Praat mee denk mee

De meeste mensen komen wel eens in het gemeentehuis. Maar eigenlijk komen ze er veel te weinig. In dat gemeentehuis worden namelijk beslissingen genomen die u direct of indirect aangaan.

Dat het bestuur dat begrijpt, blijkt wel uit de manier waarop in Beek de inwoners betrokken worden bij de besluitvorming. De gemeente probeert burgers zoveel mogelijk in een vroeg stadium bij plannen te betrekken. Dus al vóór er een kant- en klaar plan ligt. Dat is niet meer dan logisch, omdat de zaken waarover het bestuur besluiten neemt, de burgers het meeste aangaan.

De gemeente vindt het dan ook belangrijk dat de besluiten gedragen worden door een belangrijk deel van de belanghebbenden. Daarnaast hebben de belanghebbenden vaak een andere of frissere kijk op ‘het probleem’.