Nieuwe expositie in gemeentehuis Beek (02-05-2019)

Dit item is verlopen op 25-05-2019.

Burgemeester Christine van Basten-Boddin opent op zaterdagavond 4 mei om 20.30 uur in het gemeentehuis van Beek de expositie O Lungo Drom. U bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen.

Uit het Romanes vertaald, betekent O Lungo Drom: 'de lange weg'. Daarmee wordt niet alleen 'de reis' bedoeld die Sinti en Roma door de eeuwen heen maakten, maar ook 'de weg die oneindig lijkt'. Roma en Sinti bedoelen daarmee de acceptatie van hun tradities en leefstijl in onze samenleving. Sinti en Roma voelen dat deze 'lange weg' nog steeds niet op zijn eind is.

De tentoonstelling geeft een indruk van de tradities, de vervolging en de positieve voorbeelden van het leven van Sinti en Roma door de eeuwen heen. Op die manier wil de stichting O Lungo Drom zorgen voor meer wederzijds begrip.

Meer informatie vindt u op: http://www.olungodrom.nl.
De expositie duurt tot en met 24 mei en kunt u gratis bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op woensdag van 14.00 tot 19.00 uur.