Nieuwsberichten

 • Nachtwerkzaamheden nieuwe toe- en afritten A76 en aanpassen rijstrookindeling A76 t.h.v. Schinnen/Nuth

  (25-05-2018)

  Binnenkort start de Aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg met voorbereidende werkzaamheden voor het middensteunpunt van het verkeersplein boven de A76 en worden nachtwerkzaamheden uitgevoerd voor de nieuwe toe- en afritten. Graag geven wij u inzicht in de te verwachten werkzaamheden.

  lees meer
 • Mogelijk noodweer op komst: gratis zandzakken verkrijgbaar

  (24-05-2018)

  Vanavond is (plaatselijk) noodweer gemeld. Het waterschap stelt zandzakken beschikbaar om uw huis en kelder te beschermen tegen hevige regenval.

  lees meer
 • Cursus voor ouders: “Laat je niks wijsmaken!”

  (23-05-2018)

  Uw kind is in de puberteit en (misschien) aan het experimenteren met alcohol of drugs. Voor zover u weet is hij of zij (nog) niet in de problemen geraakt. In elk geval wilt u dit graag voorkomen.

  lees meer
 • Beek heeft handen vol aan opruimen wateroverlast

  (23-05-2018)

  De gemeente Beek heeft nog enkele dagen nodig voor het opruimen en het herstellen van de schade die is ontstaan door de wateroverlast gistermiddag. In de hele gemeente stonden wegen blank en stroomden huizen en kelders vol. Sommige wegen waren tijdelijk niet meer begaanbaar voor verkeer. Met name in Spaubeek had men niet alleen last van het water, maar ook van modder die vanuit het buitengebied de kern in stroomde.

  lees meer
 • Wateroverlast in Beek

  (22-05-2018)

  De hevige regenval van vanmiddag heeft in de gemeente Beek voor de nodige wateroverlast gezorgd. Kelders zijn ondergelopen en wegen raakten onbegaanbaar. De gemeente werkt samen met de hulpdiensten hard aan het oplossen van de situatie.    

  lees meer
 • Valse brieven BsGW in omloop

  (17-05-2018)

  Er zijn momenteel BsGW-brieven in omloop die niet van de BsGW afkomstig zijn. Hoewel de brieven tot nu toe alleen in Echt-Susteren zijn verspreid, roepen we ook de inwoners van Beek op om alert te zijn. Meer weten over de valse brieven en wat je moet doen als je zo'n brief krijgt lees je hier.

 • Meld je aan voor de expo “Beeker Amateurkunstenaars Exposeren”

  (14-05-2018)

  Van 8 juni t/m 6 juli a.s. kunnen in de gemeente Beek woonachtige amateurkunstenaars weer hun recente kunstwerken tonen tijdens de jaarlijkse expositie in het gemeentehuis van Beek.

  Alle disciplines zijn welkom: olieverf- en acrylschilderijen, aquarellen, grafiek, beelden (hout, brons, steen, keramiek), tekeningen, fotografie en ga zo maar door.

  U kunt zich tot 25 mei aanstaande aanmelden. Inlichtingen bij dhr. Paul Voncken, telefoonnummer: 046- 43 89 221, of via info@gemeentebeek.nl.

 • Maastrichterlaan afgesloten vanwege aanleg snelle fietsroute

  (09-05-2018)

  Voor de aanleg van een veilige fietsoversteek voor de snelle fietsroute Sittard-Maastricht, wordt van maandagochtend 28 mei 2018 tot vrijdagavond 1 juni 2018 de Maastrichterlaan in Beek voor het doorgaande verkeer in beide richtingen afgesloten.

  lees meer
 • Gewijzigde openingstijden publieksbalie t/m juni 2018

  (07-05-2018)

  In de maanden mei en juni 2018 zijn de openingstijden als volgt gewijzigd:

  lees meer
 • Update Centrumplan Beek

  (07-05-2018)

  De nieuwe bestrating van Achter de Kerk is klaar. De werkzaamheden in Achter de Kerk zijn nagenoeg afgerond.

  lees meer
 • College Beek stelt portefeuilleverdeling vast

  (30-04-2018)

  De portefeuilleverdeling van het nieuwe college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek is zaterdag tijdens een constituerende vergadering vastgesteld.

  lees meer
 • Mevrouw Mia Hornesch en mevrouw Annelies Van Rens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  (26-04-2018)

  Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om mevrouw Annelies van Rens-Wilms uit Beek en mevrouw Mia Hornesch-Aelmans uit Spaubeek te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen het lintje voor hun bijzondere verdiensten in de samenleving. Burgemeester Christine van Basten-Boddin prikte vanmorgen de versierselen op in de trouwzaal van het gemeentehuis in Beek. 

  lees meer
 • Beekse coalitie BBB-NDB en CDA meest kansrijk

  (30-03-2018)

  In Beek wordt de mogelijkheid tot de vorming van een coalitie tussen BBB-NDB en CDA onderzocht. Dat is de conclusie die informateur Thijs van Es (BBB-NDB) trekt in zijn eindrapport. Beide partijen behaalden bij de gemeenteraadsverkiezingen vijf zetels in de gemeenteraad. BBB-NDB neemt het voortouw bij de coalitieonderhandelingen, die vandaag onder leiding van formateur Van Es zijn begonnen.

  lees meer
 • Verklaring Centraal Stembureau gemeente Beek

  (23-03-2018)

  Het Centraal Stembureau van de gemeente Beek is vrijdagochtend 23 maart om 10.00 uur in een openbare zitting op het gemeentehuis bijeen gekomen tot vaststelling van het aantal stemmen en de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad 2018. 

  lees meer
 • Hertelling Beek leidt niet tot wijziging in zetelverdeling

  (23-03-2018)

  De gemeente Beek heeft op vrijdag 23 maart het aantal uitgebrachte stemmen voor de gemeenteraad opnieuw geteld. Deze hertelling leidt niet tot een wijziging van de voorlopige zetelverdeling.

  lees meer
 • Werkzaamheden Centrumplan Beek begonnen

  (20-03-2018)

  Wethouder Hub Schoenmakers legde donderdag jl. een stukje asfalt op de tijdelijke parkeerplaats die naast het Beekse gemeentehuis wordt gerealiseerd. De aanleg van het tijdelijke parkeerterrein, dat dinsdag al open gaat, markeert het startpunt van de uitvoering van de tweede fase van het Centrumplan Beek. De werkzaamheden gaan een jaar duren. 

  lees meer
 • Asbestdaken verboden in 2024

  (11-11-2015)

  De Rijksoverheid voert vanaf 2024 een verbod op asbestdaken (golfplaten en dakleien). Oude daken kunnen door de jaren heen door weer en wind aangetast zijn en daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen. Particulieren, bedrijven en  (overheids-)instellingen mogen vanaf 2024 geen asbestdaken meer bezitten.

  lees meer
Archief
RSS
Youtube RSS