen om dierbaren te gedenken en van de natuur te genieten. Daarnaast draagt de aanplant bij aan de reductie van CO2 en wordt de biodiversiteit in Beek bevorderd.”

  Boomsoorten

  Er worden zes verschillende boomsoorten geplant: Boomhazelaar, Moseik, Hoogstam appel, Hoogstam peer, Zoete Kers en Winterlinde. Inwoners die een levensboom adopteren krijgen een van deze boomsoorten toegewezen.

  Subsidie Provincie Limburg

  De totale kosten voor de realisatie zijn geraamd op € 117.015,-. De Provincie Limburg zal in het kader van het 1 miljoen bomenplan aan dit project een subsidie van € 25.284 toekennen.