Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

 • Onderhoud website op 29 mei tussen 22.00 en 00.00 uur

  (26-05-2020)

  In verband met onderhoud aan onze website is het op vrijdag 29 mei tussen 22:00 en 00:00 uur niet mogelijk om online producten en diensten aan te vragen.

  Onze excuses voor het ongemak.

 • Spreekuren voor Beekse horecaondernemers

  (18-05-2020)

  Portefeuillehouder Christine van Basten-Boddin (economie) houdt op maandag 25 mei twee spreekuren voor Beekse horecaondernemers.

  lees meer
 • Tips van Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek

  (15-05-2020)

  Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan normaal. Er kunnen daardoor extra irritaties tussen buren ontstaan.

  Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor er een conflict met uw buren kan ontstaan. Voor elke ruzie geldt: beter voorkomen dan genezen. Normaal gesproken adviseren wij ergernissen zo snel mogelijk te bespreken, maar aanbellen bij de buren is in deze tijd misschien niet altijd een verstandige optie.

  Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek geeft graag een aantal tips.

  lees meer
 • Gemeente Beek pakt overlast eikenprocessierups aan

  (04-05-2020)

  De komende maanden is eikenprocessierups opnieuw in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. De gemeente neemt daarom op zaterdag 9 mei maatregelen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen. Het advies is om ramen en deuren gesloten te houden tijdens de bestrijding.

  lees meer
 • 4 mei 2020: een speciale Dodenherdenking

  (01-05-2020)

  Op 4 mei houden de burgemeesters van Beek, Sittard-Geleen en Stein een gezamenlijke toespraak voor de Nationale Dodenherdenking. Omdat de openbare bijeenkomsten niet kunnen doorgaan hebben de drie gemeenten samen één toespraak opgenomen die voorafgaand aan Dodenherdenking wordt uitgezonden door streekomroep Bie Os. Deze speciale uitzending begint om 19.45 uur.

  Via de website van de streekomroep kunt u zien op welke televisiekanalen Bie Os is te ontvangen. Ook kunt u de uitzending live via hun website volgen.

  lees meer
 • Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 mei 2020

  (01-05-2020)

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg, houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg van 1 mei 2020)

  lees meer
 • Op 4 mei zijn we twee minuten stil

  (01-05-2020)

  Dit jaar beleven we de Dodenherdenking anders dan we gewend zijn.

  We herdenken voor het eerst niet samen bij het oorlogsmonument de Sint Martinuskerk in Beek. 
  Toch zijn we op 4 mei om 20.00 uur in stilte met elkaar verbonden.    

  Daarom hebben Beek herdenkt, Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek en de gemeente Beek een raamposter ontworpen. 
  Die kunt u voor uw raam hangen om zo uiting te geven aan het samen herdenken.

  lees meer
 • Burgemeester sluit pand na vondst hennepplantage

  (22-04-2020)

  Burgemeester Christine van Basten-Boddin heeft vandaag een pand aan de Raadhuisstraat in Beek gesloten voor de duur van zes maanden. Na een melding van een waterlekkage troffen brandweer en politie er op 6 maart jongstleden een hennepplantage aan van 1213 planten.

  lees meer
 • Duurzaamheidslening voor Beekse verenigingen en stichtingen

  (17-04-2020)

  Beekse verenigingen en stichtingen kunnen vanaf 17 april een duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente. Tegen een voordelig rentetarief van 1,5% kunnen verenigingen hun gebouwen verduurzamen. Het te lenen bedrag bedraagt minimaal € 2.500 en is niet gemaximeerd. De opbrengsten van de duurzaamheidsmaatregelen zijn in de meeste gevallen hoger dan de kosten van de lening.

  lees meer
 • Spoorwegovergang Stationstraat gesloten van 3 tot 11 mei

  (17-04-2020)

  Het spoor tussen Maastricht en Sittard wordt vernieuwd. Voor het uitvoeren van werkzaamheden wordt de spoorwegovergang aan de Stationstraat in Beek tussen 3 en 11 mei geheel afgesloten. Verkeer en openbaar vervoer worden omgeleid. Omwonenden worden door Prorail geïnformeerd.

  lees meer
 • RWM zamelt eenmalig oud papier in

  (16-04-2020)

  RWM gaat tussen 20 april en 15 mei eenmalig oud-papier inzamelen in de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein. De afvalinzamelaar stopte op 17 maart jongstleden met het ophalen van oud-papier wegens met name de ingestelde coronamaatregelen en daarnaast een oplopend ziekteverzuim. Omdat oud-papier op sommige plekken langs de weg blijft staan en om drukte op de milieuparken te verminderen, organiseert de regionale afvalinzamelaar een eenmalige ophaalronde.

  lees meer
 • Oud-raadslid Ger Hurenkamp overleden

  (13-04-2020)

  Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van oud-raadslid de heer Ger Hurenkamp. Ger zat zeventien jaar in de Beekse gemeenteraad namens BBB-NDB.

  Bij zijn afscheid  op 21 maart 2019 werd hij koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ger was een ombudsman in hart en nieren. Hij zette zich onvermoeibaar in voor ouderen en minder-validen.

  Wij wensen zijn vrouw Elise, hun kinderen en verdere familie kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

  lees meer
 • Indoorverbouwing De Haamen begint drie maanden eerder

  (09-04-2020)

  Aannemer Maasveste Berben begint drie maanden eerder met de indoorverbouwing van De Haamen. De verbouwing was gepland in de zomervakantie, maar kan door de coronamaatregelen eerder beginnen.

  lees meer
 • Heuvelland Zuid-Limburg gesloten voor dagtoerisme

  (08-04-2020)

  Vanaf donderdag 9 april is het Heuvelland afgesloten voor dagtoeristen. Bestemmingsverkeer is wél nog toegestaan. Op basis van de ervaringen van afgelopen zondag, acht Veiligheidsregio Zuid-Limburg deze maatregel noodzakelijk om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en op die manier het coronavirus verspreiden. De maatregel duurt in ieder geval tot en met maandag 13 april.

  lees meer
 • Burgemeester sluit loods na vondst hennepplantage

  (07-04-2020)

  Op 7 april 2020 heeft burgemeester Christine van Basten-Boddin een loods gesloten aan de Dorpstraat te Spaubeek voor de duur van zes maanden. In de loods werd op 10 februari 2020 een hennepplantage aangetroffen door de politie. De politie trof in totaal 257 hennepplanten aan.

  lees meer
 • Vacature Functioneel Beheerder Informatievoorziening Sociaal Domein

  (03-04-2020)

  Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een Functioneel Beheerder Informatievoorziening Sociaal Domein. Lees meer ...

 • Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 april 2020

  (02-04-2020)

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 april 2020)

  lees meer
 • Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg

  (27-03-2020)

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 27 maart 2020)

  lees meer
 • Coronacentrum Urmond moet zorg ontlasten

  (24-03-2020)

  Unieke samenwerking Zuid-Limburgse huisartsen, zorginstellingen en ziekenhuizen

  In Zuid-Limburg wordt door de eerstelijns zorgorganisaties nauw samengewerkt om de stroom van positief geteste en verdachte COVID-19 patiënten gezamenlijk op te vangen. Eén van de maatregelen is het openen van het ‘Coronacentrum Urmond’. Onderdeel van dit Coronacentrum is het Thuiszorghotel, waar vandaag de eerste patiënten verwacht worden. De locatie is het Van der Valk-hotel Stein-Urmond, dat hiervoor volledig is vrijgemaakt.

  lees meer
 • Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

  (17-03-2020)

  Besluit van de voorzitter van de veiligheidsregio Veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Veiligheidsregio Zuid-Limburg)

  lees meer
 • Oproep burgemeester: Volg maatregelen tegen corona op!

  (13-03-2020)

  Beste Beekenaren,

  Gistermiddag kondigde ons kabinet aanvullende maatregelen af om de verspreiding van het coronavirus verder te beteugelen. Daarvoor zijn wij allemaal aan zet. Het algemene advies is: zoek elkaar niet op als het niet nodig is. Concreet betekent dat dat bijeenkomsten en evenementen met meer dan honderd personen tot en met 31 maart worden afgelast en dat veel geplande activiteiten niet door kunnen gaan.

  lees meer
 • Veiligheidsvisie Chemelot klaar: nu aan de slag!

  (11-03-2020)

  De Provincie Limburg en de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek hebben voor het eerst samen een ‘Veiligheidsvisie Chemelot en omgeving’ ontwikkeld. Met als doel: een zo hoog mogelijk veiligheidsniveau creëren op en rond de site. Veiliger nog dan voorgeschreven door de wettelijke normen.  Betrokkenen en omwonenden worden sneller en beter geïnformeerd als er een incident is en ook gedurende het jaar. Om te weten wat er leeft in de omgeving wordt er dit voorjaar een belevingsonderzoek uitgevoerd.

  lees meer
 • Visie Vrijetijdseconomie Zuid-Limburg voor toekomstbestendige vrijetijdssector

  (11-03-2020)

  De nabijheid van zowel stedelijke als landschappelijk topkwaliteiten in een internationale context maakt Zuid-Limburg uniek. Dat gegeven is het uitgangspunt in de Visie Vrijetijdseconomie Zuid-Limburg, die als titel heeft gekregen ‘Bestemming Zuid-Limburg 2030’. Doel van de visie is een toekomstbestendige Zuid-Limburgse vrije tijdssector te creëren waarbij de kracht van heel Zuid-Limburg wordt gebruikt.

  lees meer
 • Onderhoud website op 9 maart tussen 22:00 en 23:00 uur

  (09-03-2020)

  In verband met onderhoud aan onze website is het op maandag 9 maart tussen 22:00 en 23:00 uur niet mogelijk om online producten en diensten aan te vragen.

  Onze excuses voor het ongemak.

 • Dertig verenigingen ondertekenen Beeks Lokaal Akkoord

  (06-03-2020)

  Ruim dertig verenigingen en andere Beekse partijen hebben donderdagavond in de Oude Pastorie in Beek het Beeks Lokaal Akkoord ondertekend.

  lees meer
 • Heeft u vragen over uw WOZ-waarde? Bel de BsgW!

  (05-03-2020)

  De BsgW heeft u uw belastingaanslag gestuurd. Op dit aanslagbiljet staat de WOZ-waarde van uw huis. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

  Mijn WOZ-waarde klopt niet, wat moet ik doen?

  Als u vindt dat uw WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, dan kunt u bellen met de BsGW. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis. 

  lees meer
 • Plaatsen van containers en/of steigers in de openbare ruimte

  (03-03-2020)

  Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen en wilt u een container en/of een steiger plaatsen op de openbare weg? Dan moet u dit minimaal twee weken van tevoren melden aan de gemeente Beek.

  lees meer
 • Startersevent Limburg (afgelast)

  (03-03-2020)

  Update 13 maart 2020: Het Startersevent is afgelast.


  Een eigen bedrijf starten is niet altijd even makkelijk. Naast passie en doorzettingsvermogen is een goede voorbereiding één van de pijlers van succesvol ondernemerschap. Starterscentrum Limburg organiseert voor de tiende keer een gratis startersevent. Interessant voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

  lees meer
 • Wensbus Beek, WOP de Carmel en Fatima Karimi in de race voor Nationale Vrijwilligersprijzen

  (20-02-2020)

  Gemeente Beek meldde Wensbus Beek, WOP de Carmel en Fatima Karimi aan voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Fatima Karimi is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo prijs, de prijs voor een vrijwilliger met een beperking. Wensbus Beek en WOP de Carmel zijn niet genomineerd, maar maken wel kans op een publieksprijs van € 2.500,- uit handen van minister Hugo de Jonge.

  lees meer
 • Genomineerden Brilliant Business Awards 2020 bekend

  (19-02-2020)

  De negen genomineerde bedrijven die doorgaan naar de uitreiking van de Brilliant Business Awards op 24 maart zijn bekend. In totaal kwamen er 75 nominaties binnen. Sommige bedrijven ontvingen zelfs meerdere nominaties. Het kernteam van de Brilliant Business Awards koos per award de drie genomineerden.

  lees meer
 • Openingstijden gemeentehuis met carnaval

  (18-02-2020)

  Het gemeentehuis is gesloten op  maandag 24 en dinsdag 25 februari vanwege carnaval.

  Dinsdag 25 februari is uitsluitend de burgerlijke stand voor geboorte- en overlijdensaangifte geopend en bereikbaar tussen 09.00 - 10.00 uur via telefoonnummer 046 – 43 89 217 of via mail info@gemeentebeek.nl.

  Woensdag 26 februari is geen avondopenstelling en is het gemeentehuis geopend tot 17.00 uur. Het politie-aanlooppunt is op woensdag 26 februari gesloten.

 • Vacature Functioneel Beheerder Informatievoorziening Sociaal Domein

  (14-02-2020)

  Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een Functioneel Beheerder Informatievoorziening Sociaal Domein. Lees meer ...

 • Sport- en vrijetijdsmarkt voor mensen met een beperking

  (06-02-2020)

  Zes maatschappelijke organisaties organiseren op 14 maart een sport- en vrijetijdsmarkt voor mensen met een beperking. Het doel van de ochtend is om mensen met een beperking en aanbieders van sport, bewegen en vrije tijd met elkaar in contact te brengen.

  lees meer
 • Vacature Medewerker Bestuurssecretariaat

  (24-01-2020)

  Voor de afdeling Bestuurs- en managementondersteuning zijn wij op zoek naar een: Medewerker Bestuurssecretariaat (0,8 fte). Lees meer ...

 • Online afspraak maken niet mogelijk op zondag 6:00 - 9:00 uur

  (24-01-2020)

  Vanwege onderhoudswerkzaamheden is het maken van een afspraak met de gemeente via onze afspraken module op zondag 26 januari tussen 6:00 en 9:00 uur niet mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

 • Samen houden we Beek Schoon (afgelast)

  (23-01-2020)

  Update 13 maart 2020: De zwerfvuilactie op zaterdag 28 maart is afgelast.
   


  Gemeente Beek en CNME De Rollen organiseren van 23 t/m 29 maart de actieweek Beek Schoon. Tijdens Beek Schoon wordt extra aandacht gevraagd voor het opruimen en verminderen van zwerfafval. Ook u kunt meedoen op zaterdag 28 maart!

  lees meer
 • Belastingaanslag 2020 gemeente en waterschap

  (21-01-2020)

  In februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

  lees meer
 • Gemeente Beek neemt uit voorzorg maatregelen met Citrix server

  (17-01-2020)

  Update 21 januari 2020:
  Alle producten en diensten zijn weer digitaal aan te vragen.

  17 januari 2020:
  Gemeente Beek heeft uit voorzorg besloten de Citrix server uit te schakelen. Deze server wordt gebruikt voor de verbinding tussen het netwerk van de gemeente en internet. Dit betekent dat sommige producten en diensten tijdelijk niet digitaal aan te vragen zijn. De server versie waar gemeente Beek gebruik van maakt is naar verwachting vanaf maandag 27 januari weer te gebruiken.

  lees meer
 • Ruimen graven De Nieuwe Hof en St. Martinus

  (17-01-2020)

  Medio januari wordt gestart met het bovengronds ruimen van 95 vervallen graven op de gemeentelijke begraafplaatsen De Nieuwe Hof en St. Martinus.

  lees meer
 • Terugblik inloopavond Keutelbeek

  (16-01-2020)

  Veel geïnteresseerde inwoners bezochten afgelopen dinsdag het gemeentehuis voor de inloopavond Keutelbeek fase 1B. Er was voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het bekijken van de voorgestelde plannen.

  lees meer
 • Expositie “Sjildere biej der Tuen” in gemeentehuis Beek

  (14-01-2020)

  Burgemeester Christine van Basten-Boddin en wethouder Thijs van Es openen vrijdag 17 januari om 20.00 uur in de bovenhal van het gemeentehuis in Beek de expositie Sjildere biej der Tuen.

  lees meer
 • Nominaties derde editie Brilliant Business Awards van start

  (08-01-2020)

  Tijdens de Brilliant Business Awards zetten de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein de beste ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf jaarlijks in de schijnwerpers. Ondernemers kunnen zichzelf of een andere ondernemer nomineren voor deze ondernemersawards via de website www.brilliantbusiness.nl. Tijdens een feestelijke avond op dinsdag 24 maart 2020 bij een van de hoofdsponsors Maastricht Aachen Airport in Beek worden de Diamant, Parel en de Robijn-awards uitgereikt aan de meest innovatieve, klantgerichte en snelst groeiende startende ondernemer.

  lees meer
 • Toespraak burgemeester Beek nieuwjaarsreceptie 2020

  (07-01-2020)

  Op 6 januari was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beek in het Gemeenschapshuis in Neerbeek. U kunt hieronder de toespraak van burgemeester Christine van Basten-Boddin nog eens nalezen.

  lees meer
 • Onderhoud applicatieserver op 5 januari

  (31-12-2019)

  Het is op zondag 5 januari tussen 06.00 en 09.00 uur 's morgens niet mogelijk om via de gemeentelijke website een afspraak te maken of een betaling te doen voor de aanvraag van een product. Tijdens deze uren vindt namelijk onderhoud plaats aan de applicatieserver van de website.

  Onze excuses voor het ongemak.

 • Nieuwe Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg

  (30-12-2019)

  Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Soms is dan verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig. Met ingang van 1 januari 2020 is de nieuwe Wet verplichte GGZ (Wvggz) van toepassing. Deze wet vervangt de oude wet Bijzondere Opname Psychiatrische Ziekenhuizen (Wet BOPZ). De gemeente vormt na invoering van de Wvggz een extra toegang tot verplichte zorg. De toegang tot verplichte zorg voor professionals in de GGZ en het OM blijft ook bestaan.

  lees meer
 • Beek verkoopt laatste kavels op TPE

  (24-12-2019)

  De gemeente Beek heeft vlak voor de kerstdagen de laatste percelen op Technoport Europe (TPE) verkocht aan Rovast B.V. en Andi Smart Print Solutions. De percelen van respectievelijk 6.300 en 1.000 vierkante meter liggen aan de Afrikalaan in Beek. Rovast B.V. gaat op de locatie een gebouw realiseren voor luchthaven gebonden bedrijven die op zoek zijn naar bedrijfsruimte. Andi Smart Print Solutions gebruikt de grond voor uitbreidingsplannen.

  lees meer
 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Verwer

  (23-12-2019)

  De heer André Verwer uit Beek is op zondag 22 december tijdens het jubileum kerstconcert ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van het Mannenkoor Beeker Liedertafel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje uit handen van burgemeester Christine van Basten-Boddin. De heer Verwer kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor zijn maatschappelijke verdiensten, in het bijzonder voor zijn inzet voor de Limburgse koorschool Cantarella, het Mannenkoor Beeker Liedertafel en het Hubertus Kunstcentrum.

  lees meer
 • Spoedonderhoud iBurgerzaken

  (23-12-2019)

  Er hebben zich vandaag, 23 december, problemen voor gedaan in de online dienstverlening van Burgerzaken.

  Om deze problemen te verhelpen, wordt er vanavond tussen 22.00 en 23.00 onderhoud aan het systeem gepleegd.

  Dit betekent dat u tussen 22.00 en 23.00 uur geen diensten van Burgerzaken kunt aanvragen via uw computer.

  Onze excuses voor het ongemak.

  lees meer
 • Afsluiting Kinkestraat en Eerdshaag door werkzaamheden

  (20-12-2019)

  In de week van 6 januari vinden er in de Kinkestraat en Eerdshaag werkzaamheden plaats. Beide straten worden tijdelijk afgesloten voor verkeer en er wordt een omleiding ingesteld.

  lees meer
 • Gemeente Beek bezorgt nieuw reisdocument voortaan ook aan huis

  (19-12-2019)

  De gemeente Beek gaat een jaar experimenteren met een bezorgservice voor reisdocumenten. Per 1 januari 2020 biedt de gemeente haar inwoners de mogelijkheid om een aangevraagd reisdocument thuis bezorgd te krijgen. Dat kost wel wat extra: €14,52 om precies te zijn.

  lees meer
 • Openingstijden gemeentehuis met de feestdagen

  (18-12-2019)

  Het gemeentehuis is gesloten op 25, 26 en 27 december én op 1 januari.

  Maandag 6 januari is het gemeentehuis geopend vanaf 10.30 uur.

  Vrijdag 27 december is uitsluitend de burgerlijke stand voor geboorte- en overlijdensaangifte geopend en bereikbaar tussen 09.00-10.00 uur via telefoonnummer 046 – 43 89 224 of via mail info@gemeentebeek.nl.

 • Nieuw regionaal platform over opgroeien en opvoeden

  (16-12-2019)

  Vanaf vandaag kan iedereen die op zoek is naar praktische, betrouwbare en persoonlijke informatie over gezondheid, opgroeien en opvoeden in de Westelijke Mijnstreek terecht op een nieuwe website: www.Opgroeienin046.nl. Het platform – een initiatief van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Westelijke Mijnstreek – bundelt de expertise van regionale professionals en beoogt opgroei- en opvoedinformatie laagdrempelig en persoonlijk te maken.

  lees meer
 • Inloopavond Keutelbeek

  (14-12-2019)

  Het technisch ontwerp van de Keutelbeek fase 1b is definitief en het ontwerp bestemmingsplan is ter inzage gelegd op het gemeentehuis in Beek. Iedereen die kennis wil nemen van het definitief technisch ontwerp is welkom tijdens een inloopavond op dinsdag 14 januari tussen 19:00 en 21:00 uur. Er is tijdens deze inloopavond voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Er kunnen eveneens vragen over het ontwerp bestemmingsplan worden gesteld.

  lees meer
 • Beek als eerste in de Westelijke Mijnstreek aangesloten bij M.

  (13-12-2019)

  Burgemeester Christine van Basten-Boddin ondertekende vanmiddag in aanwezigheid van Marc Janssen, communicatiemanager Meld Misdaad Anoniem en Paul de Rooij, chef basisteam Westelijke Mijnstreek het convenant Meld Misdaad Anoniem (M.). Beek is daarmee de eerste gemeente in de Westelijke Mijnstreek die zich bij M. aansluit.

  lees meer
 • Feestdagen van NIX

  (11-12-2019)

  De feestdagen staan voor de deur en ouders worden dan vaak op de proef gesteld als het gaat om de NIX18 regel in huis. Weet dat u meer invloed heeft dan u denkt. Een simpel open gesprek hierover waarin afspraken helder worden doet al wonderen.

  lees meer
 • Nieuwjaarsreceptie gemeente Beek

  (05-12-2019)

  Het college van Burgemeester en Wethouders houdt op maandag 6 januari tussen 17.00 en 20.00 uur haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het gemeenschapshuis in Neerbeek.

  lees meer
 • RWM en de gemeente veranderen het ophalen van uw afval

  (05-12-2019)

  Op 1 januari 2020 gaan RWM en de gemeente Beek het ophalen van afval op een aantal punten veranderen. Wij zetten kort voor u op een rij wat er mogelijk voor u verandert.

  lees meer
 • Gemeente vervangt gestorven bomen in levensbomenbos

  (27-11-2019)

  De gemeente Beek begint op 5 december met het vervangen van de bomen die deze zomer in het levensbomenbos zijn gestorven. In totaal worden 204 bomen opnieuw geplant: 110 eiken en 94 beuken. Inwoners die hun gestorven boom zelf willen vervangen kunnen zich op donderdag 5 december vanaf 9.00 uur melden bij de aannemer ter plaatse.

  De gemeente verwacht dat de werkzaamheden ongeveer vier dagen gaan duren.

 • Vertrouwenspersonen voor Beekse verenigingen

  (27-11-2019)

  Ongewenst gedrag zoals pesten, bedreigingen en seksuele intimidatie kan overal voorkomen, ook bij verenigingen. De gemeente Beek gaat verenigingen ondersteunen bij het werven en opleiden van vertrouwenscontactpersonen. Daarnaast is het wenselijk om een zogenoemde paritaire commissie op te richten die verenigingen ondersteunt als zich een gevoelige kwestie voordoet.

  lees meer
 • Afsluiting Kinkestraat en Molenstraat vanwege werkzaamheden WML

  (26-11-2019)

  De Kinkestraat in Beek wordt van donderdag 28 november 07:30 uur tot en met vrijdag 29 november 16:00 uur afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML).

  Er wordt een omleiding ingesteld via de Maastrichterlaan-Raadhuisstraat-Brugstraat-Adsteeg-Baron de Rosenlaan-Molenberg.

  lees meer
 • Startersevent voor startende ondernemers

  (25-11-2019)

  Onder het motto "Ondernemen doe je samen" organiseert StartersCentrum Limburg een bijeenkomst voor startende ondernemers en zzp'ers in onze provincie.

  lees meer
 • Foto-expositie ‘Ecce Homo – zie de mens’ opent in gemeentehuis Beek

  (21-11-2019)

  Cultuurwethouder Thijs van Es opent aanstaande vrijdagavond 22 november om 20.00 uur de expositie ‘Ecce Homo- zie de mens’ van de Beekse fotograaf Hub Gielissen. De tentoonstelling van Gielissen duurt tot 3 tot en met 4 januari 2020.

  lees meer
 • Dag van de Ondernemer

  (13-11-2019)

  Passie, lef en doorzettingsvermogen van Beekse ondernemer blijft niet onopgemerkt

  Op 15 november is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop ondernemers in heel Nederland in het zonnetje worden gezet. En niet alleen in ons land. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. Het Beekse college van burgemeester en wethouders verrast op deze dag een aantal Beekse ondernemers.

  lees meer
 • Fietstocht voor het goede doel door Kelmonderbos

  (07-11-2019)

  Aanstaande zondag organiseert de stichting Alpe du Genhout een fietstocht voor het goede doel.

  lees meer
 • Gemeente verbetert online dienstverlening

  (04-11-2019)

  De gemeente Beek heeft haar online dienstverlening verbeterd. Het aanvragen van producten en diensten via de website is makkelijker gemaakt. Het is daarnaast mogelijk om nog meer zaken online te regelen.

  lees meer
 • Beek houdt informatiemarkten tijdens Week van de Digitale Weerbaarheid

  (01-11-2019)

  Tijdens de Week van de Digitale Weerbaarheid (8 tot en met 15 november) wordt op 8 en 13 november in Stegen 35 in Beek een informatiemarkt gehouden voor mensen die digitaal vaardiger willen worden. De informatiemarkten, die van 11.00 tot 13.00 uur duren, worden georganiseerd door Computer Doe- en Leercentrum, KBO, de Leeswinkel Beek Domijnen, Vitaal Beek en de gemeente Beek.

  lees meer
 • Zaterdag 16 november: informatiemiddag over dementie

  (30-10-2019)

  Op zaterdag 16 november aanstaande vindt er een informatiemiddag plaats over dementie. Wilt u meer weten over deze ziekte en wat dat betekent voor u of uw naaste? Kom dan van 13.00 tot 17.00 uur naar het Zorgcentrum Lemborgh in Sittard (Bradlystraat). Deelname is gratis.

  lees meer
 • Koopstromenonderzoek 2019: groot onderzoek naar koopgedrag in Limburg

  (28-10-2019)

  Hoe blijven de winkelcentra in Limburg gezond en levendig? Hoe zorgen we voor een compleet winkelaanbod in dorpscentra en binnensteden? Om daar achter te komen wordt in Limburg door de provincie Limburg en gemeenten onderzoek gedaan naar koopgedrag.

  lees meer
 • Vrijdag 25 oktober Publieksbalie gemeente Beek beperkt geopend

  (25-10-2019)

  Het is op vrijdag 25 oktober a.s. niet mogelijk een uittreksel BRP/burgerlijke stand, VOG, reisdocument of rijbewijs aan te vragen of op te halen. Ook het melden van erkenning, geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap of overlijden is op vrijdag 25 oktober niet mogelijk. Voor alle overige zaken kunt u wel terecht bij de Publieksbalie van de gemeente.

  lees meer
 • Vacature Medewerker Buitendienst / Meewerkend Voorman

  (25-10-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Medewerker Buitendienst / Meewerkend Voorman. Lees meer ...

 • Vacature Beleidsmedewerker Inkoop

  (25-10-2019)

  Voor de afdeling Bestuurs- en managementondersteuning zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Inkoop. Lees meer ...

 • Integrale controle Schuttersstraat Beek en Stein

  (23-10-2019)

  Dinsdag 22 oktober heeft er een integrale controle plaatsgevonden bij bedrijfspanden gelegen aan de Schuttersstraat in Beek en Stein. Deze gezamenlijke actie van de gemeentes Beek en Stein, politie, brandweer, Belastingdienst, Regionale Uitvoeringsdienst Zuid- Limburg, Enexis en Openbaar Ministerie is een onderdeel van de gezamenlijke aanpak van de overheid tegen ondermijnende criminaliteit.

  lees meer
 • Werkzaamheden A76 Rijkswaterstaat

  (22-10-2019)

  Aannemer BAM Infra werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aankomend weekend aan de A76 tussen knooppunt Kerensheide en de aansluiting naar Nuth (hoofdrijbaan rechts, richting het oosten) en aan afrit 2 Geleen (richting Geleen en Beek).

  lees meer
 • In Beekse begroting is ruimte voor investeringsagenda van 1,3 miljoen

  (11-10-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders biedt vandaag de begroting 2020-2023 aan de gemeenteraad aan. De meerjarenbegroting is net als voorgaande jaren sluitend en wordt tijdens de raadsvergadering van 7 november behandeld. 

  lees meer
 • Extra kredietaanvraag BMV wordt maand uitgesteld

  (11-10-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek vraagt de raad niet in november maar in december een extra krediet voor de bouw van de Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) in Spaubeek. De gemeente heeft enkele aanvullende gegevens van de aannemer nodig, om de definitieve bouwprijs vast te kunnen stellen.

  lees meer
 • Paden kerkhof Sint Martinus krijgen laag asfalt

  (09-10-2019)

  Het college van de gemeente Beek gaat de raad voorstellen bijna 30.000 euro beschikbaar te stellen voor het asfalteren van grindpaden op gemeentelijke begraafplaats Sint Martinus. De asfaltlaag is nodig omdat het aantal klachten over onkruidgroei op de grindpaden toeneemt. 

  lees meer
 • Workshop: Omgaan met agressie voor vrijwilligers

  (09-10-2019)

  Als vrijwilliger kun je te maken krijgen met grensoverschrijdend en verbaal agressief gedrag. Het kan zijn dat mensen kritiek hebben op de situatie of op jou als vrijwilliger. Mensen kunnen hierdoor geïrriteerd raken, boos of zelfs woedend. Je kunt hierbij te maken krijgen met moeilijke situaties of situaties die je als dreigend of bedreigend ervaart. Meer kennis en tips over grensoverschrijdend en verbaal agressief gedrag kan je helpen in het omgaan met deze lastige situaties.

  lees meer
 • Asfaltonderhoud in de gemeente Beek

  (02-10-2019)

  Van 7 tot en met 11 oktober worden op meerdere locaties in de gemeente Beek asfaltreparaties aan de rijbaan uitgevoerd.

  lees meer
 • Telefonische bereikbaarheid team Wmo en Jeugd wijzigt

  (01-10-2019)

  Om de dienstverlening naar inwoners die gebruik maken van een Wmo-voorziening of Jeugdhulp te verbeteren, is de bereikbaarheid gewijzigd. Casemanagers Wmo en Jeugd zijn vanaf 1 oktober op werkdagen van 9:00 uur tot 13:00 uur telefonisch bereikbaar in plaats van de hele werkdag. Inwoners die tussen 9:00 uur en 13:00 uur bellen worden meteen te woord gestaan. Daardoor kunnen verzoeken sneller afgehandeld worden. Daarnaast krijgen de casemanagers zo meer tijd voor huisbezoeken.

  lees meer
 • Vrijwilligersavond Beek op 20 november

  (27-09-2019)

  De twaalfde editie van de jaarlijkse vrijwilligersavond komt eraan. Op 20 november 2019 zal het Asta Theater weer volstromen met enthousiaste vrijwilligers die wederom een jaar hard hebben gewerkt voor hun vereniging, stichting of instelling. De vrijwilligersavond is bedoeld om deze mensen te bedanken voor hun inzet en in het zonnetje te zetten.

  lees meer
 • Stichting Harambee : 25 jaar vrijwilligerswerk voor Kenia, Samen Vooruit!

  (26-09-2019)

  Dit jaar bestaat Stichting Harambee 25 jaar. Om dit te vieren is er op zondag 6 oktober een jubileumfestival in het Scoutinggebouw Ooshaka aan de Molensteeg in Beek. De festiviteiten starten in de ochtend om 10.30 met een sportieve sponsorloop, waarvoor veel jeugd uit Beek zich heeft aangemeld. Uniek voor Harambee is het feit dat burgemeester Christine van Basten-Boddin en wethouders Diederen en Hodzelmans ook mee rennen! 

  lees meer
 • Tijdelijk parkeerverbod Aldenhofstraat en afsluiting Neerbeekerstraat

  (25-09-2019)

  In de Aldenhofstraat in Neerbeek geldt op 30 september tussen 06.00 en 08.00 uur 's morgens een parkeerverbod aan beide zijden van de weg.

  lees meer
 • Grootschalige terrorisme-oefening op Maastricht Aachen Airport

  (25-09-2019)

  Op woensdag 2 en donderdag 3 oktober houdt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg samen met Defensie, Koninklijke Marechaussee en Dienst Speciale Interventies een grootschalige oefening op vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA). Tijdens de oefening oefenen de verschillende diensten hun inzet tijdens een terroristische aanslag op het vliegveld. Hierdoor zullen rond het vliegveld veel hulpverleners en militairen aan het werk zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken: het betreft slechts een oefening.

  lees meer
 • Vliegveldweg tijdelijk dicht vanwege oefening luchthaven

  (12-09-2019)

  In verband met een oefening van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg wordt op donderdag 3 oktober a.s. van 7:00 - 12:00 uur de Vliegveldweg in Maastricht-Airport afgesloten voor alle verkeer.

  lees meer
 • Beek viert 75 jaar bevrijding

  (10-09-2019)

  BEEK – Op 17 september 1944 werd Beek bevrijd door de Amerikanen. Dat vieren we van 13 tot en met 17 september met een feestelijk en gevarieerd  bevrijdingsprogramma voor jong en oud. De organisatie van de Beekse bevrijdingsfeesten is in handen van de werkgroep Beek Herdenkt.

  lees meer
 • Grootgenhouterstraat dicht wegens onderhoudswerkzaamheden

  (27-08-2019)

  De Grootgenhouterstraat wordt aanstaande donderdag 29 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer wegens onderhoudswerkzaamheden. De werkzaamheden gaan naar verwachting twee weken duren. Voor het verkeer wordt er een omleidingsroute ingesteld. Alle woningen blijven bereikbaar. De bewoners van de Grootgenhouterstraat krijgen hierover een brief van de aannemer.

  lees meer
 • Expositie 'Bezetting en bevrijding Beek en Spaubeek'

  (23-08-2019)

  Vanaf aankomende maandag 26 augustus tot en met 4 oktober is in het gemeentehuis van Beek de expositie 'Bezetting en bevrijding Beek en Spaubeek' te bezichtigen. De expositie is ingericht door de Heemkundevereniging uit Beek en een bezoek meer dan waard.

  lees meer
 • Herplant gestorven bomen Levensbomenbos Beek

  (23-08-2019)

  De gemeente vervangt in november kosteloos alle gestorven bomen in het Levensbomenbos in Beek. Bent u eigenaar van een gestorven eik, beuk, linde of zoete kers? Dan hoeft u dus niets te doen. 

 • Omleiding op zaterdag 17 augustus i.v.m. handbikewedstrijd

  (14-08-2019)

  Op zaterdag 17 augustus vindt voor de tweede keer de handbikewedstrijd ‘Adelante on Wheels Challenge’ plaats.  De start van de wedstrijd is omstreeks 12.30 uur op Sportlandgoed De Haamen in Beek. Diverse straten in Neerbeek worden tijdelijk afgesloten voor verkeer. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

  lees meer
 • Spoorwegovergang Stationstraat tijdelijk dicht door onderhoudswerkzaamheden

  (09-08-2019)

  Strukton Rail Nederland BV voert in opdracht van ProRail onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor tussen Maastricht en Sittard. De spoorwegovergang Stationstraat in Beek zal worden afgesloten op de volgende data:

  • In de nacht van zondag 18 op maandag 19 augustus van 01:00 uur tot 06:00 uur.
  • Vrijdag 27 september 23:00 uur tot maandag 30 september 07:00 uur.
  lees meer
 • Afloopbericht: Stikstofoxidelek Chemelot gevaar geweken

  (03-08-2019)

  Sittard-Geleen, 3 augustus 2019 – Bij de salpeterzuurfabriek van OCI Nitrogen op het Chemelotterrein in Sittard-Geleen is zaterdagmorgen rond 11.45 uur een wolk stikstofoxide vrijgekomen. Omwonenden zijn met sirenes en NL-Alertberichten gewaarschuwd ramen en deuren gesloten te houden. Rond 13.15 uur werd het sein ‘veilig’ gegeven.

  lees meer
 • Inzameling GFT afval verplaatst vanwege extreme hitte

  (26-07-2019)

  RWM N.V. haalt vandaag geen GFT afval op in de gemeente Beek. Het ophalen van het GFT afval wordt verplaatst naar aankomende dinsdag 30 juli. 

  lees meer
 • Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

  (24-07-2019)

  Goed nieuws voor woningeigenaren die aan de slag willen met het isoleren van hun huis. Na een tijdelijke stop gaat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor woningeigenaren en bewoners weer open. Naar verwachting kunnen woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag indienen.

  lees meer
 • Gemeente Beek zet strooiwagen in tegen smeltend asfalt

  (23-07-2019)

  Bij aanhoudende warmte bestaat de kans dat asfalt gaat ‘plakken'. Dit kan overlast veroorzaken. De gemeente Beek stuurt daarom morgen en donderdag een strooiwagen de weg op.

  lees meer
 • Nationaal hitteplan RIVM

  (23-07-2019)

  Het RIVM - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft vandaag het Nationaal Hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen.

  lees meer
 • Twee drugspanden gesloten in Beek

  (19-07-2019)

  Tijdens een grote actie tegen hennepcriminaliteit in Sittard-Geleen zijn op 21 mei jongstleden in de Westelijke Mijnstreek negentig zogenoemde spookpanden ontdekt en ontmanteld. In de panden woonden wisselende groepen Albanezen die beschikten over valse identiteitsbewijzen, met name valse Italiaanse of Griekse paspoorten. Tijdens deze dag deed de politie ook invallen in twee woningen in de gemeente Beek.

  lees meer
 • Groot onderhoud aan enkele wegen en voetpaden

  (18-07-2019)

  De gemeente voert binnenkort een aantal wegwerkzaamheden uit in zeven straten. Het gaat om een groot onderhoud van wegen en voetpaden.

  lees meer
 • Geen spreekuur wijkteams Carmel en Stegen

  (17-07-2019)

  In verband met zomervakantie hebben wijkteams Carmel en Stegen op dinsdag 23 juli, respectievelijk donderdag 25 juli geen spreekuur.

 • Beek herdenkt: 13 t/m 17 september

  (15-07-2019)

  Beek werd 75 jaar geleden, op 17 september 1944, door de Amerikanen bevrijd! Dat vieren we van 13 tot en met 17 september met afwisselende evenementen voor jong en oud. Wilt u de tijden van weleer ervaren? Dan bent u van harte welkom in Beek!

  lees meer
 • Tips om uw huis veilig achter te laten tijdens uw vakantie

  (10-07-2019)

  Wilt u met een gerust hart op vakantie gaan? Lees dan onderstaande tips door.

  lees meer
 • Geen stookvergunningen als gevolg van warm en droog weer

  (09-07-2019)

  Door het aanhoudende warme en droge weer is er een verhoogd gevaar voor branden in bossen en heidegebieden in Limburg. Om deze reden zullen er gedurende deze periode van extreme droogte geen stookvergunningen worden verstrekt door de gemeente en van de reeds afgegeven stookvergunningen mag geen gebruik gemaakt worden. 

  lees meer
 • Laatste fase rotonde Steinderweg

  (06-07-2019)

  De werkzaamheden aan de rotonde Steinderweg (Gemeente Stein) gaan voorspoedig. Op donderdag 11 juli worden de asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd om de nieuwe rotonde aan te sluiten op de bestaande weg van Beek naar Stein. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt het verkeer over één weghelft geleid en middels verkeersregelaars geregeld.

  Als de werkzaamheden volgens planning verlopen kunt u donderdagavond 11 juli gebruik maken van de nieuwe rotonde en is de ergste verkeershinder voorbij.

  lees meer
 • Vacature Beleidsmedewerker Financiën - financieel Consulent / Chief Information Security Officer (Ciso)

  (05-07-2019)

  Voor de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Financiën - financieel  Consulent / Chief Information Security Officer (Ciso). Lees meer ...

 • Expositie ‘Miroirs de mon âme’

  (05-07-2019)

  Guliël Erven, raadsgriffier bij de gemeente Beek, viert zijn 25-jarig overheidsjubileum op een originele manier. Vrijdag 12 juli opent in het gemeentehuis van Beek de expositie ‘Miroirs de mon âme’ (Spiegels van mijn ziel) met schilderwerken naar zijn hand. Burgemeester Christine van Basten-Boddin en wethouder Thijs van Es (cultuur), verzorgen de officiële openingshandeling. De expositie is tot en met 16 augustus tijdens de openingstijden van het gemeentehuis toegankelijk voor publiek. 

  lees meer
 • Eerlijk over uw ID, daar komt u verder mee

  (03-07-2019)

  Een ID lenen, uitlenen of vervalsen lijkt onschuldig. Maar wist u dat u twee jaar uw paspoort kwijt kunt raken en u dan dus niet buiten Europa kunt reizen? Of dat u een geldboete kunt krijgen? Eerlijk over uw ID. Daar komt u verder mee.

 • Spoedaanvraag reisdocumenten tijdelijk niet mogelijk

  (01-07-2019)

  Het met spoed aanvragen van een reisdocument is niet mogelijk op woensdagmiddag 3 juli, donderdag 4 juli en vrijdag 5 juli. Er wordt namelijk een update geïnstalleerd in het RAAS*. De normale aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten met een levertijd van 5 werkdagen kunnen gewoon doorgaan. Het is tevens niet mogelijk om op vrijdag 5 juli reisdocumenten op te halen bij onze publieksbalie.

  lees meer
 • 90's Forever Outdoor Festival 2019: gemeente zet verkeersregelaars in

  (27-06-2019)

  Zaterdag 6 juli 2019 vindt op Maastricht Aachen Airport de derde editie van 90's Forever Outdoor plaats. Dat betekent dat vele festivalgangers Beek weer weten te vinden.

  lees meer
 • Plaatsen containers en steigers in de openbare ruimte

  (26-06-2019)

  De gemeente Beek heeft onlangs haar regels voor het plaatsen van containers en steigers in de openbare ruimte geactualiseerd. Gaat u binnenkort bouwen of verbouwen en wilt u een container en/of een steiger plaatsen op de openbare weg?  Dan moet u dit minimaal twee weken van tevoren melden aan de gemeente Beek. Hoe u dat  kunt doen leest u op onze meldingspagina.

 • Update: landelijke telefoonstoring is voorbij, 112 weer bereikbaar

  (24-06-2019)

  21.30 uur: De landelijke telefoonstoring is voorbij. 112 en 0900-8844 zijn weer bereikbaar.

  19.13 uur: Correctie! WhatsApp-nummer politie is 06-10000011.

  18.16 uur: Politie heeft alternatief telefoonnummer 088-6628240, Whatsapp 06-13650952, Twitter @politie.

  18.13 uur: Landelijke storing telefonie. Bij een spoedmelding ga naar het dichtstbijzijnde politiebureau of brandweerkazerne.

  17:30 uur: 112 werkt niet. Bij echte spoed bellen met 088-1689789. Er is momenteel een landelijke storing gaande bij KPN. Volgens de politie wordt er volop aan gewerkt om de storing zo snel als mogelijk op te lossen.

 • Gemeentehuis vrijdag 28 juni gesloten

  (21-06-2019)

  Wegens een personeelsdag is het gemeentehuis van Beek vrijdag 28 juni gesloten.

 • Leven met een beperking, hoe voelt dat?

  (20-06-2019)

  Ook mensen met een beperking doen mee in onze Beekse samenleving. U kent misschien wel iemand die bijvoorbeeld in een rolstoel zit of slechtziend is. Maar weet u eigenlijk wel hoe dat voelt? Hoe gemakkelijk is het om in een rolstoel of met geen of beperkt zicht de straat op te gaan?

  lees meer
 • Geld voor renovatie muziekschool

  (19-06-2019)

  Koninklijke Harmonie St. Caecilia, Beeker Liedertafel, stichting Artamuse en PIW/Wijkontwikkelingsplan Carmel willen zich permanent huisvesten in het pand van de muziekschool aan de Doctor Stassenstraat in Beek. Om aan de wensen van de verenigingen te kunnen voldoen, is er echter een aanpassing van het gebouw nodig. Dat kost de gemeente 27.500 euro. De raad beslist op 5 juli of zij het benodigde krediet beschikbaar stelt.

  lees meer
 • College Beek vraagt raad om bezuinigingsvoorstellen te doen

  (18-06-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van Beek nodigt de gemeenteraad uit om voorstellen en suggesties te doen voor een sluitende begroting in 2020 en verder. Deze uitnodiging staat in de kaderbrief 2020 die vandaag aan de raad is aangeboden. In de brief staan de belangrijkste ontwikkelingen op gemeentelijk-, provinciaal-, en rijksniveau die van invloed zijn op de nog op te stellen begroting 2020 en de meerjarenraming 2021-2024.

  lees meer
 • Beek start pilot preventie schulden

  (14-06-2019)

  De gemeente Beek wil inwoners met (dreigende) problematische schulden in een vroeg stadium in beeld krijgen en helpen. Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom 9.500 euro ter beschikking voor een pilot ter preventie van schulden.

  lees meer
 • Hoeskamer Neerbeek groot succes: gemeente handhaaft jaarlijkse subsidie

  (14-06-2019)

  De Hoeskamer / open inloop in Neerbeek is met wekelijks meer dan 500 bezoekers een groot succes. De Hoeskamer is een ontmoetingsplek waar (eenzame) mensen elkaar ontmoeten, activiteiten ondernemen en elkaar helpen. Het college van de gemeente Beek heeft daarom besloten om een eerder genomen besluit, om de subsidie aan het project te verlagen, terug te draaien. De Hoeskamer behoudt haar jaarlijkse subsidie van circa 70.000 euro per jaar.

  lees meer
 • Voorlopige uitslagen Europese verkiezingen

  (27-05-2019)

  Wilt u weten hoe Beek heeft gestemd? Download de voorlopige uitslagen en de proces verbalen hieronder.

  lees meer
 • Voorlopige uitslagen Europese verkiezingen

  (24-05-2019)

  Op donderdag 23 mei zijn in Nederland de Europese verkiezingen gehouden. Wilt u weten hoe Beek gestemd heeft? Zondagnacht na 00.00 uur maken we op deze plek de voorlopige uitslagen bekend.

 • Afwijkende openingstijden gemeentehuis Beek

  (23-05-2019)

  Het gemeentehuis van Beek is gesloten op de volgende data:

  • Woensdag 29 mei vanaf 17.00 uur
  • Donderdag 30 mei (Hemelvaart)
  • Vrijdag 31 mei (Brugdag Hemelvaart)
  • Maandag 10 juni (Pinksteren)
  • Vrijdag 28 juni (Personeelsdag gemeente Beek)
 • Grootschalige controle op Beekerhoek

  (21-05-2019)

  Vanochtend heeft er een integrale controle plaatsgevonden bij elf panden op bedrijventerrein Beekerhoek. Deze gezamenlijke actie van de gemeente Beek, de politie, brandweer, Belastingdienst en OM maakt deel uit van een onderzoek naar ondermijnende criminaliteit op Beekerhoek. Aanleiding voor dit onderzoek is het aantreffen van acht hennepplantages op Beekerhoek in de afgelopen vier jaar.

  lees meer
 • Schutterij Sint Laurentius Spaubeek jubileert en ontvangt Koninklijke Erepenning

  (18-05-2019)

  Schutterij Sint Laurentius uit Spaubeek ontving vrijdagavond 17 mei een Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Christine van Basten-Boddin. De schutterij Sint Laurentius krijgt de erepenning omdat ze 400 jaar bestaat. En dat viert de schutterij van 17 mei tot en met 19 mei met een spetterend feestweekend.

  lees meer
 • Sportintegratiedag op 10 juni 2019

  (16-05-2019)

  Op maandag 10 juni vindt in Beek de jaarlijkse Sportintegratiedag plaats. Deze sportdag is voor volwassenen met een beperking. Deelnemers kunnen op deze dag kennismaken met diverse sporten.

  lees meer
 • Inloopavond Verkeerscirculatieplan gemeente Beek

  (15-05-2019)

  De gemeente Beek nodigt u van harte uit om op 21 mei tussen 18.00 en 20.00 uur een informatieavond bij te wonen over een verkeerscirculatieplan voor de kern Beek. De inloopavond vindt plaats in het gemeentehuis.

  lees meer
 • OMLEIDING verkeer Middelweg

  (13-05-2019)

  Op maandag 27 mei 2019 gaat een aannemer van Rijkswaterstaat de stalen brug inspecteren van de A2 die over de Middelweg en het spoor gaat. Daarvoor gebruiken zij hoogwerkers die op de rijbaan van de Middelweg komen te staan. Deze hoogwerkers draaien ook over het fietspad.

  lees meer
 • Backstops Cheetahs gerepareerd

  (10-05-2019)

  Honk- en softbalvereniging Cheetahs kan weer honkballen op sportlandgoed De Haamen. De backstops (ballenvangers) die op 10 maart tijdens een storm omwaaiden zijn gerepareerd. Door de stormschade moest de vereniging zeven weken uitwijken naar honkbalvelden in de regio. Dit weekend kunnen ze weer op hun eigen veld terecht.

  lees meer
 • Voorjaarseditie Belevend Beek magazine

  (10-05-2019)

  Nog even en dan ligt ie weer bij u op de deurmat: de voorjaarseditie van Belevend Beek magazine. Dit keer met een themaspecial over het Beekse buitenleven.

  lees meer
 • Informatiebijeenkomst Het Groene Net

  (09-05-2019)

  Het Groene Net: veel mensen hebben er wel van gehoord, maar weten niet precies wat het is. Bent u benieuwd naar Het Groene Net en wilt u weten welke ontwikkelingen momenteel gaande zijn om te komen tot een groot warmtenet voor de regio?

  lees meer
 • Toespraak Dodenherdenking gemeente Beek 2019

  (06-05-2019)

  Door Burgemeester Christine van Basten-Boddin:

  Ik had een droom. Een nachtmerrie die benauwde en angst aanjoeg. Beelden van de Markt in Beek doemen op. Donker, guur en koud. Het geluid van soldatenlaarzen in het gelid op het asfalt. Bevelen klinken.

  lees meer
 • Vacature Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Technisch Toezicht

  (03-05-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Technisch Toezicht. Lees meer ...

 • Nieuwe expositie in gemeentehuis Beek

  (02-05-2019)

  Burgemeester Christine van Basten-Boddin opent op zaterdagavond 4 mei om 20.30 uur in het gemeentehuis van Beek de expositie O Lungo Drom. U bent van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen.

  lees meer
 • Verkiezingen Europees Parlement 2019

  (01-05-2019)

  Op donderdag 23 mei 2019 worden de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden.

  lees meer
 • Lintjesregen in Beek

  (26-04-2019)

  Vandaag was het weer tijd voor een jaarlijks terugkerend fenomeen: de lintjesregen. Burgemeester Christine van Basten- Boddin heeft de gedecoreerden vanmorgen thuis uitgenodigd voor een ceremonie die om 11.30 uur op het gemeentehuis begon. Daar speldde zij de versierselen op. Dit jaar kregen vijf Beekenaren, drie mannen en twee vrouwen, een lintje.

  De lintjes zijn een blijk van waardering voor mensen die zich een lange periode op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving. Vaak zetten zij zich in alle bescheidenheid in, zonder eigenbelang. Eénmaal per jaar worden deze mensen in het zonnetje gezet. Want mensen die zich inzetten voor anderen zijn het cement van onze samenleving.

  Leden in de Orde van Oranje Nassau:

  • Mevrouw Rosemarie Wijnen-Thomassen
  • De heer Pascal Nijsten
  • De heer René Knops
  • De heer Twan Hennen

  Ridder in de Orde van Oranje Nassau:

  • Mevrouw Elly Roebroek-Keulers
  lees meer
 • Amstel Gold Race

  (18-04-2019)

  Op zondag 21 april vindt de 54e Amstel Gold Race plaats. De route in Beek gaat door de Maastrichterlaan, Wolfeynde, Raadhuisstraat, Adsteeg en Schimmerterweg.

  lees meer
 • Gemeentehuis Beek gesloten met Pasen

  (18-04-2019)

  Maandag 22 april is het gemeentehuis van Beek gesloten i.v.m. Pasen.

 • Taptoe QueensParade viert jubileum met Leids toporkest Kunst en Genoegen

  (17-04-2019)

  Op 27 april kleurt Beek weer oranje. Hoogtepunt van Koningsdag in Beek is de 15e QueensParade op Sportlandgoed De Haamen. Dan treedt tijdens de jaarlijkse taptoe de internationaal vermaarde Show & Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden op. Maar ook op andere plaatsen in Beek wordt Koningsdag uitbundig gevierd met tal van (kinder)activiteiten.

  lees meer
 • Winnaars Brilliant Business Awards bekend

  (17-04-2019)

  Westelijke Mijnstreek, 17 april 2019 - Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond 16 april de Brilliant Business Awards uitgereikt. De Diamant-Award ging naar HBI Bisscheroux, de Robijn was voor Weld Point en de Parel ging naar IZT Limburg. De 'Diamant', de 'Robijn' en de 'Parel' werden uitgereikt door de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin,  wethouder Natascha Wingelaar van de gemeente Stein en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen.

  lees meer
 • Gemeente pakt waterproblemen basisschool De Bron aan

  (09-04-2019)

  Adviesbureau Heggen uit Born gaat in opdracht van de gemeente Beek plannen uitwerken voor de aanleg van een waterbuffer bij basisschool De Bron in Neerbeek. Deze buffer, die in de groenstrook voor de school wordt gerealiseerd, moet een einde maken aan de waterproblemen waarmee de school al enige tijd kampt. 

  lees meer
 • Vacature Casemanager Jeugd

  (05-04-2019)

  Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een Casemanager Jeugd. Lees meer ...

 • Werkzaamheden fietsbrug Europalaan Beek

  (05-04-2019)

  Vanaf maandag 8 april starten de laatste werkzaamheden aan de fietsbrug over de Europalaan in Beek voor de snelle fietsroute tussen Maastricht en Sittard.

  lees meer
 • Maakt u gebruik van de Wmo? Dan zijn wij benieuwd naar uw mening!

  (29-03-2019)

  In april en mei van dit jaar voert de gemeente Beek een cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) uit. Maakt u gebruik van de Wmo? Dan krijgt u een vragenlijst thuisgestuurd met het verzoek deze in te vullen en terug te sturen. U kunt ook digitaal reageren. Zo meten wij uw tevredenheid. Met uw mening, tips en ideeën verbeteren wij onze dienstverlening. 

  lees meer
 • Beek doet mee aan WNF's Earth Hour

  (27-03-2019)

  Gemeente Beek doet a.s. zaterdagavond 30 maart mee aan Earth Hour, het wereldwijde initiatief van het Wereld Natuur Fonds om aandacht te vragen voor bescherming van natuur en aarde.

  lees meer
 • Gratis compost voor Beekse inwoners

  (25-03-2019)

  Beekenaren kunnen op 30 maart tussen 09.00 en 13.00 uur gratis compost krijgen bij de gemeentewerf van de gemeente Beek op Sportlandgoed De Haamen. De gemeente organiseert de compostactie samen met RWM om het goed scheiden van gft-afval te belonen.

  lees meer
 • Raadslid Ger Hurenkamp benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (22-03-2019)

  Raadslid Ger Hurenkamp is op donderdag 21 maart  tijdens de gemeentelijke raadsvergadering benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  lees meer
 • Fotograaf Henk Houben exposeert in gemeentehuis Beek

  (22-03-2019)

  De Steinse fotograaf Henk Houben exposeert vanaf vrijdag 29 maart in het gemeentehuis in Beek zijn fotoserie Sphinx in beeld. De expositie, die tot 26 april duurt, wordt om 20.00 uur geopend door cultuurwethouder Thijs van Es. 

  lees meer
 • Voorlopige uitslag Provinciale Staten en Waterschap bekend

  (21-03-2019)

  In Beek bracht 59,4 procent van de kiesgerechtigden zijn stem uit voor de Provinciale Staten. Voor het Waterschap maakte 55,8 procent van de kiesgerechtigden de gang naar de stembus.

  lees meer
 • Fietsenstalling bij bushalte Wolfeynde / Prins Mauritslaan wordt verplaatst naar bibliotheek

  (19-03-2019)

  De gemeente Beek verplaatst de fietsenstalling ter hoogte van bushalte Wolfeynde / Prins Mauritslaan naar de voorzijde van de bibliotheek aan de Prins Mauritslaan. Reden voor de verplaatsing is de rommelige aanblik van de huidige fietsenstalling, die wordt veroorzaakt door een tekort aan stallingsplaatsen.

  lees meer
 • Gezonde leefstijl voor iedereen

  (15-03-2019)

  Iedereen moet op zijn eigen niveau kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een lichamelijke beperking. Om dat voor elkaar te krijgen, trekken de gemeente Beek, Adelante Zorg en Sportlandgoed De Haamen de komende vijf jaar samen op.

  lees meer
 • Nieuws van de LLTB

  (13-03-2019)

  Het merendeel van de landbouwgewassen moeten eerst gezaaid worden om ze later te kunnen oogsten. In de herfst hadden we al de wintergranen gezaaid en in het voorjaar zaaien we de zomervruchten.

  lees meer
 • Vacature Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Technisch Toezicht

  (08-03-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Technisch Toezicht. Lees meer ...

 • Controle hondenbelasting van start

  (07-03-2019)

  Begin april 2019 gaan controleurs in de gemeente Beek huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

  lees meer
 • Gemeentehuis Beek gesloten met carnaval

  (26-02-2019)

  Maandag 4 maart en dinsdag 5 maart is het gemeentehuis van Beek gesloten i.v.m. carnaval.

  Dinsdag 5 maart is uitsluitend de burgerlijke stand voor geboorte- en overlijdensaangifte geopend en bereikbaar tussen 09.00-10.00 uur via telefoonnummer 046 – 43 89 385 of via mail info@gemeentebeek.nl.

  lees meer
 • Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek zoekt vrijwilligers

  (25-02-2019)

  Ben jij minimaal 21 jaar, kun je goed luisteren, ben je onpartijdig en goed in het samen komen tot een aanvaardbare oplossing? Ben je bereid om ‘s avonds te werken en kun je vertrouwelijke gesprekken geheim houden? Dan is buurtbemiddeling wat voor jou!

  lees meer
 • Vacature Hoofd afdeling Ruimte gemeente Beek

  (22-02-2019)
 • Verkiezingen Provinciale Staten Limburg en Waterschap Limburg 2019

  (20-02-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 worden de verkiezingen voor de Provinciale Staten Limburg en het Waterschap Limburg gehouden.

  lees meer
 • Vacature Juridisch Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Ruimtelijke Ordening

  (15-02-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Juridisch Beleidsmedewerker Bouw- en Woningtoezicht / Ruimtelijke Ordening. Lees meer ...

 • Nieuws van de LLTB

  (14-02-2019)

  Het voorjaar zit in de lucht, de dagen worden langer. Het nieuwe groeiseizoen staat voor de deur. Nog het laatste snoei werk verrichten aan net wat te weelderig gegroeide bomen en struiken.

  lees meer
 • Nieuws van ProRail: Meld u aan voor een berichtenservice

  (13-02-2019)

  Vanaf 19 februari stopt ProRail met het sturen van huis-aan-huis brieven in de gemeente Beek en informeert de organisatie omwonenden van het spoor voornamelijk digitaal over (nachtelijke) werkzaamheden. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan het spoor?

  lees meer
 • Enexis vervangt gasleidingen in Stationstraat Beek

  (07-02-2019)

  Enexis is dit jaar begonnen met het vervangen van oude gasleidingen op de Stationstraat in Beek en de Steinderweg in Elsloo. De leidingen liggen aan beide zijden van de Stationstraat in het trottoir.

  lees meer
 • Nominatieronde Brilliant Business Awards Westelijke Mijnstreek is begonnen

  (07-02-2019)

  De Brilliant Business Awards zijn een initiatief van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein om het bloeiende bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen. De tweede editie van  deze ondernemers award, vindt plaats op dinsdag 16 april 2019 in het Multifunctioneel Centrum de Grous in Stein. Op deze feestelijke avond worden de Parel, Diamant en de Robijn-awards uitgereikt aan de meest succesvolle, klantgerichte en snelst groeiende ondernemers.

  lees meer
 • Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek van start

  (01-02-2019)

  Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar wat als je niet kunt opschieten met de buren? Sterker nog, je hebt ruzie. En samen kom je er niet uit? Wat dan?

  lees meer
 • Ondernemersbijeenkomst over duurzaamheid

  (30-01-2019)

  Op dinsdag 5 februari a.s. organiseert de gemeente Beek, samen met Maastricht Aachen Airport, een inspirerende avond over de mogelijkheden die de energietransitie biedt voor u als ondernemer. Benieuwd naar de kansen?

  lees meer
 • Test waterbuffers Beek

  (28-01-2019)

  Waterschapsbedrijf Limburg test dinsdag 29 januari tussen 07.00 en 20.00 uur of een aantal Beekse waterbuffers hun werk goed doen.

  lees meer
 • Startersevent voor startende ondernemers

  (23-01-2019)

  Onder het motto “Ondernemen doe je samen” organiseert StartersCentrum Limburg een bijeenkomst voor startende ondernemers en zzp’ers in onze provincie.

  lees meer
 • Vacature Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

  (18-01-2019)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer. Lees meer …

 • Nieuws van de LLTB

  (17-01-2019)

  LLTB Informeert ons graag over het het wel en wee in de agrarische- en veeteeltsector.

  In de melkveehouderij bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het verzorgen van het melkvee op stal. Wist u trouwens dat een koe pas melk geeft als een kalfje is geboren en dat deze melkproductie na zo’n tien maanden afneemt en dat na een rustperiode van twee maanden hopelijk weer een kalfje wordt geboren en het productie proces weer start?

  lees meer
 • Jaarlijkse reiniging en inspectie hoofdriool

  (11-01-2019)

  Komende week wordt begonnen met de jaarlijkse reiniging en inspectie aan het hoofdriool op diverse plekken in de gemeente Beek. De planning van de werkzaamheden leest u hieronder.

  lees meer
 • Gemeente verstrekt strooizout aan Beekse basisscholen

  (08-01-2019)

  Wethouder Hub Schoenmakers heeft maandagmorgen hoogstpersoonlijk vijf grote zakken strooizout overhandigd aan schooldirecteur Kim Tholen van Brede Basisschool De Bron. De zakken zijn bedoeld om de stoep en toegang naar de school ijsvrij te houden als het sneeuwt of ijzelt. Alle Beekse basisscholen hebben gratis zout gekregen.

  lees meer
 • Herstraatwerkzaamheden Schuttersstraat Beek

  (07-01-2019)

  Van 14 januari tot 25 januari wordt een deel van de Schuttersstraat in Beek, tussen huisnummer 25 en 60, herstraat. Gezien de geringe breedte van de rijbaan zal de straat tijdens de werkzaamheden worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De woningen blijven bereikbaar.

 • Speech burgemeester nieuwjaarsreceptie 2019

  (04-01-2019)

  Op 3 januari was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beek in 't Kaar in Beek.
  U kunt hieronder de speech van burgemeester Christine van Basten-Boddin nog eens nalezen.

  lees meer
 • Expositie Fotoclub Grensland

  (04-01-2019)

  De Sittardse Fotoclub Grensland exposeert van 11 januari t/m 8 februari 2019 in het gemeentehuis van Beek. De expositie wordt op 11 januari om 20.00 uur door Wethouder Thijs van Es (cultuur) geopend. Alain Dacier, voorzitter van Fotoclub Grensland, verzorgt een inleiding. 

  lees meer
 • Gemeentehuis opent op 2 januari uur later

  (27-12-2018)

  Het gemeentehuis in Beek gaat op woensdag 2 januari om 10.00 uur open, een uurtje later dan normaal. Op woensdag is het gemeentehuis tot 19.00 uur 's avonds geopend.

 • Raadhuisstraat weer open voor verkeer

  (21-12-2018)

  De Raadhuisstraat in het centrum van Beek is sinds vrijdagmiddag 21 december weer opengesteld voor het verkeer. Vanaf maandag 7 januari begint aannemer Dura Vermeer met de afbouwwerkzaamheden rondom het gemeentehuis.

 • Bereikbaarheid burgerlijke stand

  (14-12-2018)

  Op de maandagen 24 en 31 december is het gemeentehuis gesloten.
  Uitsluitend voor aangifte geboorte en overlijden is de burgerlijke stand geopend én telefonisch bereikbaar op maandag 24 en 31 december tussen 09.00-10.00 uur via 046 – 43 89 217 of 046 – 43 89 385.

 • Afsluiting burgemeester Janssenstraat - Luciastraat

  (07-12-2018)

  De kruising Burgemeester Janssenstraat - Luciastraat is vanaf maandag 10 december tot vrijdag 14 december afgesloten voor verkeer. De kruising krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het verkeer wordt met borden omgeleid. 

  lees meer
 • Regeling mantelzorgwaardering 2018

  (06-12-2018)

  De gemeente Beek spreekt graag een blijk van waardering uit aan mantelzorgers voor hun zorg en inzet voor zorgvragers uit de gemeente Beek. Zorgvragers kunnen daarom voor hun mantelzorger een waardering aanvragen van € 100 over het jaar 2018. 

  lees meer
 • Postume onderscheiding Yad Vashem voor echtpaar Schmitz-Zeehandelaar uit Neerbeek

  (03-12-2018)

  Op donderdag 29 november heeft de ambassadeur van Israël in de Israëlische ambassade in Den Haag postuum de onderscheiding van Yad Vashem uitgereikt aan het echtpaar Johan Joseph en Elisabeth (Lies) Schmitz-Zeehandelaar uit Neerbeek. Het echtpaar wordt hiermee geëerd als Rechtvaardigen onder de Volkeren, omdat zij tijdens de Tweede Wereldoorlog veiligheid boden aan het Joodse echtpaar Sam en Josien Cohen-Jacobson.

  lees meer
 • Vacature: Casemanager Jeugd

  (30-11-2018)

  Voor de afdeling Samenleving zijn wij op zoek naar een Casemanager Jeugd. Lees meer…

 • Bewonersavond Chemelot

  (29-11-2018)

  Woont u in de buurt van het Chemelotterrein? En wilt u weten hoe dit chemische industrieterrein de veiligheid op het hoogste niveau houdt? Dan nodigt Chemelot u van harte uit om op 13 december tussen 18.00 en 20.00 uur een informatieavond voor omwonenden bij te wonen.

  lees meer
 • Werkzaamheden rotonde Adsteeg vanaf 3 december

  (26-11-2018)

  Op maandag 3 december wordt begonnen met het vernieuwen van de rotonde aan de Adsteeg in Beek. Tijdens de werkzaamheden wordt de rotonde gedeeltelijk afgesloten. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. De werkzaamheden duren naar verwachting één week (afhankelijk van het weer).

 • Fashioncheques voor kinderen van ouders met laag inkomen

  (23-11-2018)

  De gemeente Beek gaat dit jaar Fashioncheques verstrekken aan kinderen van ouders met een laag inkomen. De cheques, die zijn bedoeld voor de aanschaf van schoenen en kleding, worden via Stichting Leergeld aan hun ouders beschikbaar gesteld. Ouders die nog niet bekend zijn bij Leergeld kunnen zich alsnog aanmelden.

  lees meer
 • Echtpaar Benink- Jager benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (19-11-2018)

  Het echtpaar John en Joyce Benink- Jager uit Beek is op vrijdag 16 november om 20.00 uur tijdens de feestelijke seizoensafsluiting van de honk- en softbalvereniging ‘Cheetahs’ benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen beiden het lintje uit handen van burgemeester Christine van Basten-Boddin. Het echtpaar Benink- Jager kreeg de Koninklijke Onderscheiding voor hun maatschappelijke verdiensten, in het bijzonder voor hun inzet voor de ‘Cheetahs’ en de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond.

  lees meer
 • Gemeente legt ontwerpbestemmingsplan Brede Maatschappelijke Voorziening ter inzage

  (15-11-2018)

  De gemeente Beek legt op vrijdag 16 november het ontwerpbestemmingsplan BMV ter inzage. Daarmee is een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van een Brede Maatschappelijke Voorziening in Spaubeek. In de BMV, waarvan de bouw medio volgend jaar begint, worden maar liefst 23 verenigingen, stichtingen en maatschappelijke voorzieningen onder één dak gebracht.

  lees meer
 • Spoorwegovergangen Spaubeek tijdelijk dicht voor onderhoudswerkzaamheden

  (15-11-2018)

  De spoorwegovergangen Sint Jansgeleen en Oude Kerk in Spaubeek worden in respectievelijk de nacht van 21 op 22 november en 22 op 23 november tijdelijk afgesloten. Dit is nodig onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren.

  lees meer
 • Bereikbaarheid gemeentehuis voor rolstoelgebruikers tijdens werkzaamheden

  (14-11-2018)

  Vanwege de werkzaamheden aan het vernieuwde Centrumplan Beek is de ingang van het Gemeentehuis in de Raadhuisstraat momenteel niet goed bereikbaar voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn

  lees meer
 • Feestdagen-editie Belevend Beek magazine

  (14-11-2018)

  De feestdagen-editie van Belevend Beek magazine komt eraan. Het magazine staat vol met mooie verhalen, heerlijke recepten, talloze uittips en nog veel meer...

  lees meer
 • Festival Vocallis in Beek

  (05-11-2018)

  Festival Vocallis is in volle gang. Het thema is dit jaar 'Oorlog, Vrede, Vrijheid. Op 11 november, de slotdag van het festival, is het honderd jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog werd gesloten.

  lees meer
 • Antonovs niet meer welkom op Maastricht Aachen Airport

  (02-11-2018)
  De directie van Maastricht Aachen Airport heeft op donderdag 1 november besloten per direct Antonov toestellen niet meer welkom te heten. Dit besluit is een direct gevolg van de vele klachten die een serie vluchten met dit toestel afgelopen zomer opleverde.
  lees meer
 • Help, mijn kind gaat uit!

  (02-11-2018)

  Op maandag 26 november wordt om 19.00 uur in Hotel de Limbourg aan de Markt in Sittard een ouderavond gehouden over jongeren en uitgaan. Ouders met kinderen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Deelname aan de avond is gratis. 

  lees meer
 • Expositie Vijf-met-samenhang in gemeentehuis Beek

  (01-11-2018)

  Op vrijdag 2 november om 20.00 uur opent wethouder cultuur Thijs van Es de foto-expositie Vijf-met-samenhang in het gemeentehuis van Beek.

  lees meer
 • Aandacht voor mantelzorg met interactieve fototentoonstelling

  (31-10-2018)

  Op 10 november Dag van de Mantelzorg openen Ferdinand Pleyte, wethouder cultuur in Roermond en fotografe en bedenker Ilse Wolf de fototentoonstelling Mantel der Liefde: twaalf mantelzorgverhalen in foto’s en interviews. De Mantel der Liefde staat van 1 november tot en met 31 december in de ECI Cultuurfabriek,  ECI 13, 6041 MA Roermond. Openingstijden zijn hetzelfde als van de Eci en de toegang is gratis. 

  lees meer
 • Fietsbrug bij Europalaan op 26 oktober open

  (25-10-2018)

  De nieuwe fietsbrug over de Europaplaan in Beek gaat op vrijdag 26 oktober in de loop van de dag open. Dan kunnen (brom)fietsers in één keer de weg oversteken, zonder te hoeven wachten voor verkeerslichten.

  lees meer
 • Vacature Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening

  (19-10-2018)

  Voor de afdeling Ruimte zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening. Lees meer ...

 • Centrumplan Beek: Marktstraat vanaf 15 oktober afgesloten

  (12-10-2018)

  De Marktstraat in Beek wordt vanaf maandag 15 oktober afgesloten voor verkeer. Dit is nodig om in de Raadhuisstraat te kunnen werken aan het centrumplan.  

  lees meer
 • College Beek biedt gemeenteraad programmabegroting aan

  (12-10-2018)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op vrijdagmiddag 12 oktober aan de gemeenteraad van Beek de programmabegroting 2019 aangeboden.

  De gemeenteraad zal zich tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 november over deze begroting buigen. 

  Meer informatie: Programmabegroting 2019 

 • Groene Helden stimuleringsprijs 2019

  (10-10-2018)

  In het voorjaar van 2019 wordt voor de derde keer in Limburg ‘De Groene Helden’-prijs uitgereikt aan ondernemers (MKB) uit de provincie met een goed initiatief om duurzaam en groen te ondernemen. Als ‘Groene Held’ ontvangt u een mooi geldbedrag, publiciteit in de media en treedt u toe tot het innovatieve netwerk van ondernemers en partners.

  lees meer
 • Gemeente plaatst bladkorven

  (27-09-2018)

  De gemeente plaatst vanaf 1 oktober tot en met half december op twintig locaties bladkorven. Hierin kunt u al uw bladafval kwijt. Wij vragen u om alléén bladeren in de bladkorven te deponeren. De korven worden geregeld door de gemeente geleegd.

  lees meer