‘Iedereen doet mee!’ Dát is de ambitie van Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek, dat mensen in een kwetsbare positie begeleidt naar werk dat bij ze past. Dat kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn, maar ook beschut werk, vrijwilligerswerk en mantelzorg behoren tot de mogelijkheden.

In fases

Op 1 januari 2018 zijn de sociale diensten van Beek en Sittard-Geleen samengevoegd in het Participatiebedrijf. Sinds 1 januari 2020 horen ook de gemeente Stein en werk-leer-bedrijf Vixia bij de organisatie. In 2020 bouwen we stap voor stap aan een nieuwe dienstverlening voor onze inwoners. In de tweede helft van 2020 gaat het Participatiebedrijf verder onder een nieuwe naam.

Wat betekent de oprichting van het Participatiebedrijf voor u?

Voor inwoners van de gemeente Beek betekent dit dat zij voortaan naar het Participatiebedrijf in Sittard gaan voor een uitkering en/of de begeleiding naar werk.

Niet alles is ondergebracht in het Participatiebedrijf

Niet alles op het gebied van inkomensondersteuning is ondergebracht in het Participatiebedrijf. Aanvragen voor de Ouderentoeslag, tegemoetkoming zorgverzekering, schuldhulpverlening en de Wet maatschappelijke ondersteuning moeten nog steeds bij de gemeente worden ingediend.