Fietsenstalling bij bushalte Wolfeynde / Prins Mauritslaan wordt verplaatst naar bibliotheek (19-03-2019)

Dit item is verlopen op 19-04-2019.

De gemeente Beek verplaatst de fietsenstalling ter hoogte van bushalte Wolfeynde / Prins Mauritslaan naar de voorzijde van de bibliotheek aan de Prins Mauritslaan. Reden voor de verplaatsing is de rommelige aanblik van de huidige fietsenstalling, die wordt veroorzaakt door een tekort aan stallingsplaatsen.

Wethouder Hub Schoenmakers: “Een aanvullende reden om de fietsenstalling te verplaatsen is omdat we bij de bushalte de vrije doorgang voor mensen met een beperking willen garanderen.” Op het terrein van de bibliotheek worden 25 fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. De verwachting is dat de stalling medio april klaar is.

Met de aanleg van de fietsenstalling is een bedrag van duizend euro gemoeid. De aanlegkosten zijn laag omdat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt. Na een half jaar evalueert de gemeente of de verplaatsing een succes is. Als dat het geval is, dan wordt er een geheel nieuwe stalling aangelegd.