Expositie Vijf-met-samenhang in gemeentehuis Beek (01-11-2018)

Dit item is verlopen op 30-11-2018.

Op vrijdag 2 november om 20.00 uur opent wethouder cultuur Thijs van Es de foto-expositie Vijf-met-samenhang in het gemeentehuis van Beek.

Het bestuur van de Fotobond afdeling Limburg organiseert jaarlijks een wedstrijd seriematig fotograferen voor alle aangesloten clubleden en persoonlijke leden.

De expositie Vijf-met-samenhang omvat de 10 beste fotoseries van vrijetijdsfotografen in Limburg in 2018. Door jurylid Rob Agterdenbos werden deze series geselecteerd uit ongeveer 30 inzendingen voor de jaarlijkse fotowedstrijd van de Fotobond Afdeling Limburg.

De inzenders van de beste series worden tevens genomineerd voor deelname aan Foto Nationaal, een landelijke wedstrijd voor amateurfotografen die jaarlijks onder auspiciën van de FOTOBOND wordt georganiseerd. De editie 2018 van Foto Nationaal was onlangs ook te zien in het gemeentehuis van Beek.

De eerste prijs van deze wedstrijd werd gewonnen door Rob Driessen van Foto Kring Stein met zijn serie landschapsfoto’s van de Lofoten (Noorwegen).

De andere fotografen zijn Jack Versprille en Pierre Reubsaet (FK Stein), Jack Berkx  (FC De Sluiter Maasbracht), Jan Corstjens (Fotogroep F8 Roerdalen), André Hilkens  (FC Sittard), Jan Crutsen (FG Maastricht), Joost van Ingen en Harrie Houben (FG Interfocus Roermond) en Herman Roes (Margraten).

De 10 series laten een groot aantal verschillende onderwerpen en fotografische benaderingen zien. Landschappen, architectuur, straattaferelen, abstract, het is allemaal te zien op deze expositie. Door de grote verscheidenheid is het een boeiende expositie geworden van Limburgse fotografen.

De opening op 2 november is voor iedereen vrij toegankelijk.

De expositie loopt t/m 30 november en is te bezichtigen tijdens kantooruren op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur, op woensdag van 14.00 tot 19.00 uur.

Foto: Rob Driessen