Pagina opties

Groter
A A

Nieuws

 • Voorjaarseditie Belevend Beek magazine

  (10-05-2019)

  Nog even en dan ligt ie weer bij u op de deurmat: de voorjaarseditie van Belevend Beek magazine. Dit keer met een themaspecial over het Beekse buitenleven.

  lees meer
 • Informatiebijeenkomst Het Groene Net

  (09-05-2019)

  Het Groene Net: veel mensen hebben er wel van gehoord, maar weten niet precies wat het is. Bent u benieuwd naar Het Groene Net en wilt u weten welke ontwikkelingen momenteel gaande zijn om te komen tot een groot warmtenet voor de regio?

  lees meer
 • Amstel Gold Race

  (18-04-2019)

  Op zondag 21 april vindt de 54e Amstel Gold Race plaats. De route in Beek gaat door de Maastrichterlaan, Wolfeynde, Raadhuisstraat, Adsteeg en Schimmerterweg.

  lees meer
 • Gemeentehuis Beek gesloten met Pasen

  (18-04-2019)

  Maandag 22 april is het gemeentehuis van Beek gesloten i.v.m. Pasen.

 • Taptoe QueensParade viert jubileum met Leids toporkest Kunst en Genoegen

  (17-04-2019)

  Op 27 april kleurt Beek weer oranje. Hoogtepunt van Koningsdag in Beek is de 15e QueensParade op Sportlandgoed De Haamen. Dan treedt tijdens de jaarlijkse taptoe de internationaal vermaarde Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden op. Maar ook op andere plaatsen in Beek wordt Koningsdag uitbundig gevierd met tal van (kinder)activiteiten.

  lees meer
 • Winnaars Brilliant Business Awards bekend

  (17-04-2019)

  Westelijke Mijnstreek, 17 april 2019 - Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond 16 april de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award ging naar HBI Bisscheroux, de Robijn was voor Weld Point en de Parel ging naar IZT Limburg. De 'Diamant', de 'Robijn' en de 'Parel' werden uitgereikt door de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin,  wethouder Natascha Wingelaar van de gemeente Stein en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen.

  lees meer
 • Gemeente pakt waterproblemen basisschool De Bron aan

  (09-04-2019)

  Adviesbureau Heggen uit Born gaat in opdracht van de gemeente Beek plannen uitwerken voor de aanleg van een waterbuffer bij basisschool De Bron in Neerbeek. Deze buffer, die in de groenstrook voor de school wordt gerealiseerd, moet een einde maken aan de waterproblemen waarmee de school al enige tijd kampt. 

  lees meer
 • Vacature Casemanager Jeugd

  (05-04-2019)

  Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een Casemanager Jeugd. Lees meer ...

 • Beek doet mee aan WNF's Earth Hour

  (27-03-2019)

  Gemeente Beek doet a.s. zaterdagavond 30 maart mee aan Earth Hour, het wereldwijde initiatief van het Wereld Natuur Fonds om aandacht te vragen voor bescherming van natuur en aarde.

  lees meer
 • Gratis compost voor Beekse inwoners

  (25-03-2019)

  Beekenaren kunnen op 30 maart tussen 09.00 en 13.00 uur gratis compost krijgen bij de gemeentewerf van de gemeente Beek op Sportlandgoed De Haamen. De gemeente organiseert de compostactie samen met RWM om het goed scheiden van gft-afval te belonen.

  lees meer
 • Raadslid Ger Hurenkamp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (22-03-2019)

  Raadslid Ger Hurenkamp is op donderdag 21 maart  tijdens de gemeentelijke raadsvergadering benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  lees meer
 • Fotograaf Henk Houben exposeert in gemeentehuis Beek

  (22-03-2019)

  De Steinse fotograaf Henk Houben exposeert vanaf vrijdag 29 maart in het gemeentehuis in Beek zijn fotoserie Sphinx in beeld. De expositie, die tot 26 april duurt, wordt om 20.00 uur geopend door cultuurwethouder Thijs van Es. 

  lees meer
 • Fietsenstalling bij bushalte Wolfeynde / Prins Mauritslaan wordt verplaatst naar bibliotheek

  (19-03-2019)

  De gemeente Beek verplaatst de fietsenstalling ter hoogte van bushalte Wolfeynde / Prins Mauritslaan naar de voorzijde van de bibliotheek aan de Prins Mauritslaan. Reden voor de verplaatsing is de rommelige aanblik van de huidige fietsenstalling, die wordt veroorzaakt door een tekort aan stallingsplaatsen.

  lees meer
 • Gezonde leefstijl voor iedereen

  (15-03-2019)

  Iedereen moet op zijn eigen niveau kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een lichamelijke beperking. Om dat voor elkaar te krijgen, trekken de gemeente Beek, Adelante Zorg en Sportlandgoed De Haamen de komende vijf jaar samen op.

  lees meer
 • Nieuws van de LLTB

  (13-03-2019)

  Het merendeel van de landbouwgewassen moeten eerst gezaaid worden om ze later te kunnen oogsten. In de herfst hadden we al de wintergranen gezaaid en in het voorjaar zaaien we de zomervruchten.

  lees meer
 • Vacature Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Technisch Toezicht

  (08-03-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Technisch Toezicht. Lees meer ...

 • Controle hondenbelasting van start

  (07-03-2019)

  Begin april 2019 gaan controleurs in de gemeente Beek huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

  lees meer
 • Gemeentehuis Beek gesloten met carnaval

  (26-02-2019)

  Maandag 4 maart en dinsdag 5 maart is het gemeentehuis van Beek gesloten i.v.m. carnaval.

  Dinsdag 5 maart is uitsluitend de burgerlijke stand voor geboorte- en overlijdensaangifte geopend en bereikbaar tussen 09.00-10.00 uur via telefoonnummer 046 – 43 89 385 of via mail info@gemeentebeek.nl.

  lees meer
 • Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek zoekt vrijwilligers

  (25-02-2019)

  Ben jij minimaal 21 jaar, kun je goed luisteren, ben je onpartijdig en goed in het samen komen tot een aanvaardbare oplossing? Ben je bereid om ‘s avonds te werken en kun je vertrouwelijke gesprekken geheim houden? Dan is buurtbemiddeling wat voor jou!

  lees meer
 • Vacature Hoofd afdeling Ruimte gemeente Beek

  (22-02-2019)
 • Verkiezingen Provinciale Staten Limburg en Waterschap Limburg 2019

  (20-02-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 worden de verkiezingen voor de Provinciale Staten Limburg en het Waterschap Limburg gehouden.

  lees meer
 • Vacature Juridisch Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Ruimtelijke Ordening

  (15-02-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Juridisch Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Ruimtelijke Ordening. Lees meer ...

 • Nieuws van de LLTB

  (14-02-2019)

  Het voorjaar zit in de lucht, de dagen worden langer. Het nieuwe groeiseizoen staat voor de deur. Nog het laatste snoei werk verrichten aan net wat te weelderig gegroeide bomen en struiken.

  lees meer
 • Nieuws van ProRail: Meld u aan voor een berichtenservice

  (13-02-2019)

  Vanaf 19 februari stopt ProRail met het sturen van huis-aan-huis brieven in de gemeente Beek en informeert de organisatie omwonenden van het spoor voornamelijk digitaal over (nachtelijke) werkzaamheden. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan het spoor?

  lees meer
 • Enexis vervangt gasleidingen in Stationstraat Beek

  (07-02-2019)

  Enexis is dit jaar begonnen met het vervangen van oude gasleidingen op de Stationstraat in Beek en de Steinderweg in Elsloo. De leidingen liggen aan beide zijden van de Stationstraat in het trottoir.

  lees meer
 • Nominatieronde Brilliant Business Awards Westelijke Mijnstreek is begonnen

  (07-02-2019)

  De Brilliant Business Awards zijn een initiatief van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein om het bloeiende bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen. De tweede editie van  deze ondernemers award, vindt plaats op dinsdag 16 april 2019 in het Multifunctioneel Centrum de Grous in Stein. Op deze feestelijke avond worden de Parel, Diamant en de Robijn-awards uitgereikt aan de meest succesvolle, klantgerichte en snelst groeiende ondernemers.

  lees meer
 • Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek van start

  (01-02-2019)

  Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar wat als je niet kunt opschieten met de buren? Sterker nog, je hebt ruzie. En samen kom je er niet uit? Wat dan?

  lees meer
 • Ondernemersbijeenkomst over duurzaamheid

  (30-01-2019)

  Op dinsdag 5 februari a.s. organiseert de gemeente Beek, samen met Maastricht Aachen Airport, een inspirerende avond over de mogelijkheden die de energietransitie biedt voor u als ondernemer. Benieuwd naar de kansen?

  lees meer
 • Test waterbuffers Beek

  (28-01-2019)

  Waterschapsbedrijf Limburg test dinsdag 29 januari tussen 07.00 en 20.00 uur of een aantal Beekse waterbuffers hun werk goed doen.

  lees meer
 • Startersevent voor startende ondernemers

  (23-01-2019)

  Onder het motto “Ondernemen doe je samen” organiseert StartersCentrum Limburg een bijeenkomst voor startende ondernemers en zzp’ers in onze provincie.

  lees meer
 • Vacature Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

  (18-01-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer. Lees meer …

 • Nieuws van de LLTB

  (17-01-2019)

  LLTB Informeert ons graag over het het wel en wee in de agrarische- en veeteeltsector.

  In de melkveehouderij bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het verzorgen van het melkvee op stal. Wist u trouwens dat een koe pas melk geeft als een kalfje is geboren en dat deze melkproductie na zo’n tien maanden afneemt en dat na een rustperiode van twee maanden hopelijk weer een kalfje wordt geboren en het productie proces weer start?

  lees meer
 • Jaarlijkse reiniging en inspectie hoofdriool

  (11-01-2019)

  Komende week wordt begonnen met de jaarlijkse reiniging en inspectie aan het hoofdriool op diverse plekken in de gemeente Beek. De planning van de werkzaamheden leest u hieronder.

  lees meer
 • Gemeente verstrekt strooizout aan Beekse basisscholen

  (08-01-2019)

  Wethouder Hub Schoenmakers heeft maandagmorgen hoogstpersoonlijk vijf grote zakken strooizout overhandigd aan schooldirecteur Kim Tholen van Brede Basisschool De Bron. De zakken zijn bedoeld om de stoep en toegang naar de school ijsvrij te houden als het sneeuwt of ijzelt. Alle Beekse basisscholen hebben gratis zout gekregen.

  lees meer
 • Herstraatwerkzaamheden Schuttersstraat Beek

  (07-01-2019)

  Van 14 januari tot 25 januari wordt een deel van de Schuttersstraat in Beek, tussen huisnummer 25 en 60, herstraat. Gezien de geringe breedte van de rijbaan zal de straat tijdens de werkzaamheden worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De woningen blijven bereikbaar.

 • Speech burgemeester nieuwjaarsreceptie 2019

  (04-01-2019)

  Op 3 januari was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beek in 't Kaar in Beek.
  U kunt hieronder de speech van burgemeester Christine van Basten-Boddin nog eens nalezen.

  lees meer
 • Expositie Fotoclub Grensland

  (04-01-2019)

  De Sittardse Fotoclub Grensland exposeert van 11 januari t/m 8 februari 2019 in het gemeentehuis van Beek. De expositie wordt op 11 januari om 20.00 uur door Wethouder Thijs van Es (cultuur) geopend. Alain Dacier, voorzitter van Fotoclub Grensland, verzorgt een inleiding. 

  lees meer
 • Gemeentehuis opent op 2 januari uur later

  (27-12-2018)

  Het gemeentehuis in Beek gaat op woensdag 2 januari om 10.00 uur open, een uurtje later dan normaal. Op woensdag is het gemeentehuis tot 19.00 uur 's avonds geopend.

 • Raadhuisstraat weer open voor verkeer

  (21-12-2018)

  De Raadhuisstraat in het centrum van Beek is sinds vrijdagmiddag 21 december weer opengesteld voor het verkeer. Vanaf maandag 7 januari begint aannemer Dura Vermeer met de afbouwwerkzaamheden rondom het gemeentehuis.

 • Bereikbaarheid burgerlijke stand

  (14-12-2018)

  Op de maandagen 24 en 31 december is het gemeentehuis gesloten.
  Uitsluitend voor aangifte geboorte en overlijden is de burgerlijke stand geopend én telefonisch bereikbaar op maandag 24 en 31 december tussen 09.00-10.00 uur via 046 – 43 89 217 of 046 – 43 89 385.

 • Afsluiting burgemeester Janssenstraat - Luciastraat

  (07-12-2018)

  De kruising Burgemeester Janssenstraat - Luciastraat is vanaf maandag 10 december tot vrijdag 14 december afgesloten voor verkeer. De kruising krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het verkeer wordt met borden omgeleid. 

  lees meer
 • Regeling mantelzorgwaardering 2018

  (06-12-2018)

  De gemeente Beek spreekt graag een blijk van waardering uit aan mantelzorgers voor hun zorg en inzet voor zorgvragers uit de gemeente Beek. Zorgvragers kunnen daarom voor hun mantelzorger een waardering aanvragen van € 100 over het jaar 2018. 

  lees meer
 • Postume onderscheiding Yad Vashem voor echtpaar Schmitz-Zeehandelaar uit Neerbeek

  (03-12-2018)

  Op donderdag 29 november heeft de ambassadeur van Israël in de Israëlische ambassade in Den Haag postuum de onderscheiding van Yad Vashem uitgereikt aan het echtpaar Johan Joseph en Elisabeth (Lies) Schmitz-Zeehandelaar uit Neerbeek. Het echtpaar wordt hiermee geëerd als Rechtvaardigen onder de Volkeren, omdat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog veiligheid boden aan het Joodse echtpaar Sam en Josien Cohen-Jacobson.

  lees meer
 • Vacature: Casemanager Jeugd

  (30-11-2018)

  Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een Casemanager Jeugd. Lees meer…

 • Bewonersavond Chemelot

  (29-11-2018)

  Woont u in de buurt van het Chemelotterrein? En wilt u weten hoe dit chemische industrieterrein de veiligheid op het hoogste niveau houdt? Dan nodigt Chemelot u van harte uit om op 13 december tussen 18.00 en 20.00 uur een informatieavond voor omwonenden bij te wonen.

  lees meer
 • Werkzaamheden rotonde Adsteeg vanaf 3 december

  (26-11-2018)

  Op maandag 3 december wordt begonnen met het vernieuwen van de rotonde aan de Adsteeg in Beek. Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde gedeeltelijk afgesloten. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. De werkzaamheden duren naar verwachting één week (afhankelijk van het weer).

 • Fashioncheques voor kinderen van ouders met laag inkomen

  (23-11-2018)

  De gemeente Beek gaat dit jaar Fashioncheques verstrekken aan kinderen van ouders met een laag inkomen. De cheques, die zijn bedoeld voor de aanschaf van schoenen en kleding, worden via Stichting Leergeld aan hun ouders beschikbaar gesteld. Ouders die nog niet bekend zijn bij Leergeld kunnen zich alsnog aanmelden.

  lees meer
 • Echtpaar Benink- Jager benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (19-11-2018)

  Het echtpaar John en Joyce Benink- Jager uit Beek is op vrijdag 16 november om 20.00 uur tijdens de feestelijke seizoensafsluiting van de honk- en softbalvereniging ‘Cheetahs’ benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen beiden het lintje uit handen van burgemeester Christine van Basten-Boddin. Het echtpaar Benink- Jager kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor hun maatschappelijke verdiensten, in het bijzonder voor hun inzet voor de ‘Cheetahs’ en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

  lees meer
 • Gemeente legt ontwerpbestemmingsplan Brede Maatschappelijke Voorziening ter inzage

  (15-11-2018)

  De gemeente Beek legt op vrijdag 16 november het ontwerpbestemmingsplan BMV ter inzage. Daarmee is een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van een Brede Maatschappelijke Voorziening in Spaubeek. In de BMV, waarvan de bouw medio volgend jaar begint, worden maar liefst 23 verenigingen, stichtingen en maatschappelijke voorzieningen onder één dak gebracht.

  lees meer
 • Spoorwegovergangen Spaubeek tijdelijk dicht voor onderhoudswerkzaamheden

  (15-11-2018)

  De spoorwegovergangen Sint Jansgeleen en Oude Kerk in Spaubeek worden in respectievelijk de nacht van 21 op 22 november en 22 op 23 november tijdelijk afgesloten. Dit is nodig onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren.

  lees meer
 • Bereikbaarheid gemeentehuis voor rolstoelgebruikers tijdens werkzaamheden

  (14-11-2018)

  Vanwege de werkzaamheden aan het vernieuwde Centrumplan Beek is de ingang van het Gemeentehuis in de Raadhuisstraat momenteel niet goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn

  lees meer
 • Feestdagen-editie Belevend Beek magazine

  (14-11-2018)

  De feestdagen-editie van Belevend Beek magazine komt eraan. Het magazine staat vol met mooie verhalen, heerlijke recepten, talloze uittips en nog veel meer...

  lees meer
 • Festival Vocallis in Beek

  (05-11-2018)

  Festival Vocallis is in volle gang. Het thema is dit jaar 'Oorlog, Vrede, Vrijheid. Op 11 november, de slotdag van het festival, is het honderd jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd gesloten.

  lees meer
 • Antonovs niet meer welkom op Maastricht Aachen Airport

  (02-11-2018)
  De directie van Maastricht Aachen Airport heeft op donderdag 1 november besloten per direct Antonov toestellen niet meer welkom te heten. Dit besluit is een direct gevolg van de vele klachten die een serie vluchten met dit toestel afgelopen zomer opleverde.
  lees meer
 • Help, mijn kind gaat uit!

  (02-11-2018)

  Op maandag 26 november wordt om 19.00 uur in Hotel de Limbourg aan de Markt in Sittard een ouderavond gehouden over jongeren en uitgaan. Ouders met kinderen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Deelname aan de avond is gratis. 

  lees meer
 • Expositie Vijf-met-samenhang in gemeentehuis Beek

  (01-11-2018)

  Op vrijdag 2 november om 20.00 uur opent wethouder cultuur Thijs van Es de foto-expositie Vijf-met-samenhang in het gemeentehuis van Beek.

  lees meer
 • Aandacht voor mantelzorg met interactieve fototentoonstelling

  (31-10-2018)

  Op 10 november Dag van de Mantelzorg openen Ferdinand Pleyte, wethouder cultuur in Roermond en fotografe en bedenker Ilse Wolf de fototentoonstelling Mantel der Liefde: twaalf mantelzorgverhalen in foto’s en interviews. De Mantel der Liefde staat van 1 november tot en met 31 december in de ECI Cultuurfabriek,  ECI 13, 6041 MA Roermond. Openingstijden zijn hetzelfde als van de Eci en de toegang is gratis. 

  lees meer
 • Fietsbrug bij Europalaan op 26 oktober open

  (25-10-2018)

  De nieuwe fietsbrug over de Europaplaan in Beek gaat op vrijdag 26 oktober in de loop van de dag open. Dan kunnen (brom)fietsers in één keer de weg oversteken, zonder te hoeven wachten voor verkeerslichten.

  lees meer
 • Vacature Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening

  (19-10-2018)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening. Lees meer ...

 • Centrumplan Beek: Marktstraat vanaf 15 oktober afgesloten

  (12-10-2018)

  De Marktstraat in Beek wordt vanaf maandag 15 oktober afgesloten voor verkeer. Dit is nodig om in de Raadhuisstraat te kunnen werken aan het centrumplan.  

  lees meer
 • College Beek biedt gemeenteraad programmabegroting aan

  (12-10-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op vrijdagmiddag 12 oktober aan de gemeenteraad van Beek de programmabegroting 2019 aangeboden.

  De gemeenteraad zal zich tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 november over deze begroting buigen. 

  Meer informatie: Programmabegroting 2019 

 • Groene Helden stimuleringsprijs 2019

  (10-10-2018)

  In het voorjaar van 2019 wordt voor de derde keer in Limburg ‘De Groene Helden’-prijs uitgereikt aan ondernemers (MKB) uit de provincie met een goed initiatief om duurzaam en groen te ondernemen. Als ‘Groene Held’ ontvangt u een mooi geldbedrag, publiciteit in de media en treedt u toe tot het innovatieve netwerk van ondernemers en partners.

  lees meer
 • Gemeente plaatst bladkorven

  (27-09-2018)

  De gemeente plaatst vanaf 1 oktober tot en met half december op twintig locaties bladkorven. Hierin kunt u al uw bladafval kwijt. Wij vragen u om alléén bladeren in de bladkorven te deponeren. De korven worden geregeld door de gemeente geleegd.

  lees meer