Wat is het?

Met een bewijs van in leven zijn kunt u op papier laten zien dat u leeft. U vraagt een bewijs van in leven zijn aan bij de gemeente.

Vraag uw bewijs van in leven zijn online aan met DigiD Afspraak maken

Hoe werkt het?

U hebt een bewijs van in leven zijn bijvoorbeeld nodig als uw levensverzekeraar of pensioenfonds hierom vraagt.

Een bewijs van in leven zijn is geldig in:

• Nederland
  • Aruba
  • Curaçao
  • Bonaire
  • Sint Maarten
  • Sint Eustatius
  • Saba

Als u in een ander land moet laten zien dat u in leven bent, vraagt u een attestatie de vita aan.

Wat moet ik doen?

Een verklaring van in leven zijn moet u persoonlijk bij de gemeente aanvragen. U krijgt het document dan direct mee.

Wat heb ik nodig?

Neem een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart, vreemdelingendocument) als u persoonlijk de aanvraag doet.

Vraagt u de verklaring aan voor een pensioenfonds, neem dan ook de originele brief van het pensioenfonds mee waarin staat dat hierom gevraagd wordt.

Hoe lang duurt het?

U krijgt het document meteen mee als u persoonlijk langskomt.

Wat kost het?

Zie tarieventabel (pdf).