Vanaf 1 januari 2021 wordt de Nederlandse identiteitskaart met een inlogfunctie (eNIK) uitgegeven. Dit betekent dat inwoners met hun identiteitskaart via de DigiD app kunnen inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds. Inloggen met de vernieuwde identiteitskaart geeft maximale bescherming van privacygevoelige gegevens. De extra functie op de identiteitskaart kan alleen geactiveerd worden met een code die per post wordt verstuurd.

Aanvraag reisdocumenten tijdelijk niet mogelijk

In verband met de invoering van de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart met inlogfunctie kunnen er geen reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten) worden aangevraagd op woensdag 30 december vanaf 15.30 uur en op donderdag 31 december.

Kosten nieuwe identiteitskaart

De nieuwe Nederlandse identiteitskaart kost 64 euro voor inwoners van 18 jaar en ouder. Personen jonger dan 18 jaar betalen 32,90 euro.

Gewijzigde openingstijden gemeentehuis

In verband met de feestdagen is de Publieksbalie van het gemeentehuis gesloten op:

• Donderdag 24 december vanaf 12.30 uur
  • Vrijdag 25 december