Dit betreft een herhaalde oproep!

Ondernemend Beek, dat is de gemeente Beek!

Ondernemend in de zin van een bedrijvige en economisch krachtige gemeente maar ook in bredere zin ondernemend. Beek staat open voor nieuwe ideeën, open voor (maatschappelijk) ondernemerschap, open naar bewoners, open naar de regio, open naar elkaar. Dat zijn de ingrediënten voor een veelzijdige en vitale gemeente en gemeentelijke organisatie. Beek is trots op haar eigen identiteit, autonomie en hoge voorzieningenniveau. Beek werkt continue aan het optimaliseren van haar dienstverlening. Om dit te kunnen realiseren werkt Beek resultaatgericht en heeft de gemeente goede arbeidsvoorwaarden, ruime opleidingsmogelijkheden en faciliteiten om flexibel te werken. Dit biedt medewerkers kansen voor persoonlijke ontwikkeling en geeft een goede balans tussen werk en privé. Wil jij aan de slag in Beek? Reageer dan op onderstaande vacature.

De gemeente Beek bestaat uit een eenhoofdige directie (de gemeentesecretaris). Deze wordt ondersteund door de Directiesecretaris. De organisatie kent drie afdelingen: Ruimte, Samenleving en Bestuurs- en Managementondersteuning.

Voor de afdeling Ruimte zijn wij, wegens uitbreiding op Verkeer en vervoer, op zoek naar een:

BELEIDSMEDEWERKER VERKEER EN VERVOER

(1,0 fte)

Heb jij kennis, kunde en affiniteit met het vak Verkeerskunde? Ben je graag betrokken bij het inrichten van de openbare ruimte? Ben je daarnaast ook nog eens klantgericht, beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden en sta je stevig in je schoenen? Dan is deze functie echt iets voor jou.

Draag jij graag je steentje bij aan de verkeersveiligheid in Beek? Hou jij ervan te puzzelen op de beste oplossingen voor parkeren? Als medewerker Verkeer en Vervoer in Beek help jij mee de omgeving nog prettiger, veiliger, logischer en praktischer te maken op dit gebied. Je werkt samen met collega’s van allerlei vakgebieden met soms tegengestelde belangen. Je draagt bij aan een thema met maatschappelijke impact!

Wat houdt de functie in?

• Je bent samen met onze senior beleidsmedewerker verkeer en vervoer eerste aanspreekpunt voor het bestuur en de inwoners;
  • Je handelt klachten af, waarbij je zelf actief op zoek gaat naar oplossingen. Je maakt gebruik van data en overlegt bijvoorbeeld met collega’s of politie;
  • Je stelt verkeersbesluiten op en behandelt bezwaren (mondeling en schriftelijk);
  • Je adviseert bij (kleine) woningbouwplannen over het toepassen van parkeernormen en de inrichting van de weg;
  • Het (laten) opstellen van verkeerskundige ontwerpen;
  • Je zorgt voor de procedurele begeleiding van de plaatsing van laadpalen;
  • Opstellen van offerteaanvragen en opdrachtbrieven, met name gericht op advies door derden;
  • Tijdens vakantieperiodes vang je taken op van je collega’s zoals:
    • Het toetsen van verkeersplannen / omleidingsplannen;
    • Het verstrekken van verkeerskundige adviezen, bijvoorbeeld voor evenementen, aanvragen uitritten en gebruik openbare ruimte;
  • Je zorgt samen met de senior beleidsmedewerker verkeer en vervoer voor een goede verdeling van werkzaamheden en afstemming daarover.

Wat vragen wij van jou?

• MBO+ tot HBO opleidingsniveau;
  • Richting: Verkeerskunde, Ruimtelijke Ontwikkeling, Mobiliteit
  • 1 - 2 (relevante) ervaringsjaren;
  • Ervaring met het werken bij een gemeente (bij voorkeur)
  • Ervaring in adviseren en projectmatig werken (bij voorkeur).
  • Aanvullende cursussen op het eigen terrein;
  • Competenties: communiceren, plannen en organiseren, kwaliteitsbewustzijn, klant- en service gerichtheid, resultaatgerichtheid / realisatie van doelen, verzamelen van informatie, samenwerken, flexibiliteit, signaleren.

Wat bieden wij jou?

• Een structurele functie, waarbij het eerste jaar wordt aangegaan met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Na een jaar functioneren zal op basis van de personeelsbeoordeling worden bezien of deze kan worden omgezet naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Een boeiende werkomgeving met een veelzijdig takenpakket.
  • Salaris afhankelijk van opleiding en werkervaring: aanloopschaal 8 tussen € 2.581 - € 3.732, functionele schaal 9 tussen € 2.865 - € 4.208 bruto per maand (o.b.v. fulltime aanstelling, parttime naar rato).
  • Een 36-urige werkweek, eventueel aangevuld met gedeeltelijke ADV (38 uur per week) of volledige ADV (40 uur per week).
  • Het Individueel Keuze Budget (17,05%, t.b.v. uitruil van arbeidsvoorwaarden).
  • Pensioenopbouw bij het ABP.
  • Ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.
  • Flexibele werktijden.

De gemeente Beek hanteert generieke functieprofielen. Op deze functie is het generieke functieprofiel van toepassing voor de Beleids-/uitvoerend medewerker C. Voor meer informatie ga naar www.gemeentebeek.nl.

Wil je solliciteren?

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. Inlichtingen over deze functie kunnen ingewonnen worden bij Tonino Mariani, Hoofd afdeling Ruimte a.i. (tel. 046 - 43 89 367 / 06-311 42 320).

Belangstellenden worden uitgenodigd hun sollicitatie vóór 23 mei a.s. inclusief CV digitaal te richten aan de gemeente Beek, via vacatures.igom.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 juni.

Indien er vragen zijn, kunnen deze gericht worden aan vacatures@gemeentebeek.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.