Pagina opties

Groter
RSS

Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek zoekt vrijwilligers (25-02-2019)

Dit item is verlopen op 14-03-2019.

Ben jij minimaal 21 jaar, kun je goed luisteren, ben je onpartijdig en goed in het samen komen tot een aanvaardbare oplossing? Ben je bereid om ‘s avonds te werken en kun je vertrouwelijke gesprekken geheim houden? Dan is buurtbemiddeling wat voor jou!

Training
Als vrijwilliger bemiddel je minimaal een keer per maand. Dat houdt in dat je intakegesprekken voert bij buren thuis en een bemiddelingsgesprek voert op een neutrale locatie. Dit neemt ongeveer vier uur per week in beslag.

Uiteraard krijgt je een basistraining voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat. Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek organiseert wegens succes een nieuwe basistraining voor buurtbemiddelaars op 17 en 18 mei 2019. Daarna volgt een verdiepingstraining en om je verder te ondersteunen worden er zes keer per jaar intervisiebijeenkomsten gehouden. Ook mag je rekenen op een collectieve verzekering die aansprakelijkheid en ongevallenschade dekt als je als buurtbemiddelaar aan het werk bent.

Durf jij de uitdaging aan? Geef je dan op!

Neem contact op met:

  • Anne Fingskes, coördinator buurtbemiddeling
  • Telefoon: 06 -36599612 of 046- 4575700
  • E-mail: afingskes@piw.nl
     

Over buurtbemiddeling
Buurtbemiddeling bemiddelt bij conflicten die spelen tussen buren en/of buurtgenoten. Getrainde vrijwilligers helpen buren om zelf hun problemen op te lossen. Zij luisteren naar het verhaal van beide partijen en helpen hen om samen tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Voor buurtbemiddeling is een parttime beroepskracht werkzaam, die de vrijwillige buurtbemiddelaars ondersteunt.