Sport en beweging

(Aangepast) Sporten in Beek

Op en rondom Sportlandgoed De Haamen in Beek, maar ook in de kernen van Beek zijn volop mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Zowel indoor als outdoor op nieuwe sportvelden en in de mooie natuur van het Limburgse heuvelland. Het sportaanbod in Beek is zeer divers. Van voetbal tot honkbal, van handbal tot badminton en van nordic walking tot mountainbiken. Er is voor ieder wat wils. Niet alleen voor valide sporters, maar juist ook voor mensen met een beperking, chronische ziekte en senioren is er een heel uitgebreid aanbod.

Zo zijn er voor de diverse doelgroepen sportgroepen opgestart vanuit Stichting De Haamen, Beekse sportverenigingen en/of fysiotherapeuten. Hierbij kan gedacht worden aan valpreventie, aangepast badmintonnen, G-handbal, G-voetbal, aangepast handboogschieten, maar ook Sport en spel 50+ en Beweeggroepen 55+.

Kijk voor meer informatie over het sporten en bewegen in Beek op de website van Sportlandgoed De Haamen (www.dehaamen.nl).

Sportlandgoed De Haamen maakt deel uit van Sportzone Westelijke Mijnstreek. Voor meer informatie kunt u kijken op www.sportzonelimburg.nl.

Sportaccommodaties

De gemeente beschikt over meerdere sportfaciliteiten voor diverse vormen van sportbeoefening, zoals twee sporthallen, een zwembad, gymzalen en drie sportparken.

Gymzalen

  • Gymzaal Klinkeberglaan (Op de Windhaspel)
  • Gymzaal Proosdijveld (Olterdissanstraat)
  • Gymzaal Spaubeek (Schoolstraat)

Inlichtingen over verhuur van de gymnastiekzalen: gemeente Beek, tel. (046) 4389222.

Sportparken

Beweegmakelaar

Wilt u meer informatie over de sport- en beweegmogelijkheden in Beek? De ‘beweegmakelaar’ helpt u graag.

Neem contact op met Tom Eijkelenberg via: 046 – 43 89 222 of  info@gemeentebeek.nl.

Verenigingsconsulent

De verenigingsconsulent van de gemeente Beek ondersteunt vrijwilligersorganisaties met advies op het gebied van verenigingsaanbod, beleid, financiën, subsidies en andersoortige vragen die betrekking hebben op het verenigingsleven, evenementen en vrijwilligerswerk. 

In de gemeente Beek is Tom Eijkelenberg de verenigingsconsulent.
Hij is te bereiken via telefoonnummer 046 - 43 89 222, of via e-mail: info@gemeentebeek.nl

NJOY

Met het project NJOY wil de gemeente Beek kinderen laten genieten van diverse activiteiten op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en cultuur.

Het laagdrempelig aanbieden van ‘arrangementen’ moet een gezonde en actieve leefstijl bevorderen én onderwijs- en opvoedingsachterstanden terugdringen.

Kijk voor meer informatie over NJOY op www.gemeentebeek.nl/njoy

Sportverenigingen

De gemeente Beek telt ongeveer dertig sportverenigingen. Het gaat dan om georganiseerde, niet-commerciële sportbeoefening. Een overzicht van de Beekse sportverenigingen, met contactgegevens en thuishaven, is te vinden in de digitale gemeentegids.

Zie ook: Sportdatabank Limburg.

Youtube RSS