Pagina opties

Groter
A A

Klimaatverandering

 • Het Rijk heeft besloten dat we van het gas af moeten

  In 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht, dan moeten er in Nederland al 2 miljoen bestaande woningen van het aardgas af zijn. Wat gaat dit voor mij betekenen en hoe gaan we dat doen?

 • In 2050 dient Nederland CO2 neutraal te zijn

  Dan maken we geen gebruik meer van aardgas. Maar waarom moeten we nu al aan de slag? Het duurt toch nog even voordat het 2050 is? Kunnen we niet wachten op nieuwe technieken zoals waterstof?

 • Klimaatadaptatie, wat is dat en wat kan ik daarmee?

  We moeten rekening houden met het veranderende klimaat.

 • Subsidie voor afkoppelen van hemelwater van bestaand verhard oppervlak

  Het klimaat verandert. Extreme regenbuien komen steeds vaker voor en zorgen voor wateroverlast. Deze overlast wordt vooral veroorzaakt omdat er teveel water in het riool terechtkomt. Als we ervoor zorgen dat regenwater niet meer in het riool belandt, maar daar waar het valt door de grond wordt opgenomen, dan hebben we minder wateroverlast, hoeven we minder water te zuiveren en houden we het grondwater op peil. De gemeente Beek stelt subsidie beschikbaar aan bedrijven, particulieren, stichtingen en corporaties die de afvoer van regenwater afkoppelen van het riool.

 • Waarom zijn wij zo bezorgd over klimaatverandering?

  Het klimaat verandert toch voortdurend?

 • Wat doet de gemeente zelf?

  Met de ondertekening van het Klimaatakkoord van Parijs op 18 september 2015 hebben bijna alle landen ter wereld een belangrijke stap gezet om de klimaatverandering tegen te gaan.