Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente verstrekt strooizout aan Beekse basisscholen (08-01-2019)

Dit item is verlopen op 08-02-2019.

Wethouder Hub Schoenmakers heeft maandagmorgen hoogstpersoonlijk vijf grote zakken strooizout overhandigd aan schooldirecteur Kim Tholen van Brede Basisschool De Bron. De zakken zijn bedoeld om de stoep en toegang naar de school ijsvrij te houden als het sneeuwt of ijzelt. Alle Beekse basisscholen hebben gratis zout gekregen.

De zakken worden geleverd om ten tijde van sneeuwval en ijzel de verkeersveiligheid op en rond de school te verbeteren. Wethouder Schoenmakers: “Als er gestrooid moet worden dan zijn de doorgaande wegen en fietspaden als eerste aan de beurt. Bij scholen moet handmatig worden gestrooid en daar komt RWM niet of nauwelijks aan toe. Door de scholen strooizout te verstrekken, kunnen ze er voortaan zelf voor zorgen dat de toegang tot de school ijsvrij blijft.”

Schooldirecteur Kim Tholen is blij met het aangeleverde zout. “Mocht het nodig zijn dan komen we gewoon een halfuur eerder naar school om het zout zelf uit te strooien”, zegt ze monter. “Want het is belangrijk dat onze kinderen, 285 stuks in totaal, de school veilig kunnen bereiken. En ook ouders die hun kinderen naar de kinderopvang of peuterspeelzaal brengen moeten dat zonder glibberpartijen kunnen doen. Dus ja, ik ben er blij mee.”

Het is maar te hopen dat het dit jaar nog gaat sneeuwen of ijzelen. “Want”, zegt wethouder Schoenmakers, “na dit jaar gaan we deze pilot evalueren en als het een succes is, dan gaan we ermee door.” Directeur Tholen: “Als dit jaar net zo koud begint als 2018, dan zullen we ze vast nog wel nodig hebben.” Mocht het gaan sneeuwen of ijzelen en de 25 kilo zwaar wegende zakken raken op, dan krijgen de scholen extra zout aangeleverd.