Echtpaar Benink- Jager benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau (19-11-2018)

Dit item is verlopen op 21-12-2018.

Het echtpaar John en Joyce Benink- Jager uit Beek is op vrijdag 16 november om 20.00 uur tijdens de feestelijke seizoensafsluiting van de honk- en softbalvereniging ‘Cheetahs’ benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen beiden het lintje uit handen van burgemeester Christine van Basten-Boddin. Het echtpaar Benink- Jager kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor hun maatschappelijke verdiensten, in het bijzonder voor hun inzet voor de ‘Cheetahs’ en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

Burgemeester Van Basten-Boddin:Het echtpaar Benink heeft zich op een bijzondere manier, met ongekende inzet en volharding, ingespannen voor de honk- en softbalvereniging ‘Cheetahs’: zij vormen samen de boegbeelden van de vereniging’.

Het echtpaar Benink is al 40 jaar actief lid van de ‘Cheetahs’ en zijn beiden zeer betrokken lid. Mevrouw Benink- Jager is verantwoordelijk voor het opzetten van de softbalafdeling van de vereniging en is bestuurslid geweest. Zij voert momenteel het wedstrijdsecretariaat, is lid van de kolom breedtesport van de KNBSB en is sinds 1982 scheidsrechter bij de ‘Cheetahs’.

De heer Benink voert het wedstrijdsecretariaat, is voorzitter van de technische commissie, organiseert toernooien en is scheidsrechter bij ‘Cheetahs’. Ook is de heer Benink actief binnen de Stichting Adviesraad Sociaal domein Beek.

In 2008 heeft het echtpaar Benink een zilveren draagspeld ontvangen uit handen van burgemeester Cremers voor hun bijzondere verdiensten.