Burgemeester sluit pand na vondst hennepplantage (25-06-2020)

Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft woensdag 24 juni 2020, een pand gesloten aan het Onze Lieve Vrouweplein in Beek. In het pand trof de politie op 9 mei jongstleden een in werking zijnde hennepplantage aan. De plantage bestond uit 120 hennepplanten en bevond zich in de kelder. Het pand gaat voor de duur van drie maanden op slot.

Burgemeester Van Basten-Boddin kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten om een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs leiden vaak tot onveilige situaties voor omwonenden (denk aan brandgevaar, ripdeals, overlast, inbraak). Doel van de sluiting is het herstellen van de openbare orde en veiligheid.

De burgemeester heeft dit jaar voor de vijfde keer een pand gesloten op grond van de Opiumwet. Eerder dit jaar werden al drie panden en een loods gesloten.

Burgemeester van Basten-Boddin: “Het produceren en distribueren van drugs is een illegale activiteit. Hennepplantages zijn bovendien gevaarlijk voor omwonenden. Brandgevaar door kortsluiting en wateroverlast als gevolg van lekkages zijn reële risico‘s. Ik druk daarom iedereen op het hart om bij het vermoeden van een hennepplantage melding te doen bij Meld Misdaad Anoniem (0800–7000) of de politie.”