A A

Gratis compost voor Beekse inwoners (25-03-2019)

Dit item is verlopen op 31-03-2019.

Beekenaren kunnen op 30 maart tussen 09.00 en 13.00 uur gratis compost krijgen bij de gemeentewerf van de gemeente Beek op Sportlandgoed De Haamen. De gemeente organiseert de compostactie samen met RWM om het goed scheiden van gft-afval te belonen.

Achterliggende gedachte van de compostactie is dat elk huishouden in Beek de mogelijkheid krijgt om het eigen gft-afval terug te krijgen in de vorm van mest. Uit goed gescheiden groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan namelijk schone compost worden gemaakt, wat voor de land- en tuinbouw, maar ook voor de eigen tuin en bloembakken een nuttige meststof is.

Er is geen limiet aan de hoeveelheid compost die per persoon wordt uitgedeeld. Men moet wel voor eigen verpakkingsmateriaal en vervoer zorgen.