Sport en beweging

NJOY

Met NJOY wil de gemeente Beek kinderen laten genieten van diverse activiteiten op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en cultuur.

Het laagdrempelig aanbieden van ‘arrangementen’ moet een gezonde en actieve leefstijl bevorderen én onderwijs- en opvoedingsachterstanden terugdringen.

Kijk voor meer informatie over NJOY op njoybeek.nl

Sportaccommodaties

De gemeente beschikt over meerdere sportfaciliteiten voor diverse vormen van sportbeoefening, zoals twee sporthallen, een zwembad, gymzalen en drie sportparken.

Gymzalen

  • Gymzaal Klinkeberglaan (Op de Windhaspel)
  • Gymzaal Proosdijveld (Olterdissenstraat)
  • Gymzaal Spaubeek (Schoolstraat)
  • Gymzaal Genhout

Sportparken

  • Sportlandgoed De Haamen met buitenvoorzieningen voor atletiek (AV Caesar) én een skate- en handbikebaan, voetbalvelden (VV Caesar, VV Neerbeek) tennisbanen (LTC B.R.Z.) en honk- en softbaveldenl (Cheetahs). Verder zijn hier een zwembad en twee sporthallen voor binnensport aanwezig. Er zijn diverse rolstoeltoegankelijke accommodaties en faciliteiten beschikbaar.
  • Jean Nijsten sportpark Genhout (voetbal, VV GSV'28)
  • Sportvelden Spaubeek (voetbal, VV Spaubeek)

Inlichtingen over verhuur van gymzalen, sportparken of onderdelen daarvan: afdeling Reserveringen van “Sportlandgoed De Haamen" telefoonnummer 046-4571103 (ma. t/m vr. tussen 09.00-16.00 uur) of e-mail: verhuur@dehaamen.nl.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.dehaamen.nl.

Sportverenigingen

De gemeente Beek telt ongeveer dertig sportverenigingen. Het gaat dan om georganiseerde, niet-commerciële sportbeoefening. Een overzicht van de Beekse sportverenigingen, met contactgegevens en thuishaven, is te vinden in de digitale gemeentegids.

Beweegmakelaar

Wilt u meer informatie over de sport- en beweegmogelijkheden in Beek? De ‘beweegmakelaar’ helpt u graag.

Volwassenen en aangepast sporten: Tom Eijkelenberg
Kinderen / jeugd: Margoo Timmermans

Beide bereikbaar via: 046 – 43 89 222 of info@gemeentebeek.nl.

(Aangepast) Sporten in Beek

Op en rondom Sportlandgoed De Haamen in Beek, maar ook in de kernen van Beek zijn volop mogelijkheden om te sporten en te bewegen. Zowel indoor als outdoor op nieuwe sportvelden en in de mooie natuur van het Limburgse heuvelland. Het sportaanbod in Beek is zeer divers. Van voetbal tot honkbal, van handbal tot badminton en van nordic walking tot mountainbiken. Er is voor ieder wat wils. Niet alleen voor valide sporters, maar juist ook voor mensen met een beperking, chronische ziekte en senioren is er een heel uitgebreid aanbod.

Zo zijn er voor de diverse doelgroepen sportgroepen opgestart vanuit Stichting De Haamen, Beekse sportverenigingen en/of fysiotherapeuten. Hierbij kan gedacht worden aan valpreventie, aangepast badmintonnen, G-handbal, G-voetbal, aangepast handboogschieten, maar ook Sport en spel 50+ en Beweeggroepen 55+.

Kijk voor meer informatie over het sporten en bewegen in Beek op de website van Sportlandgoed De Haamen (www.dehaamen.nl).

Sportlandgoed De Haamen maakt deel uit van Sportzone Westelijke Mijnstreek. Voor meer informatie kunt u kijken op www.sportzonelimburg.nl.

Verenigingsconsulent

De verenigingsconsulent van de gemeente Beek ondersteunt vrijwilligersorganisaties met advies op het gebied van verenigingsaanbod, beleid, financiën, subsidies en andersoortige vragen die betrekking hebben op het verenigingsleven, evenementen en vrijwilligerswerk. 

In de gemeente Beek is Tom Eijkelenberg de verenigingsconsulent.
Hij is te bereiken via telefoonnummer 046 - 43 89 222, of via e-mail: info@gemeentebeek.nl

Youtube RSS