HartslagNu, voor een hartveilige gemeente Beek

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten wordt gereanimeerd of wordt aangesloten op een AED. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Ook u kunt helpen! Sluit u aan bij het reanimatienetwerk van HartslagNu.

HartslagNu is een Reanimatie Oproep Systeem dat burgerhulpverleners oproept als een reanimatie nodig is. Meerdere burgerhulpverleners ontvangen een bericht waarna ze direct naar het slachtoffer worden gestuurd om de reanimatie te starten, ofwel naar de dichtstbijzijnde AED om die naar het slachtoffer te brengen.

Met de toename van het aantal burgerhulpverleners is de overlevingskans na een hartstilstand gestegen.  In Limburg is die overlevingskans zelfs 27%. Om een hartveilige gemeente te waarborgen blijven burgerhulpverleners hard nodig! Uw hulp is hard nodig om levens te redden in de gemeente!

Aanmelden

Wilt u iemand met een hartstilstand helpen? Dat kan als u 18 jaar of ouder bent. Meld u aan als burgerhulpverlener en volg de gratis reanimatieopleiding. Uw ingevulde gegevens zullen gedeeld worden met EHBOvereniging Beek of Spaubeek.

Meld u hier aan

Opleiding

Om burgerhulpverlener te worden volgt u een basiscursus van twee avonden bij de EHBO-vereniging Beek of Spaubeek. Een avond wordt de theorie behandeld en de tweede avond is een praktijkavond. U leert een hartstilstand te herkennen en leert wat u als eerste moet doen. Maar ook hoe u moet reanimeren en hoe u een AED aansluit en bedient.

Wanneer u beide avonden heeft bijgewoond en de cursus heeft volbracht, ontvangt u een certificaat en dient u zich aan te melden bij HartslagNu als burgerhulpverlener. Als u zich aanmeldt als burgerhulpverlener, is de cursus gratis.

Om burgerhulpverlener te blijven, volgt u elk jaar twee avonden kosteloos een herhalingscursus.

Heeft u al een re­animatiediploma?

Dan kunt u zich via de website van HartslagNu meteen aanmelden en in actie komen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over burgerhulpverlener worden of over HartslagNu? Kijk tussen de veelgestelde vragen op de website van HartslagNu of uw vraag ertussen zit.

Locaties

Locaties AED's in de gemeente Beek
 AED's altijd beschikbaarAED's beperkt beschikbaar
BeekCarmelstraat 23
De Haamen 1
Geverikerstraat 42
Julianalaan 7A
Kelmonderstraat 50
Markt 6
Olterdissenstraat 3
Op de Windhaspel 2
Raadhuisstraat 9
 
NeerbeekCallistusplein 9 
GenhoutPastoor Lippertsplein 1
Grootgenhouterstraat 49
Kleingenhouterstraat 38
 
SpaubeekHobbelrade 2
Musschenberg 26
Bongerd 8
Dorpstraat 70
Looiwinkel 24
 
MAAEuropalaan 24Amerikalaan 52
Locaties AED's particulieren/bedrijven
 AED'sOpeningstijden
BeekAan de Drie Heren 4
Schuttersstraat 27A
Markt 62
Rijksweg 75
24/7 station
Openingstijden bedrijf
24/7 supermarkt
24/7 tankstation 
NeerbeekKerklaan 11Openingstijden gezondheidscentrum
SpaubeekDorpstraat 75
Op Het Veldje 44
24/7 woonhuis
24/7 station

Contact

De reanimatielessen worden georganiseerd in samenwerking met EHBO-vereniging Beek en EHBO-vereniging Spaubeek.