Nieuwsberichten

 • Centrumplan Beek: Brugstraat – Raadhuisstraat afgesloten vanaf 20 augustus

  (10-08-2018)

  Vanaf maandag 20 augustus is de Brugstraat – Raadhuisstraat in Beek afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De werkzaamheden van aannemer Dura Vermeer duren naar verwachting tot begin volgend jaar en zijn onderdeel van Centrumplan Beek.

  lees meer
 • Oproep: Beekenaren gezocht voor workshop nieuwe website gemeentebeek.nl

  (08-08-2018)

  Heeft u ideeën hoe we onze website gebruiksvriendelijker kunnen maken? En wilt u daarover met ons in gesprek? We kunnen uw hulp heel goed gebruiken.

  lees meer
 • Voortgang fietsbrug Europalaan in Beek

  (31-07-2018)

  Hij valt op: de witte, stalen fietsbrug bij de Europalaan in Beek. Sinds de plaatsing in juni werkt aannemer Dura Vermeer aan de afbouw van de brug. Zo zijn bij de noordelijke op- en afrit schanskorven aangebracht: stalen manden gevuld met stenen. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn straks te zien vanaf het fietspad. Ook worden nog leuningen en verlichting geplaatst. Helaas duren deze werkzaamheden langer dan verwacht, waardoor de openstelling van de brug opschuift naar dit najaar.

  lees meer
 • Handbikewedstrijd op Sportlandgoed de Haamen

  (31-07-2018)

  Voor de zesde keer op rij vormt op zondag 19 augustus 2018 de Geulhemmerberg het decor voor de handbikewedstrijd Adelante Challenge. Dit jaar wordt het programma uitgebreid met een tijdrit in Beek op zaterdag 18 augustus en een programma voor kinderen.

  lees meer
 • Vijfde keer de nationale Zwem4daagse in Beek!

  (30-07-2018)

  Zin om lekker baantjes te trekken en heb je minimaal een A diploma of een begeleider bij je?
  Doe mee! 14-15-16-17 september 2018 is het zover. Voor de vijfde keer organiseert zwemvereniging Becha de nationale Zwem4daagse in Beek.

  lees meer
 • Burgemeester Janssenstraat deels weer open

  (25-07-2018)

  De Burgemeester Janssenstraat is deels weer opengesteld voor het verkeer. De herinrichting tussen de Luciastraat en de Smedestraat is voltooid. Dat betekent dat onder andere de volgende winkels weer bereikbaar zijn met de auto:

  Bakkerij Martens
  Juwelier Molin
  Opticien Molin
  Elektronicawinkel Maessen
  Ostheopaat Ron Martens
  Auwt Patronaat

  Bij Chocolaterie Choman, Brasserie de Poort en Sjieke Kroam is het trottoir gereed, maar de weg nog niet.

  lees meer
 • Geen stookvergunningen als gevolg van warm en droog weer

  (17-07-2018)

  Door het aanhoudende warme en droge weer is er een verhoogd gevaar voor branden in bossen en heidegebieden in Limburg. Om deze reden zullen er gedurende deze periode van extreme droogte geen stookvergunningen worden verstrekt door de gemeente en van de reeds afgegeven stookvergunningen mag geen gebruik gemaakt worden. 

  lees meer
 • Tips hoe om te gaan met PMD-afval in de zomer

  (05-07-2018)

  Nu het weer zomer is en het kwik daarmee regelmatig hoge temperaturen bereikt, is het van belang dat je goed met je afval omgaat. Daarom hier een aantal tips om onder andere stank van PMD-afval te voorkomen:

  lees meer
 • Tips hoe om te gaan met GFT-afval in de zomer

  (04-07-2018)

  Nu het weer zomer is en het kwik daarmee regelmatig hoge temperaturen bereikt, is het van belang dat je goed met je groente-, fruit- en tuinafval omgaat. Daarom hier een aantal tips om onder andere stank van GFT-afval te voorkomen:

  lees meer
 • Warm zomerweer

  (03-07-2018)

  Voorkom ongemak en gezondheidsproblemen door warm weer. Weet wat u moet doen als het warm wordt!

  lees meer
 • Rapport Onderzoeksraad voor Veiligheid over Chemelot

  (21-06-2018)

  Donderdagmorgen heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid haar rapport Chemie in Samenwerking, veiligheid op het industriecomplex Chemelot gepresenteerd. De gemeente Beek heeft hiervan kennisgenomen en onderschrijft de conclusies en aanbevelingen uit het rapport.

  lees meer
 • Beekse coalitie BBB-NDB en CDA meest kansrijk

  (30-03-2018)

  In Beek wordt de mogelijkheid tot de vorming van een coalitie tussen BBB-NDB en CDA onderzocht. Dat is de conclusie die informateur Thijs van Es (BBB-NDB) trekt in zijn eindrapport. Beide partijen behaalden bij de gemeenteraadsverkiezingen vijf zetels in de gemeenteraad. BBB-NDB neemt het voortouw bij de coalitieonderhandelingen, die vandaag onder leiding van formateur Van Es zijn begonnen.

  lees meer
 • Asbestdaken verboden in 2024

  (11-11-2015)

  De Rijksoverheid voert vanaf 2024 een verbod op asbestdaken (golfplaten en dakleien). Oude daken kunnen door de jaren heen door weer en wind aangetast zijn en daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen. Particulieren, bedrijven en  (overheids-)instellingen mogen vanaf 2024 geen asbestdaken meer bezitten.

  lees meer
Archief
RSS
Youtube RSS