Fietsgraveerdag op woensdag 26 augustus (28-07-2020)

Om diefstal en heling van fietsen te voorkomen organiseren de gemeente Beek en gemeente Stein op woensdag 26 augustus van 9:00 tot 14:00 uur een fietsgraveerdag voor inwoners.

Door uw fiets te laten graveren helpt u mee fietsdiefstal te voorkomen:

• Voor fietsendieven is een gegraveerde fiets niet aantrekkelijk.
  • De eigenaar van een gegraveerde fiets is makkelijker terug te vinden.
  • Teruggevonden gestolen fietsen worden gratis thuis gebracht.

Kan elke fiets gegraveerd worden?

Niet elke fiets kan worden voorzien van een graveercode. Dit kan liggen aan de dikte van het frame of het materiaal. In sommige elektrische fietsen en fietsen gemaakt van aluminium of carbon kan niet altijd een code worden gegraveerd.

Bij de fietsen van carbon kan het frame beschadigen. Bij elektrische fietsen kan het elektrisch circuit beschadigen. Van sommige fabrikanten vervalt de garantie bij beschadiging van het frame.
Als blijkt dat een fiets niet gegraveerd kan worden, zullen de graveerders de kenmerken opzoeken en aan u meegeven. Alle fietsen worden gecontroleerd op diefstal. Een gestolen fiets wordt niet gegraveerd.

Nieuwe fietsen zijn altijd al voorzien van unieke kenmerken.

Waar kan ik mijn fiets laten graveren?

U kunt uw fiets gratis laten graveren op woensdag 26 augustus 2020 tussen 09:00 uur en 14:00 uur op het terrein van scholengemeenschap Groenewald (Kinskystraat 15 in Stein).

Wat heb ik nodig om mijn fiets te laten graveren?

U moet een geldig legitimatiebewijs meenemen.