Beek breidt Levensbomenbos uit

De gemeenteraad van Beek heeft donderdagavond zijn fiat gegeven aan een uitbreiding van het Levensbomenbos aan het Beekerveld in Kelmond. Het bos wordt uitgebreid met 500 bomen, die voor een bedrag van €40 per stuk door inwoners kunnen worden geadopteerd ter ere van een bijzondere levensgebeurtenis of ter nagedachtenis aan een dierbare. De uitbreiding van het bos kost €140.000 en wordt meegefinancierd door de provincie Limburg en ENCI Maastricht BV.

Wethouder Hub Schoenmakers is blij met het besluit van de raad: “Nadat in november 2013 de laatste boom in het huidige bos werd geplant, bleef de vraag naar een gedenkplek in het Levensbomenbos onverminderd groot. Met de uitbreiding krijgen meer mensen de gelegenheid om een boom planten voor speciale of indrukwekkende gebeurtenis zoals de geboorte van een kind of het overlijden van een dierbare.”

Het Levensbomenbos wordt bijna twee hectare groter. Het daarvoor beschikbaar gestelde budget is nodig voor de verwerving van gronden, de aanleg van wandelpaden en de levering en aanplant van bomen. Met de aanplant van de nieuwe gedenkbomen wordt nog dit jaar begonnen.

Wie een boom wil adopteren kan kiezen uit vier soorten: eik, beuk, linde en zoete kers. Aanmelden kan voor 15 november via de website www.gemeentebeek.nl/levensbomenbos of bij het gemeenteloket in het gemeentehuis in Beek. Wie zich voor deze datum aanmeldt mag op zaterdag 2 december zijn eigen gedenkboom aanplanten. Aanmeldingen die later binnenkomen, schuiven door naar een boomplantdag in 2018, de precieze datum daarvan wordt nog vastgesteld.