Expositie “Sjildere biej d’r Tuen” in gemeentehuis Beek

Op  vrijdag 6 oktober a.s. om 20.00 uur opent wethouder Thijs van Es in het gemeentehuis van Beek de groepsexpositie “Sjildere biej d’r Tuen”.
“Tuen”, oftewel kunstenaar/docent Ton Franssen, zal een inleiding verzorgen. Muzikale omlijsting door ”De Sjrammeleére”.

De expositie is  te bezichtigen t/m  3 november 2017, op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.30 uur en op woensdag van 14.00 – 19.00 uur.

Toelichting:

De deelnemende kunstenaars zijn amateurkunstenaars die wekelijks onder begeleiding van Ton Franssen (“Tuen”) schilderen (vrij schilderen, portret/model);  sommigen al langer dan 20 jaar.

Soms voegt zich een nieuwkomer bij hen, soms verlaat iemand de groep wegens andere prioriteiten, soms ook door overlijden. Van de overleden schilderes Marie-Anne Kentgens wordt postuum werk geëxposeerd. Ook van docent Ton Franssen is werk te zien.

Op verzoek van de schildersgroep heeft wethouder van Es een aantal keren model gestaan; het resultaat van die inspanningen is eveneens in deze expositie te bewonderen.

Deelnemende kunstenaars:

• Geert Benedik