Discriminatie

“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, herkomst, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” Discriminatie komt vaker voor dan u denkt, een op de vier mensen wordt wel eens of vaker gediscrimineerd.

Discriminatie kan altijd en overal voorkomen en het kan iedereen overkomen, ook in Beek. Op school als u dyslectisch bent en geen aangepaste toets mag maken. Of in de buurt als u bedreigd wordt omdat u homo bent. Misschien wordt u op het werk gepest omdat u moslim bent of krijgt u geen contractverlenging omdat u zwanger bent. Of u wilt gaan sporten, maar kan dat niet omdat uw assistentiehond niet de sportschool in mag.

Discriminatie melden bij Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg)

Als u zich gediscrimineerd voelt op grond van uw herkomst, godsdienst, leeftijd, geslacht, handicap of chronische ziekte, seksuele gerichtheid, nationaliteit, burgerlijke staat of op welke grond dan ook, dan kunt u dat melden.

Elke gemeente heeft de wettelijke plicht om meldingen en klachten van discriminatie te behandelen en te registreren. Voor Beek doet Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) dit. Als u ADV Limburg belt, mailt of bezoekt, luisteren zij naar uw verhaal en bekijken zij samen wat zij voor u kunnen doen. Misschien wilt u gewoon uw verhaal kwijt en advies krijgen, maar zij kunnen ook voor u bemiddelen, een klachtenprocedure starten bij het College voor de Rechten van de Mens of u ondersteunen bij het doen van aangifte bij de politie. U kunt ook anoniem een melding doen.

ADV Limburg doet nooit iets zonder uw toestemming en hun hulp is gratis. Ook als uw klacht over een bepaalde organisatie of instantie gaat, behandelen zij uw klacht neutraal want zij zijn een onafhankelijke organisatie.

Heeft melden zin?

Het is belangrijk dat u discriminatie meldt. Of het nou om uzelf gaat of om anderen, melden heeft altijd zin! ADV Limburg kan adviseren en helpen. Want iedereen in Nederland heeft recht op gelijke behandeling. Dat vindt u toch ook?

Waar kunt u discriminatie melden?

Voor hulp bij discriminatie kunt u contact opnemen met ADV Limburg. Dat kan telefonisch via  043-321 84 89 of via het meldformulier op www.advlimburg.nl. Zij geven ook voorlichtingen.

ADV Limburg
Boschstraat 21A
6211 AS Maastricht
T: 043 - 321 84 89

E: meldpunt@advlimburg.nl
W: www.advlimburg.nl
F: www.facebook.com/AntidiscriminatievoorzieningLimburg