Pagina opties

Groter
RSS

Bouw BMV Spaubeek begint (24-06-2020)

Wethouder Hub Hodzelmans en Paul Leurs en Jack Corten, directieleden van Jongen Bouwpartners, hebben gisteravond een handtekening gezet onder de bouw- en onderhoudsovereenkomst voor de Brede Maatschappelijke Voorziening in Spaubeek. En daarmee is - na een intensieve periode van plannen maken, vergunningen verlenen en contractonderhandelingen - de bouw van de BMV begonnen! 

Wethouder Hodzelmans: “Het doet me onbeschrijfelijk veel plezier dat we gaan beginnen! En dat doen we snel. De eerste funderingspalen gaan vanaf vrijdag 10 juli de grond in. Deze werkzaamheden verwacht Jongen nog voor de bouwvak af te ronden, zodat daarna meteen meters gemaakt kunnen worden.”

Als alles volgens planning verloopt is het hoofdgebouw in het najaar van 2021 gereed. De loods is dan nog niet klaar en ook de omgeving van de BMV moet dan nog opnieuw worden ingericht. Deze werkzaamheden zullen nog enkele maanden in beslag nemen.

De gemeente en aannemer Jongen Bouwpartners willen de start van de bouw uiteraard ook met de toekomstige gebruikers vieren. Dat gebeurt op 7 juli in het MFC in Spaubeek. Vanwege de coronamaatregelen is één vertegenwoordiger per deelnemende partij uitgenodigd. Wethouder Hodzelmans: “Uiteraard hadden we dit moment het liefst met iedereen en uitbundig gevierd. Dat gaan we op een later moment alsnog doen.”