Pagina opties

Groter

Vrijwilligersverzekering

Tijdens het verrichten van  vrijwilligerswerk kunnen ongelukken gebeuren. Veel vrijwilligers worden niet of onvoldoende beschermd door een verzekering. Daarom heeft de gemeente Beek een vrijwilligersverzekeringspakket afgesloten.

De gemeente heeft de verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers. U hoeft als vrijwilliger dus niet zelf de verzekering af te sluiten, maar bent automatisch verzekerd. Dat betekent dat de gemeente ook de premie betaalt.

Voor wie is de vrijwilligersverzekering?

De vrijwilligersverzekering is voor elke vrijwilliger die namens een organisatie niet verplicht en onbetaald werk doet voor andere mensen. Het gaat om vrijwilligers die actief zijn in de gemeente of voor een organisatie uit de gemeente. Vrijwilligers die een vrijwilligersvergoeding krijgen komen ook in aanmerking voor de verzekering.

De volgende groepen kunnen geen gebruik maken van de vrijwilligersverzekering:

  • Vrijwillige brandweerlieden 
  • Vrijwillige politiemedewerkers

Wat is het verzekeringspakket?

De gemeente heeft een verzekeringspakket afgesloten met de volgende dekking:

  • Ongevallenverzekering 
  • Persoonlijke eigendommenverzekering 
  • Aansprakelijkheidsverzekering 
  • Verkeersaansprakelijkheidsverzekering 
  • Bestuurdersaansprakelijkheidverzekering 
  • Rechtsbijstandverzekering

Mantelzorgers komen in aanmerking voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers. Voor de overige verzekeringen zijn mantelzorgers uitgesloten.

Ik heb schade opgelopen. Wat moet ik nu doen?

Als u gedurende uw vrijwilligerswerk schade heeft opgelopen, download u het schadeaangifteformulier vrijwilligerspolis (onderaan deze pagina). U vult dit formulier in. Voor hulp kunt u kijken naar het voorbeeld schadeaangifte vrijwilligerspolis (te downloaden onderaan deze pagina). Het ingevulde formulier stuurt u naar de gemeente: info@gemeentebeek.nl. De gemeente stuurt de claim door naar de verzekeraar.

De verzekeraar wikkelt de schade samen met u af. De gemeente krijgt van de verzekeraar bericht over hoe de claim is afgehandeld. Het kan zijn dat er sprake is van een eigen risico. Daarover zal de verzekeraar met u contact opnemen.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de vrijwilligersverzekering? Neem dan contact op met de gemeente.