Beek voor Iedereen

Werken of naar school gaan, sporten, boodschappen doen, het theater bezoeken, met vriendjes naar de speeltuin. Het hoort allemaal bij het dagelijks leven. Toch is dit voor veel mensen met een (on)zichtbare beperking niet altijd zo vanzelfsprekend. 

Gemeente Beek wil een samenleving waarin iedereen op zijn eigen manier kan meedoen en erbij hoort. In zo’n gemeenschap kunnen mensen met een beperking precies dezelfde dingen doen als mensen zonder beperking. Bijvoorbeeld op het gebied van werk, onderwijs, vervoer, cultuur, sport en leuke dingen doen.

Daarom werkt Gemeente Beek samen met inwoners én samenwerkingspartners aan een agenda voor een zogenoemde inclusieve samenleving. Dat is een plan waarin staat hoe de gemeente ervoor wil zorgen dat in Beek iedereen kan meedoen. Het doel is om obstakels weg te nemen die mensen met een beperking in de weg staan om mee te kunnen doen.

De uitvoering van het 'VN-verdrag Handicap' voor de rechten van mensen met een beperking hoort hier ook bij. Nederland heeft dat verdrag in 2016 ondertekend. Volgens dit verdrag moeten mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen. Iedere gemeente in Nederland moet beleid maken om dit mogelijk te maken.

Denk mee!

De gemeente praat geregeld over dit onderwerp  met inwoners en mensen met een beperking. Vindt u het leuk om met ons mee te denken? Dan horen we het graag! Als u het formulier onderaan deze pagina invult, dan nemen we contact met u op.

Heeft u een goed idee, een goed voorbeeld van lokale inclusie, een vraag of een opmerking? Laat ook dan van u horen!

Vul ons contactformulier in