Gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken

U kunt de Publieksbalie van het gemeentehuis uitsluitend op afspraak bezoeken. Er is geen vrije inloop. 

Maak dus eerst een afspraak 

Dit kan telefonisch: 046 – 43 89 222 of digitaal via onze afsprakenmodule, waar u kunt zien wanneer voor welk product u een afspraak kunt maken. Indien u uw e-mailadres invult, ontvangt u per e-mail een bevestiging nadat u een afspraak heeft gemaakt.

Digitaal aanvragen producten en diensten

De gemeente Beek biedt veel producten en diensten digitaal aan via www.gemeentebeek.nl. Wij willen u vragen om zoveel mogelijk van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Overige afdelingen gemeente Beek

In het gemeentehuis wordt gewerkt met een minimale bezetting. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis, maar zijn wel bereikbaar via telefoon, videobellen of e-mail. Wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te blijven. U krijgt persoonlijk bericht als u een geplande afspraak heeft en hierin iets voor u wijzigt.

Lokaal herstelplan Baek to normal

De Beekse gemeenschap is trots, ondernemend en toekomstgericht. Dat zit in ons gezamenlijk DNA. Als gemeente willen wij Beek optimaal in de startblokken zetten voor een krachtig en voortvarend herstel na de coronacrisis. Dat doen wij met het Lokaal herstelplan Baek to normal. Met tijdelijk beleid en investeringsmiddelen geven wij Beek in de volle breedte een steun in de rug.

Download hier het Lokaal herstelplan Baek to normal.

Bezoek verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in ouderenzorg

Actuele informatie over bezoek in verpleeghuizen kunt u vinden op de website van Rijksoverheid.nl.

Aanlooppunt politie / wijkbus

Er is momenteel geen vast aanlooppunt in Beek. Wel zet de politie een wijkbus in om inwoners dichtbij huis te helpen met raad en daad. De locaties en tijdstippen van de bus in de wijk worden kenbaar gemaakt via onder andere de Facebookpagina van de gemeente Beek.

Contact

Wilt u nu contact met uw wijkagent? Dat kan. Bel 0900-8844 of bezoek de website www.politie.nl/mijnbuurt.nl. Via de website bereikt u uw wijkagent door een contactformulier in te vullen.

Postadres: Stationsplein 18, 6131 AT Sittard.

Spoed?

Bel direct 112.

Sportlandgoed De Haamen, gemeentelijke gymzalen en overige sportaccommodaties

Kijk voor recente informatie op de website van Sportlandgoed De Haamen.  

Ondernemers

De coronacrisis treft ondernemers hard. Op nationaal, regionaal en lokaal niveau worden diverse verzachtende maatregelen genomen om ondernemers die in zwaar weer geraken te ondersteunen. 

Kijk hier voor alle informatie voor ondernemers.

Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek (werk en inkomen)

Het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek doet er alles aan om de dienstverlening aan mensen met een uitkering of de begeleiding naar werk te garanderen.

  • De balie van Sociale Zaken aan Rijksweg-Zuid in Sittard blijft open.
  • Persoonlijk geplande afspraken worden vanuit de gemeente omgezet naar telefonische afspraken.
  • Mocht persoonlijk contact bij dringende situaties nodig zijn dan bellen we vooraf of u geen gezondheidsklachten heeft.
  • Uiteraard zetten wij zelf ook geen medewerkers met gezondheidsklachten in. 
  • Groepstrainingen worden omgezet in individuele coaching.
  • Doordat de dienstverlening vanuit Werk veelal telefonisch of per mail plaatsvindt, is per 16 maart de locatie op de Millenerweg 4A te Sittard gesloten en daarmee ook de praktijkdiagnose gesloten.
  • De productiewerkzaamheden bij het Participatiebedrijf (lees Vixia) gaan door maar wel met aangescherpte regels en aangepaste werktijden (en uiteraard met inachtneming van de landelijke richtlijnen). 
  • Er vinden voorlopig geen huisbezoeken plaats tenzij dit niet anders kan.

Meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus

De veiligheidsregio Zuid-Limburg houdt op haar website een lijst bij met meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus.

Meer informatie: