Pagina opties

Groter

Landelijke maatregelen

 • Nieuwe noodverordening met ingang van 15 juli

  Vanaf woensdag 15 juli 2020 is een nieuwe noodverordening van kracht. De noodverordening is slechts op een klein aantal punten aangepast ten opzichte van de vorige noodverordening.

  lees meer
 • Nieuwe noodverordening met ingang van 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  Naar aanleiding van de versoepeling in de maatregelen voor de Corona-aanpak is er ook voor Zuid-Limburg weer een nieuwe noodverordening van kracht. Deze noodverordening geldt met ingang van 1 juli 2020.

  lees meer
 • Noodverordening per 15 juni 2020 aangepast aan nieuwe maatregelen

  Met het oog op de versoepeling van de landelijke maatregelen per 15 juni is de noodverordening van Veiligheidsregio Zuid-Limburg opnieuw aangepast. Alleen wordt steeds meer samen. Stadcentra, horecagelegenheden, musea, bioscopen en andere partijen hebben in overleg met de gemeenten van Zuid-Limburg maatregelen getroffen om te zorgen dat het verblijf zo prettig, maar zeker ook zo veilig mogelijk kan. Voor bezoekers en voor medewerkers.

  lees meer
 • Noodverordening per 1 juni 2020 aangepast aan nieuwe maatregelen

  Met het oog op de versoepeling van de landelijke maatregelen per 1 juni is de noodverordening van Veiligheidsregio Zuid-Limburg opnieuw aangepast. Alleen wordt steeds meer samen. Stadcentra, horecagelegenheden, musea, bioscopen en andere partijen hebben in overleg met de gemeenten van Zuid-Limburg maatregelen getroffen om te zorgen dat het verblijf zo prettig, maar zeker ook zo veilig mogelijk kan. Voor bezoekers en voor medewerkers.

  lees meer
 • Noodverordening Veiligheidsregio Zuid-Limburg aangepast

  Sinds maandag 11 mei is een aantal landelijke coronamaatregelen versoepeld. Onder voorwaarden en stap voor stap wordt de samenleving zoveel als mogelijk opgestart. Op basis van de gewijzigde maatregelen is voor Veiligheidsregio Zuid-Limburg een nieuwe Noodverordening COVID-19 vastgesteld en ondertekend door Annemarie Penn- te Strake, voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De noodverordening is aangepast aan de gewijzigde maatregelen die met ingang van 11 mei zijn ingegaan.

  lees meer
 • Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 mei 2020

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg, houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg van 1 mei 2020)

  lees meer
 • Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 april 2020

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 april 2020)

  lees meer
 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  Het kabinet heeft dinsdagavond 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

  lees meer
 • Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg

  Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Zuid-Limburg 27 maart 2020)

  lees meer
 • Belgische grens dicht: vignet voor grensarbeiders in cruciale beroepen

  Sinds woensdag 18 maart verbiedt België niet-essentiële reizen naar het buitenland, waaronder Nederland. Schending van dit verbod is strafbaar. De Belgische autoriteiten controleren actief op naleving ervan. Wie het verbod overtreedt, riskeert een boete tot 4000 euro of maximaal 3 maanden gevangenisstraf. Grensarbeiders in vitale sectoren en met cruciale beroepen kunnen vanaf 22 maart een vignet gebruiken om sneller de grens tussen België en Nederland te passeren. Het aanvragen van een vignet op basis van onjuiste informatie is valsheid in geschrifte. Ook dit is een strafbaar feit.

  Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-naar-belgie-met-vignet

 • Bezoek aan verpleeghuizen niet langer mogelijk vanwege corona

  Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg zijn met ingang van 20 maart gesloten voor bezoek en anderen die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. Deze maatregel duurt vooralsnog tot 28 april 2020 en is bedoeld om kwetsbare ouderen beter te beschermen tegen het coronavirus.

  Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/19/bezoek-aan-verpleeghuizen-niet-langer-mogelijk-vanwege-corona

 • Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg

  Besluit van de voorzitter van de veiligheidsregio Veiligheidsregio Zuid-Limburg houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 (Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Veiligheidsregio Zuid-Limburg)

  lees meer
 • Maatregelen coronavirus

  De ministers Arie Slob (onderwijs) en Bruno Bruins (medische zorg en sport) hebben zondagavond aanvullende maatregelen afgekondigd in verband met de bestrijding van het heersende coronavirus. 

  lees meer